Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Tuchel a Freiburg előtt: Csak teljes koncentrációval lehetünk sikeresek

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a keretről: Ennek semmi köze a Lazióhoz. Minden a holnapi napról szól. Leroy Sané még nem edzett a csapattal. Ma egy tesztet fog elvégezni, hogy lássuk, tud-e edzeni. Ez a feltétele annak, hogy holnap részt vehessen a mérkőzésen.

... arról, hogy Davies újra a keretben van: Serge Gnabry visszatért az edzésekre, de még túl korai lenne őt is a keretbe tenni. Alphonso Davies is visszatért az edzésre, ő ott lesz a keretben. Kingsley Coman, Sacha Boey és Noussair Mazraoui továbbra sem lesznek a keretben.

... arról, hogy vajon Joshua Kimmich kezdeni fog-e: Ő holnap jobbhátvédként fog játszani.

... az új sportigazgatóról, Max Eberlről: Ismerem Maxot. Ma fog bemutatkozni a stábnak és a csapatnak. Megpróbálunk teljes mértékben a sportra koncentrálni. Teljes támogatást várunk Max-tól, amit meg is ígértek nekünk. Nagy lelkesedéssel fogunk nekivágni az utolsó hónapoknak. Számunkra minden a holnapról szól. A csapat jó benyomást keltett.

... az elmúlt hétről: A hét rendben volt. Mindannyiunknak segített az eredmény, egy győzelem mindig segít, egy utolsó perces győzelem mindig különleges. Önbizalmat és pozitív hangulatot adott nekünk. Jó hetünk volt, a hozzáállás nem sokat változott. Ott fogjuk folytatni. Holnap készen kell állnunk. Minden eddiginél jobban koncentrálunk az itt és mostra.

... a felfüggesztett Matthijs de Ligt pótlásáról: Minjae Kim játszani fog, ha semmi más nem történik. Dayot Upamecano fitt, de ő keddre eltiltott, így nincs értelme róla beszélni.

... arról, hogy a  mérkőzés egyfajta főpróba-e a Lazio előtt: A mérkőzés a Lazio előtt van és pont. Ez egy teljesen más meccs. A legjobb felkészülés egy mérkőzésre egy sikeres mérkőzés. Nekünk javulnunk kell. A Lipcse ellen sikerült egy kis fordulatot elérnünk. Ez energiával töltött fel minket. Meggyőződésem, hogy holnap nyerni fogunk. De ez csak teljes koncentrációval lehetséges Freiburgban. Ott mindig nehéz.

... a nyomásról: Nem kisebb a nyomás, a nyomás belülről jön, én ezt magamra helyezem. Tudod, hogy a legmagasabb szinten dolgozol. Elvárom magamtól, hogy helytálljak. Az itt és mostról van szó, az edzések és a találkozó a következő lépések. Természetesen minden meccset igyekszünk megnyerni és elérni a céljainkat. Ismerjük a helyzetünket a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában. Holnap mindent bele kell adnunk és teljesítenünk kell. Minden energiánkat erre kell fordítanunk.

... Leroy Sanéról: Leroy mindig játszani akar. Ő olyan valaki, aki hihetetlenül jól tűri a fájdalmat. Az elmúlt hetekben érzett valamit. Talán egy kicsit túl sokat harapdálta a fogát. Érzem, hogy nem teljesen felszabadult. Rengeteg fájdalma van, és egy kicsit megfizet a túlterhelésért. Meg kell találnunk a legjobb megoldást holnapra. Most egy egyéni vizsgálatot végez. Ha képes rá, akkor bevesszük a záróedzésre. Meglátjuk, hogy holnap ott lehet-e a csapatban, és talán a kispadról segíthet nekünk. Napról napra kell néznünk a helyzetet.

... az ellenfél SC Freiburgról: Nagyon rugalmasak, nagyon sokoldalúak és sok futással játszanak. Doannal a jobb oldalon nagyon erős cselezők. Grifo a bal oldalon a félpályáról érkező keresztpasszokkal próbál veszélyes lenni. Taktikailag nagyon rugalmasak. Sok hosszú labdát is használnak, akár hét támadójátékossal is. Válaszokra van szükségünk, és erre fogjuk felkészíteni a csapatot. Freiburgban mindig érzelmekkel teli a meccs. Meg kell találnunk a jó megoldásokat.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet