Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Max Eberl bemutatása az Allianz Arénában

Max Eberl: Számomra nagy öröm, hogy 30 év után hazatérhetek.

Nagy izgalmat érzek, hogy megismerjem a német és az európai élvonalbeli szintet. Kihívások jönnek, edzőt keresünk és dolgozunk a csapaton. Christoph Freund rendkívül fontos partner lesz számomra. Egyenrangúan szeretnénk dönteni a dolgokról. Még mindig a legjobbat akarjuk kihozni ebből a szezonból. Azért vagyok itt, hogy címeket nyerjek. Az összes itteni kollégám nyert már bajnoki címet, én még nem.

Christoph és én egyenrangú félként fogunk együtt dolgozni. Együtt fogjuk előrevinni a csapatot, és Herbert Hainerrel, Jan-Christian Dreesennel és a felügyelőbizottsággal együtt fogunk döntéseket hozni, amelyben Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge is helyet foglalnak. Minden kollégánkkal együtt előre akarjuk vinni a Bayern szekerét.

A Bayern München a múltban jó döntéseket hozott. A csapat mindig is kiemelkedő volt, még Európa szinten is. Így van ez ebben a szezonban is. Sok körülmény összejátszott. Olyan játékosokat szeretnénk, akik a lehető legjobban illeszkednek a Bayernhez. A Bayern mindig is ötvözte a sportsikereket a gazdasági szilárdsággal. Ez a klub évtizedek óta stabilan fejlődik. Lehet, hogy sztárokat hozunk majd, de meg fogjuk találni a módját annak is, hogy elősegítsük a meglévő játékosok fejlődését.

A Tuchellel való szakításról

Ez egy nyílt, átlátható döntés. A klub hetek óta benne van a jelenlegi helyzetben, a klub meghozta ezt a döntést. Nem Max Eberlről, nem Jan-Christian Dreesenről, nem Herbert Hainerről, nem Thomas Tuchelről, hanem a Bayern Münchenről van szó. Én nem voltam érintett, ez nem az én dolgom volt. Számomra, mint kívülállónak, ez a döntés így helyesnek tűnik.

A csapatról alkotott elképzeléseinkről

Olyan játékosok, mint Tel és Musiala, fiatal játékosok, akiknek játszaniuk kell. Más nagy kluboknak, például a Real Madridnak sikerült Camavingát és Tchouamenit integrálnia egy Kroos, Modric és Casemiro alkotta középpályába. Ilyen edzőre van szükségünk. Olyan edzőre van szükségünk, aki ilyen játékosokkal akar dolgozni. Nyelv? Olyan nyelven kell beszélnie, amit mindannyian beszélünk, németül vagy angolul. Ez egy kritérium, de nem kizáró ok. Vannak jelöltjeink.

A csapat mindig is kiemelkedő volt, nemzetközi szinten is. A Bayern idén is egy izgalmas csapat, sok perspektívával és minőséggel. Sosem tesz jót, ha a csapatot hosszú távú sérülések tizedelik. A lehető legjobb játékosokat akarjuk a Bayern számára.

Az edző kérdés

Christoph és az én elképzeléseimnek megfelelő edzőt szeretnénk megtalálni. Szükségünk van sztárokra, de fiatal játékosokra is. Ehhez meg kell találnunk a megfelelő edzőt, aki megfelel a feladatnak. Edző, klub, gondolatok, játékosok - ennek a kirakósnak az összerakása a következő hónapok feladata.

Sokat leszek az edzővel.  Ez a lényege annak, hogy miért vagyok itt. Az edzővel és a csapattal való szoros kapcsolat alapvetően fontos számomra. Gyakran ott leszek majd Christoph mellett. Én vagyok az edző kapcsolattartója. Együtt tudunk beszélgetni, megbeszélni dolgokat. Én 1980-ban kezdtem itt, és később profi futballista lettem. Láttam, ahogy a klub fejlődik. Amikor az 1990-es évek közepén megnyílt a szurkolói bolt, Didi Hamannal együtt csomagoltunk a boltban. Alázatos vagyok, nagy tiszteletet érzek, és nagyon várom ezt a feladatot.

Eberl arról, hogy megpróbálta 2021-ben Gladbachba hozni Xabi Alonsót:

A beszélgetés lenyűgöző volt. Akkor azt mondta, hogy túl korai lenne neki. Ezért utasította vissza az ajánlatot. De ez nem jelent semmilyen következtetést arra vonatkozóan, hogy most, hogyan gondolja. Neveket nem fogok kommentálni .

A csapatátalakításról szóló beszélgetésekről

Nem tudom, hogy mikor kezdhetünk el beszélni a keret átalakításáról, és ez 4, 6 vagy 8 játékossal kezdődik? Én most kezdem, Christophnak már fél év előnye van - sok információt fog adni. Együtt fogjuk megnézni a csapatot. De az első dolog az, hogy megtaláljuk a megfelelő edzőt. A lapok most újrakeverednek velem és Christoph-al. Meglátjuk, mi történik a következő három hónapban. Megnézzük, hogy mely játékosok azok akik a a szívüket-lelküket adják az FC Bayernnek, hogy elérjük a rövid távú céljainkat.

Nem akarom még feladni a szezont. De egyértelmű, hogy nyáron edzőre van szükségünk. Ezt Christoph Freunddal fogom megbeszélni. Ezek olyan jelöltek, akik más kluboknál állnak szerződés alatt, olyan jelöltek, akik szabadok. Meg kell találnunk a megfelelő edzőt a Bayern számára és a megfelelő játékosokat a Bayern számára. Ez egy olyan kihívás, amit Christoph és én vállalni fogunk.

Jan-Christian Dreesen Alphonso Daviesről: Ő egy olyan játékos, aki kiválóan fejlődött a bal oldalon a tempójának és a karakterének köszönhetően. Tárgyalásokat folytatunk az ügynökével. Most már Max is be fog kapcsolódni.  Ez attól függ, hogy Max és Christoph hogyan látják a jövőt.

Eberl: Jan-Christian és Christoph már tárgyaltak a játékossal és ügynökével. Megpróbálom folytatni a beszélgetést. Egyetlen klub sem akar ingyen elveszíteni játékosokat. Meg kell néznem, hogy mi a helyzet.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet