Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel a leverkuseni csúcsmeccs előtt: Készen állunk!

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... a Leverkusen elleni mérkőzésről: Előzetesen nem hinném, hogy döntetlen lesz az eredmény - látom magunkat, és tudom, hogy mire készülünk, illetve azt is tudom, hogy a Leverkusen milyen minőséggel rendelkezik.

... a keretről: Alphonso Davies sajnos kiesett, nem tudott edzeni a legutóbbi meccsen elszenvedett késői sérülése után. Manuel Neuer is megsérült a Gladbach ellen, ő ma megpróbál visszatérni a kapusedzésre. Ma délutánig kap időt, és akkor döntünk arról, hogy ő vagy Sven Ulreich fog védeni. Akik visszatérhetnek, azok újra edzésben vannak - Joshua Kimmich, Kim és Dayot Upamecano . Ha nem történik semmi váratlan,akkor mindannyian ott lesznek a keretben.

... a még mindig veretlen Leverkusen csapatáról: Harminc csapat próbálkozott, 30-nak nem sikerült. Voltak az utóbbi időben néhány utolsó perces gólok. A sorozat kivételes és megérdemelt, ez a minőségüknek köszönhető, kivételesen jól teljesítenek. Csak két ponttal vagyunk mögöttük, nincs okunk feladni a harcot. Még nagyon sok van hátra, de még mindig úgy érzem, hogy ez egy kivételes meccs és egy kivételes lehetőség arra, hogy kiterítsük a kártyáinkat az asztalra. Készen állunk arra, hogy kihívjuk a Leverkusent. Azért utazunk Leverkusenbe, hogy nyerjünk.

... a fiatalok párharcáról: Musiala vs Wirtz: Hasonló helyzetben vannak; kicsit más játékosok, de mindketten jó cselezők. Mindketten nagyon meghatározóak a csapatuk számára. Természetesen rajtuk van a hangsúly. Jamal Musiala számára az a fontos, hogy nyomot hagyjon a játékban.

... a mérkőzésről: Normális esetben a televízióban nézném meg. Nagyon hálás vagyok, hogy ott lehetek és hatással lehetek rá. Nagyon izgalmas hét áll előttünk. Még mindig a szezon elején vagyunk. Nem születnek előzetes döntések, de különleges pillanatnak érzem, amikor bizonyíthatjuk, hogy kik is vagyunk. Arról van szó, hogy az elsőtől az utolsó másodpercig kihívást jelentünk saját magunk számára, és ennek megfelelően az ellenfeleinknek is. Szeretnénk megtenni a következő lépést. A Leverkusen kiemelkedő szezont játszik - közelebb játszik a saját határaihoz, mint mi, nekünk még van hova fejlődnünk. Úgy érezzük, készen állunk a következő lépésre, és szeretnénk kihívni a Leverkusent.

... arról, hogy mennyire "viharbiztos" a Bayern: Meg kell mutatnunk magunkat. Meg kell tennünk a következő lépést. Majdnem annyi pontunk van, mint a Leverkusennek. A Leverkusen minden pontot megérdemel. Nagyon következetesen játszanak, nagyon közel a teljesítményhatárukhoz. Mi csak két ponttal vagyunk lemaradva tőlük, és úgy érezzük, hogy van még hova fejlődnünk. A sérülésproblémák ellenére sem hagytuk abba a játékunkat. Ez a hét más, mint a többi hét. Egyértelműen azért utazunk Leverkusenbe, hogy nyerjünk.

... a Bayer edzőjéről, Xabi Alonsoról: Ő egy rendkívül fontos építőelem. A Leverkusen szerencsés kezet kapott a csapattervezésben - Xabi Alonso kézjegye egyértelműen felismerhető. Fenntartás nélküli dicséret, de nem fogunk változtatni a hozzáállásunkon, a játékunkban még van hova fejlődnünk. Sok mindent megszoktunk már, például a sérülések miatti hiányzókat, nem veszítettük el a fonalat. Készen állunk erre, és azért utazunk Leverkusenbe, hogy fordítsunk és kiterítsük a lapjainkat.

... Dayot Upamecanóról és Joshua Kimmichről: Josh-nál nem kell semmilyen jelre várni, ő mindig készen áll. Kivételes a hozzáállása. Upa is hasonló a hozzáállásában, nagyot fejlődött a mentalitásában. Mindketten végigjárták a rehabilitáció minden szakaszát. Ha nem történik semmi rendkívüli, akkor készen állnak.

... a Leverkusen játékstílusáról: Ez egy mély 3-2-es felépítés, rendkívül szűk térfelekkel, Wirtz nagyon szabad helyzetben van a sorok között. Amikor magasan támadunk, akkor rendkívül szorosan kell tegyük azt. De ők is az egyik legjobb csapat, amelyik türelmes tud maradni egy mély alakzat ellen. Ez egy klasszikus 3-2-4-1, néhány kulcsjátékossal. Szombaton 18:30-kor a kezdés az ami számít. Nem ragadhatunk bele abba, hogy tudjuk, amit tudunk. Arról van szó, hogy kialakítsuk azt a harapós csapatot, amire szükségünk van. A Leverkusen is ezt akarja tenni, akkor az a kérdés, hogy mi akarjuk-e ezt még jobban.

... ismét a mérkőzésről: Bőven van okunk az örömre, hogy két rendkívül magas szinten játszó csapat mérkőzik meg egymással. Teljesen a mi feladatunkra koncentrálunk. Egy hangzatos teljesítményt akarunk. Ha nyerni akarunk, akkor abszolút csúcsteljesítményre van szükségünk. Ez az a hét, amikor bizonyítani akarunk. A saját színvonalunkért játszunk, és az a célunk, hogy eggyel jobbak legyünk, és akkor minden meccsen megálljuk a helyünket. Akkor meglesz az egyéni minőségünk is a sikerhez. Készen állunk a fejlődésre.

... a semleges szurkolók szimpátiájáról: Rendkívül sok szurkolónk van, és nagyon jó a támogatottságunk. Hangos szurkolóink vannak, különösen az idegenbeli mérkőzéseken. Tudjuk, hogy a semleges szurkolók erre az izgalomra vágynak. Értékelhetik, hogy két csapat ilyen kiegyenlítetten küzd az első helyért. Ez egy reklám a labdarúgásnak. Ez két csapat nagyon magas taktikai és fizikai szinten van. Egyértelmű, hogy nekünk mindig több vesztenivalónk van amiatt, hogy mi vagyunk a favoritok. De vannak győztesek a sorainkban, nagyszerű egyéniségek. Készen állunk a feladatra.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet