Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Oliver Bierhoff: Jót tett egy kis szünet

Oliver Bierhoff egy interjúban beszélt ...

 ... a DFB-nél töltött időszakáról: A DFB-nél évente 150 napot voltam úton és állandó média nyomás alatt álltam. De ettől függetlenül ez egy nagyszerű munka volt.

... a nyilvános visszavonulásáról: Szándékosan nagyon visszafogottan viselkedtem, mert nem akartam kockáztatni, hogy azt a benyomást keltsem, hogy valaki utólag megpróbálja áthárítani a felelősséget. Meggyőződésem, hogy ilyenkor határozottan kell lépni és tartani a szánkat. Jót tett, hogy egy kis távolságot tarthattam a médiától, és elgondolkodhattam azon, hogy mit is akarok csinálni a jövőben.

... a lehetőségről, hogy új munkát vállaljon egy klubnál: Volt egy-két megkeresés. De az volt a benyomásom, hogy sok klub már tisztában volt azzal, hogy bizonyos lehetőségek nem jöhetnek számomra szóba. Ha az ember a német válogatottat edzette, nem sok olyan munka van, amely ezzel összehasonlítható. Viszonylag gyorsan eldöntöttem, hogy kizárom a klubelkötelezettséget. Tudatosan akartam egy új lépést tenni.

...a hosszabb szünet lehetőségéről: Nem vagyok az a semmittevő típus, gyerekkorom óta keresem az új kihívásokat. Viszonylag hamar rájöttem, hogy még mindig szomjazom a cselekvésekre.

...a FINVIA Sportsnál betöltött új szerepéről: Olyan emberek, különösen sportolók vagyonát gondozzuk, akik fiatalon gyakran teljes mértékben a munkájukra koncentrálnak, ugyanakkor jó jövedelemmel rendelkeznek, és gondoskodniuk kell a pályafutásuk utáni időszakra is. A sportolók mellett állunk, megbeszéljük velük, hogy hová szeretnének eljutni, mik a céljaik és a vágyaik. Aztán pedig pontos stratégiát adunk nekik, hogy hogyan és hova fektessék be a vagyonukat a lehető legjobban.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: TZ

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet