Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel a Wolfsburg elleni mérkőzésről: Goretzka és Kimmich játéka kérdéses

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a Wolfsburg elleni utolsó mérkőzésről: A Stuttgart ellen nem akartuk szándékosan feladni a labdabirtoklást. Ezt jól csinálták, és rövid tisztázásaik is voltak. Tudtuk, hogy okosan kell kezdenünk, ha esélyt akarunk szerezni a labdaszerzésre. Amikor a Stuttgart lendületben van, akkor sokat birtokolja a labdát. Ezután szorgalmasan kellett védekeznünk a középen. Ezt jól csináltuk. Sok olyan játékosunk játszott, aki nem sokszor lépett pályára az utóbbi időben. A második félidőben aztán többet birtokoltuk a labdát. De akkor is jól irányíthatsz, ha jól védekezel.

... a keretről: Reméljük, hogy nem lesz több beteg játékos. Leon Goretzka és Joshua Kimmich esetében óráról órára frissülünk. Mindkettőjük esetében nagyon szoros lesz a helyzet. Úgy gondoljuk, hogy az összes többi játékos bevetésre kész lesz.

... arról, hogy min kell változtatni a Wolfsburg ellen: Jobbak akarunk lenni labdabirtoklásban. A Wolfsburgnak más a taktikája, mint a Stuttgartnak. Ismét ötfős védekezésre számítunk. Ismét többet akarjuk a labdát birtokolni és most új feladatokat kapunk. Ez rajtunk múlik. Meglátjuk, milyen kihívásokat hoz a mérkőzés. Reméljük, hogy ezekre meglesznek a megfelelő válaszaink.

... a januári Afrika- és Ázsia-kupáról: Noussair Mazraoui esetében meg kell várnunk, hogy a sérülése miatt egyáltalán részt tud-e venni rajta. Minjae Kim és Eric Maxim Choupo-Moting is hiányozni fog. Tisztában vagyunk a problémával. Kötelességünk, hogy rendelkezésre álljanak, és a játékosok szívesen játszanak a hazájukért. Ez egy szerencsétlen időzítés, de foglalkozni fogunk vele, és megoldást fogunk találni. Christoph Freund és én különösen vizsgáljuk ezt a dolgot.

... Sven Ulreichről: Úgy néz ki, hogy Daniel Peretz még a keretben van, Ulle pedig még nem tért vissza.

... Aleksandar Pavlovićról: Előzetesen tudtuk, hogy van Aleks és hogy mire képes. Mindig is erős volt az edzéseken. Senkit sem segít, ha Aleks 19 évesen most a megoldásunk ezen a poszton. Mindent megteszünk a klub érdekében és a fiatal tehetségek kinevelése érdekében. Mi vagyunk a legnagyobb rajongói a saját tehetségeinknek a Campuson. Aleks ezt kiérdemelte azzal, amilyen és ahogyan edzett. Jó, ha most nem dicsérünk senkit az egekig. Az a jó, ahogyan ő csinálja. Mindig mosolyog és nagyon földhözragadt. A minőség mindig érvényesül.

... a Lazio Roma elleni Bajnokok Ligája-sorsolásról: Jelenleg nem sokat tudok a Lazióról. Olasz csapatként arra vannak predesztinálva, hogy eredményes futballt játsszanak. Nagyon tapasztalt edzőjük van, aki mindig készen áll a meglepetésekre. A cél a továbbjutás. Jó, hogy először idegenben játszunk. Még soha nem játszottam Rómában és a Lazio ellen. Várjuk ezt a kihívást. Nem szabad, hogy félrevezessen minket a tabellán elfoglalt helyezésük. Ez egy nagyszerű tradicionális klub, nagyszerű szurkolókkal.

... rövid összefoglalója az évről: Az egészség a legnagyobb kívánságom, mindig ez az első. Nem vagyok híve annak, hogy túl sokat nézzek vissza. Ezt edzőként amúgy sem akarod. Mint ember, mindig előre nézek. Mindig a következő eredmény számít. Mindig nehéz összefoglalni a dolgokat. A munkánk mindig a jövőre összpontosít. Sok minden történt ebben az évben. Jó úton haladunk, és igyekszünk megbirkózni a feladatainkkal. Tovább akarjuk fejleszteni a csapatunkat. Minden jó, és már alig várjuk a szünetet. De holnap szeretnénk megtenni a következő lépést a játékban.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet