Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Müller: Nem voltunk készek elég kockázatot vállalni

Már az FC Koppenhága elleni mérkőzés előtt is egyértelmű volt, hogy az FC Bayern idén is csoportgyőztesként jut a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. Ennek ellenére a játékosok és az edzők bosszankodtak a dánok elleni elmaradt győzelem miatt.

"Nem vagyunk elégedettek a játékkal, különösen engem, mint támadójátékost bosszant, hogy ma gól nélkül mentünk haza" - mondta Thomas Müller. Az Allianz Arénában 90 küzdelmes perc után a münchenieknek szerda este meg kellett elégedniük a gól nélküli döntetlennel, ami Thomas Tuchel vezetőedzőnek sem tetszett: "Játszottunk már jobban, volt már szórakoztatóbb meccs is."

Thomas Tuchel: Jobban is játszottunk már, szórakoztatóbb meccsek is voltak. Nehezen tudtuk felvenni a tempót a játékban. De akkor inkább ma, mint bármelyik másik napon. A Koppenhága mélyen védekezett, és a végén úgy nézett ki, ahogy nézett ki. Nem volt gördülékeny, nem vállaltunk elég kockázatot. Azt hittem, hogy a helyzetünk miatt kicsit felszabadultabban játszunk, de inkább fordítva volt. Túl korán kezdtük el irányítani a játékot, és nem tettünk elég erőfeszítést.

Manuel Neuer: Így kell elfogadnunk, ahogy van. Az edző már előre megmondta, hogy nem sok helyet kapunk. Ezt mi is láttuk. A Koppenhága nagyon jól szervezett volt és jól védekezett. Biztos labdabirtoklásuk volt, különösen az első félidőben. Ami talán egy kicsit hiányzott, az az aktivitás. Ha több olyan helyzetet csináltunk volna, olyan elfutásokkal, amelyek nehézséget okoznak nekik és talán néhány labdát megjátszunk a védelmi láncuk mögé, akkor veszélyesebb lett volna.

Thomas Müller: Nem vagyunk elégedettek a játékkal, különösen támadóként bosszant, hogy ma gól nélkül fejeztük be. Nem vállaltunk elég kockázatot. Már az első félidőben is lőhettünk volna egyet. Volt néhány tisztességes helyzetünk. De nem könnyű egy ilyen mély blokk ellen. A Koppenhága ebben jó. Ők nem egy támadó csapat. Ennek ellenére nem játszhatsz ki egy ilyen ellenfelet úgy, hogy A-tól B-ig, majd C-ig és D-ig játszol, hanem meg kell kockáztatnod, hogy elveszíted a labdát, vagy 50:50-re elveszed a labdát, és megszerzed a lepattanót. Nem voltunk felkészülve arra, hogy elég kockázatot vállaljunk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet