Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Európában lekerültek a bilincsek: Tények az FC Bayern vs Copenhagen elleni meccs előtt

A legjobb 16 között? Megvan! Csoportelsőség? Megszerezve! A Bayern ismét lenyűgözően teljesítette a csoportköri feladatát, ugyanis két mérkőzéssel a vége előtt bebiztosította a helyét a kieséses szakaszba. Thomas Tuchel és csapata immár felszabadultan játszhat szerda este az FC Cobenhagen elleni hazai mérkőzésen, bár megvan a lehetőségük arra, hogy még impozáns számokkal koronázzák meg a sikeres továbbjutást.

Íme pár tény a meccs előtt.

A Bayern zsinórban huszadjára a legjobb 16 között

A Galatasaray elleni legutóbbi 2-1-es győzelmével a Bayern sorozatban ötödik éve nyerte meg első négy csoportmeccsét Európa legrangosabb kupasorozatában. Egy másik nagyszerű rekordnak köszönhetően az FCB 20. alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. Jelenleg (2003/04 óta) csak a Real Madrid érte ezt el gyakrabban. A Vörösök az utolsó 38 csoportmeccsen (35 győzelem, 3 döntetlen) is veretlenek a Paris Saint-Germain elleni 2017. szeptember 29-én rendezett mérkőzés óta. Ez rekord, akárcsak a mostani hihetetlen, 17 egymást követő győzelmük a csoportos szakaszban.

Erős hazai rekord 

A PSG-től 2021 áprilisában elszenvedett 3-2-es vereség óta a Bayern 12 hazai Bl – mérkőzésen veretlen (10 győzelem, 2 döntetlen). Ez volt az egyetlen vereségük az elmúlt 21 meccsen az Allianz Arénában ezt a sorozatot tekintve (18 győzelem, 2 vereség). Sőt, a német rekordbajnokok az elmúlt 26 hazai mérkőzésük során mindig gólt szereztek legalább egyszer a nemzetközi kiírásban, ami jelenleg a leghosszabb hazai gólsorozat a Bajnokok Ligája résztvevői között. A Sevilla elleni 2018. áprilisi 0-0 óta, a hazaiak 74 gólt láthattak, ezzel beállítva a 2,8-as gólátlagot.

Kiváló rekordok a dán csapatok ellen

A Koppenhága szerdán először látogat el az Allianz Arénába, és abban reménykedik, hogy javíthatja országának negatív rekordját, hiszen a Bayern mind a négy hazai mérkőzését megnyerte dán csapatok ellen amikor a Bajnokok Ligájában játszott. Az FCK viszont soha nem győzte le német ellenfelét a Bundesliga csapatokkal vívott 13 találkozón – csak az APOEL (16) játszott többször német csapatokkal nemzetközi meccset anélkül, hogy egyetlen győzelmet aratott volna.

Kane óránként eredményes

Harry Kane volt a hős a Galatasaray elleni 2-1-es győzelem során, ugyanis mindkét találatot ő szerezte, így már összesen 25 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában mindössze 36 mérkőzésen. Csak Erling Haaland (20), Ruud van Nistelrooy és Filippo Inzaghi (mindketten 30) érte ezt el gyorsabban a Bl történetében. Az angol csatár két gólpasszt is jegyzett az ide szezonban ami azt jelenti, hogy 59 percenként közvetlenül részese legalább egy gólnak. Álvaro Moratával, az Atletico Madrid játékosával jelenleg fej-fej mellett állnak a góllövőlistán idén.

Harc a végsőkig

A Bayernnek az utolsó percekig izgulnia kellett a török csapat elleni találkozón Kane duplája előtt. A csapat a 80. és a 86. percben szerzett gólt, így Thomas Tuchel csapata minden utolsó negyedórában eredményes a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A 76. perctől szerzett öt gól a jelenlegi csúcs a csapatok között.

 

 

 

Fordította: Gyurkó Dávid

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet