Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel az Union előtt: A fő hangsúly rajtunk van

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... Manuel Neuerről: Manu számára nincs határ. Amíg jól érzi magát, és így folytatja, addig nem szabunk határt. Nagyon lenyűgöző amit csinál. A nyugodt viselkedése és a profizmusa közötti keveredés tökéletes harmóniában van.

... a kezdő tizenegyben bekövetkezett változásokról: A változtatásokat nagyrészt kényszerből hajtottuk végre. Mathys Tel szolidaritásból kezdett. Leroy Sané holnap újra kezd majd. Nem lesz túl sok meglepetés a felállásban. Biztosra kell mennünk. Az utolsó két hazai meccs nem volt a legjobb meccsünk. Növelnünk kell a tempót és az iramot.

... a keretről: Eric Maxim Choupo-Moting zöld utat kapott a felkészüléshez. Jamal Musiala visszatérhet. Minjae játszhat, Noussair Mazraoui is zöld utat kapott. Úgy néz ki, hogy újra tele van az edzőpálya.

... Leon Goretzka sokoldalúságáról: Nem lehet eléggé magasra értékelni. Az utolsó edzésen Leon Goretzkát balhátvédből középhátvéddé tettük át. A legjobb pozíciója az, amikor a büntetőterületek között tudja használni a futóerejét. Ezt nagyon jól csinálja. Nagyon jól játszott a középpályán, és őt még mindig ott látjuk. Minden alkalommal, amikor középhátvédként játszott, jól játszott.

... Jamal Musiala játéklehetőségéről: Reméljük, hogy nem lesz gond. Akkor ott lesz a csapatban, de legfeljebb egy rövid bevetésre korlátozódik.

... Nenad Bjelicáról, az Unió új edzőjéről: Megváltoztatták az alapfelállást, most már 4-1-4-1. A mérkőzésen csak korlátozott jelentősége volt, mert volt egy piros lap a mérkőzés elején. Megnézzük azoknak a kluboknak a meccseit is, ahol korábban edző volt. Magunkra kell koncentrálnunk, és jobban kell csinálnunk a dolgokat. Egyel jobbak akarunk lenni, a fő hangsúly rajtunk van.

... Alphonso Daviesről: Ő az egyik játékosunk és abszolút alapember. Ismeri a megbecsülésünket. Számomra nem számít, hogy a játékosoknak mennyi ideig van szerződésük. Fonzy 100 százalékig tudja, hogy mennyire értékeljük őt. Rendszeresen a legmagasabb szinten játszik. Bízom az illetékesekben. Ő még mindig nagyon fiatal játékos, ezt gyakran elfelejtik az emberek. Néhány területen még van hova fejlődnie, de rendkívül magas szinten van.

... terhelések kezelésről: A Koppenhága ellen sem volt rá szükségünk. Volt elég időnk. A téli szünetig nem lesz több terheléses problémánk. Minden meccset meg akarunk nyerni, amit játszunk. Szombaton az Union Berlin következik. Nem örülünk, hogy nincs angol hetünk, de ezt már a saarbrückeni meccs utáni este tudtuk, hogy ez így lesz.

... a téli felkészülésről: Minden nagyon szoros. Szabadságot adunk a játékosoknak. Január 2-án délután kezdünk. Aztán jön a bázeli meccs, majd péntek este a Hoffenheim elleni mérkőzés. Lehet, hogy a Hoffenheim-meccs utáni időt egy újabb rövid edzőtáborra használjuk fel. Meglátjuk, hogy van-e még értelme.

... arról, hogy volt-e kapcsolat a játékosokkal az U17-es világbajnokságon: Christoph Freund csinálta. Figyeltük a fiúkat. Szorítunk nekik, hogy megtegyék a végső lépést. A döntőben játszani nagyszerű, a döntőben nyerni még nagyobb dolog.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet