Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Manuel Neuer: Ez egy különleges érzés

A hazai győzelem és a csoportgyőzelem kipipálva! A szerda este aligha alakulhatott volna jobban az FC Bayern számára.

"Eddig remekül átjutottunk a csoportkörön. Büszkék lehetünk a teljesítményünkre" - nyilatkozta a mérkőzés után a csapatkapitány, Manuel Neuer elégedetten. Thomas Tuchel csapata az Allianz Arénában izgalmas találkozón 2:1-re legyőzte a Galatasaray Isztambult, így a tabella élén jutott tovább a kieséses szakaszba. "Nehéz mérkőzés volt. De megérdemelt győzelem volt" - mondta a mérkőzés játékosának választott kétszeres gólszerző Harry Kane.

Thomas Tuchel: Kihasználtuk a lehetőségeinket. De nem voltunk hatékonyak a félmegoldásainkkal és a gyors támadásokkal pontatlanok és hanyagok voltunk. Talán ez a nyomásnak tudható be. Nagyon elégedett voltam a mai energiánkkal és a tartásunkkal. Elöl nem voltunk olyan agresszívek a büntetőterületen belül. Összességében nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, tizenkét pont egyáltalán nem magától értetődő. Továbbra is éhesek maradunk a sikerre.

Manuel Neuer: Ez egy nagyszerű eredmény. Remekül átjutottunk csoportkörön. Büszkék lehetünk a teljesítményünkre, és boldogok vagyunk, hogy ma nyertünk. Ez egy különleges érzés. Este 9 óra, hazai pálya, remek hangulat - minden gyerek erről álmodik. A Galatasaraynak jó a letámadási készsége, de nekünk jó volt a kiállásunk és a pozíciós játékunk. Mindannyian fel vagyunk tüzelve, és minden meccset meg akarunk nyerni. Csoportgyőztesek vagyunk, és mindent megteszünk, hogy megnyerjük a következő meccseket is. Aztán majd meglátjuk, hogy kivel kell megmérkőzni.

Harry Kane: Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben néhányszor veszélyes helyzetbe kerültünk. Nehéz, de megérdemelt győzelem volt. Jól védekeztek, de mi magasan tartottuk a tempót. Ez szép, és élvezem. Szeretek gólt lőni és nyerni. Ez egy nagyszerű este volt.

Így látta az ellenfél

Okan Buruk (edző, Galatasaray Isztambul): Manuel Neuer visszatérésével is teljesebb csapat ellen játszottunk, mint az első mérkőzésen. Sok fordulópont volt a mérkőzésen. A Bayernnek több lehetősége volt az első mérkőzéshez képest, de nekünk is voltak lehetőségeink. Másképp is alakulhatott volna. Ismét egyenrangú partnerek voltunk egy nagyon erős csapat ellen. Nem hibáztathatom a csapatot, de egy ilyen mérkőzésen élni kell a lehetőségeinkkel.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet