Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tuchel: Intenzív és kiegyenlített mérkőzésre számítunk

A holnapi Bajnokok Ligája mérkőzés előtt Manuel Neuer kapus és Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Manuel Neuer ...

... hogy érzi magát az első mérkőzések után: Boldog vagyok, hogy újra játszhattam és örülök, hogy ilyen jól sikerült. Természetesen a testem reagált erre egy kicsit, de ez normális. A meccsek előtt mindig nagyon jól éreztem magam. Utána mindig fontos, hogy odafigyeljek és vigyázzak mindenre. Nagyon boldog vagyok, hogy holnap ismét a Bajnokok Ligájában játszhatok, egy ilyen nagyszerű mérkőzésen, otthon, a Galatasaray ellen.

... Thomas Tuchel és a szakkomentátorok témájáról: Ez nem volt nagy téma a csapatban. A meccs után csak boldogok voltunk az öltözőben és ünnepeltünk. Az edző nagyon jól felkészített minket a mérkőzésre, nagyon motiváltak voltunk és örültünk a győzelemnek.

... változtat-e valamit a sérülése után: Jelenleg a Säbeneren vannak a feladataim. A felépülési napokon fontos, hogy kerékpározzak, hogy a folyadékok távozzanak és a nyirokrendszer jól működjön.

... a csapat teljesítményéről: Hosszú szakaszokon keresztül nagyon jó meccset játszottunk szombaton. Biztonságosan építkeztünk, és kontrolláltan, koncentráltan játszottunk. Fontos volt, hogy az elejétől kezdve
játékban voltunk. A második félidőben tíz-tizenöt percig nem volt ez így. Jobban játszottunk, mint korábban, és kihasználtuk a pillanatot, hogy érvényesíteni tudjuk a játékunkat. Alapvetően jól állunk a szezonban, leszámítva persze a kupakiesést.

... arról, hogy a sérülése nem futballozás közben következett be: A sérülés az sérülés. Utána várod a zöld lámpát. Nagyon komoly sérülés volt, de örülök, hogy újra futballozhatok. Örülök, hogy újra a pályán lehetek a srácokkal.

... a Galata csatáráról Mauro Icardiról: Mauro Icardi egy szuper játékos, aki kiszámíthatatlan és megvan benne az a bizonyos plusz. Nincs benne félelem, nagyon bátor csatár és nagyon erős a mezőnyben. Tudjuk, hogy mi jön, jól kell őt fedezni.

... Joshua Kimmichről: Mindig van erről vita. Ha Joshua rendelkezésre áll, én mindig vele akarok játszani. Rajongója vagyok, ő egy vezér. Mindig jól érzem magam mellette.

... arról, hogy kapcsolatban áll-e a szövetségi kapitánnyal: Julian Nagelsmann és én párbeszédet folytatunk, a Dortmund-meccs után is beszéltünk. Az tény, hogy nem utazom a válogatotthoz, és kihasználom az időt. Jó időnként ápolni a sebeket. Nyíltan beszéltünk mindenről. Mindent megteszek azért, hogy jövőre újra ott lehessek.

... Sven Ulreichről: Nem tudjuk, mi fog történni a jövőben. Ha én nem leszek elérhető, Ulle azonnal helyt fog állni. Nagy Ulle-rajongó vagyok. Mindig is nagyszerű munkát végzett. Örülünk, hogy a
csapatban van, mint ember és a kvalitásai miatt is.

... pályafutása lehetséges befejezéséről: Minden, ami most jön, bónusz, még a sérülés súlyossága után is. Ambiciózus és céltudatos fickó vagyok. Mindig mindent bele fogok adni a játékba.

... Thomas Tuchel

... a keretről: Remélem, hogy Dayot Upamecano és Leon Goretzka is újra számításba jöhet a kezdő tizenegyben. Az első reakciók mindkettőjük részéről nagyon pozitívak voltak. Mindkettőjükkel ragaszkodtunk a tervhez. Az utolsó edzés függvényében feltételezem, hogy mindketten játszhatnak.

... Raphaël Guerreiro-ról: Raphaël Guerreiro számára valószínűleg még túl korai lenne egy hely a csapatban, a Heidenheim elleni meccsre célozzuk meg. Egyébként csak Matthijs de Ligt van még akire
nem számíthatunk.

... Joshua Kimmichről: Joshua abszolút alapember és a csapatunk állandó tagja. A terveim szerint holnap játszani fog. Természetesen vannak megfontolások a szombati eltiltás miatt. Josh meg fogja mutatni
a kvalitásait, és ha nem történik semmi, akkor holnap ő fog kezdeni.

... a Bajnokok Ligája előtti késői edzésről: Nyertünk egy kis időt a regenerálódásra. Mindig szeretek késő délután edzni az esti meccsekre, hogy ne legyen túl nagy a távolság az utolsó edzés és a meccs között.

... az ellenfélről: Az első meccsen elég problémánk volt ahhoz, hogy tanuljunk belőlük. A Galatasaray nagyon erős volt. Nagy intenzitással és bátran játszanak. Az első 70 percben előre védekeztek, sokat sprinteltek, nekünk pedig nagy nyomást kellett elviselnünk. Nagyon erős, rendkívül intenzív csapatra számítok. Kicsit emlékeztet a néhány évvel ezelőtti Atalanta Bergamo csapatára. Precizitásra, mozgásra van szükségünk a labdabirtoklásban, és jól strukturáltnak kell lennünk. A dortmundi meccsről is szeretnénk magunkkal vinni a támadási folyamatokat. Intenzív és nehéz mérkőzésre számítok.

... a középpálya közepéről: A Dortmund elleni csapatteljesítmény kiemelkedő volt, ez volt a legjobb teljesítmény 90 percen keresztül. Ez mindkét középpályásra is vonatkozik. Fontos szempont a támadások jó
sorozataihoz, hogy a srácok jól játszottak. A védelemben gyakori cseréket kellett végrehajtanunk a sérülések miatt. A hatos poszton is sokat kellett változtatnunk. Mindig ugyanazzal a csapattal szeretnénk játszani, amennyire csak lehet. Szombaton újabb fontos mérkőzésünk lesz, amelyet meg akarunk nyerni. Szóval sajnos van még néhány kérdés, amire választ kell adnunk. Ráadásul a Galata másképp játszik, mint a Dortmund.

... a BVB-meccs utáni megbeszélésekről: Mindig egyenesen elmondom a véleményemet. A csapat kapott visszajelzést tőlünk, és nagyon jól tudják, hogy csúcsteljesítményt nyújtottak. Ehhez kell tartanunk magunkat.

... az első meccsről Isztambulban: Nem féltünk, nagyon intenzív meccs volt, amelyen hajlamosak voltunk hibázni. A Galatasaray rendkívül magas tempóban játszott, labdával és labda ellen. A második félidőnk sokkal jobb volt, jobb váltási akciókat kényszerítettünk ki. Ezután a hatékonyságunknak köszönhetően meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Természetesen szerencsénk is volt. A Bajnokok Ligájában csak nehéz idegenbeli meccseket ismerek. A minőség egyre jobban összecsiszolódik. Sokat kell majd mozognunk, amikor birtokba vesszük a labdát, és jól kell majd döntenünk, hogy mikor hozzuk be az átmenetiségünket. Intenzív és kiegyenlített meccsre számítunk, és nagyon várjuk már.

... Manuel Neuerről: Szenzációsan jól teljesít. Természetesen vannak apró reakciók. Holnap is játszani fog. Nem lehet eléggé magasra értékelni azt, ahogyan játszik. Még mindig teljesen nyugodt, és ezt jutalomként tudja felfogni. Ha így folytatja, akkor biztosan újra eléri a csúcsszintjét. Stabilitást és nyugalmat ad nekünk, vezet a modorával, és jobbá teszi a körülötte lévő játékosokat. Az, hogy ez ilyen gyorsan megtörténik ezen a szinten, sokat elmond a kvalitásáról.

... Harry Kane-ről: Az ő teljesítményét sem lehet eléggé magasra értékelni. Ez az első váltása egy új klubhoz. Családos ember, ez nem csak egy lépés számára - ez egy hatalmas lépés. Mindig is világos volt számomra, hogy mire képes. Egyértelmű volt, hogy a világ bármelyik futballpályáján képes lenne rá. Mindazonáltal egy ilyen lépésnél annyi ismeretlen van, hogy nem vehetjük biztosra. Ez egyszerűen nagyszerű. Azt csinálja, amit mindig is csinált. Ő egy nagyszerű ember és egy nagyszerű sportember.

... Aleksandar Pavlovicról: Ő már most is alternatíva a középpályán. Szenzációsan jól játszott a felkészülés során. Amikor játszott, mindig nagyon jól játszott. Aztán elkapott egy betegséget, ami miatt több hétre kidőlt. Ő egy nagyon okos játékos. Amit csinál, azt teljes tudatossággal teszi. Rendkívül szorgalmas és kedves srác. Minden nap mosollyal az arcán jön edzésre. Minden feltétel adott ahhoz, hogy a saját útját járja. Nagyon elégedett voltam a dortmundi teljesítményével, és egyértelmű, hogy nem ez volt az utolsó meccse.

... a kieséses szakaszba való korai kvalifikáció lehetőségéről: Természetesen ez a kívánságunk. A csoportkör mindig szuper nehéz. Ez hatalmas önbizalmat adna nekünk. A holnapi nap egy újabb nehéz lépés lesz. Még ha holnap sikerül is, akkor is megpróbálunk minden pontot megszerezni, és soha nem adjuk fel, vagy értékeljük kevésbé fontosnak a meccseket. Teljes mértékben a holnapi napra koncentrálunk. Ismét a végsőkig kell mennünk, és azt a teljesítményt kell mutatnunk, amit az utóbbi időben a bajnokságban mutattunk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet