Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Jamal Musiala: Nagyon fontos volt, hogy három pontot szerezzünk

Az FC Bayern győzött a Galatasaray otthonában! A müncheniek 3-1-es győzelemmel vitték el a három pontot a török metropoliszból, elhallgattatva a világ egyik leghangosabb stadionját.

"Kemény meccs volt, nagyszerű közönség előtt, olyan szurkolókkal, akik nagyon megnehezítették a dolgunkat" - mondta Harry Kane. Thomas Tuchel edző is büszke volt csapatára a meccs után: "Elképesztő, hogy már kilenc pontunk van - nagy dicséret a csapatnak!"

Thomas Tuchel: Nagyszerű, hogy már kilenc pontunk van - nagy dicséret a csapatnak. A Galatasaray nagyon kockázatosan játszik, nagyon tisztán kell ellenük játszani, és nem szabad túlságosan hátrafelé játszani. Nekünk ez nem sikerült az elején. Ezért volt bonyolult az első félidő és nem is volt jó. De a második félidő sokkal jobb volt, főleg a labdaszerzések után. Az első sorunk egyszerűen rendkívül veszélyes, még akkor is, ha rosszul játszunk, ami segít átvészelni a nehéz fázisokat. De nem szabad elfelejteni, hogy a Galatasaray 17-szer volt itt veretlen. Éppen ezért ez egy jó és fontos győzelem.

Harry Kane: Nagyon fontos győzelem volt. Kemény meccs volt, egy nagyszerű közönség előtt, olyan szurkolókkal, akik nagyon megnehezítették a dolgunkat, különösen az első félidőben. Aztán a második félidőben több helyünk volt, és jobban teljesítettünk. Most kilenc pontunk van az első három meccs után, és ez nagyon jó. Nagy dicséret a Galatasaray szurkolóinak, de a mi szúrkolóinknak  is, akik remek hangulatot teremtettek.

Kingsley Coman: Nagyon fárasztó volt és nem volt könnyű. A Galatasaray nagy nyomást gyakorolt ránk, de a második félidőben kicsit több helyünk volt, és ezt ki is használtuk. Fontos volt, hogy ellenálltunk a nyomásnak. Imádom ezt a hangulatot, rengeteg adrenalin van benned - őrületes volt.

Jamal Musiala: A mai győzelem rendkívül fontos volt. A stadion hangulata nem könnyíti meg, hogy itt nyerjünk. Ezt a pályán is éreztük, ahogy a szurkolók hajtották a csapatot. A Galatasaraynak volt egy jó szakasza az elején, de Ulle megint nagyon jól védett, aztán mi is felerősödtünk. Nem lehet mindig szépen játszani, de a három pont megszerzése itt nagyon fontos.

Így látta az ellenfél

Okan Buruk (edző, Galatasaray Isztambul): Ma egy nagyon erős ellenféllel játszottunk, aki hosszú ideje nem kapott ki a csoportkörben. Tartottuk magunkat, a Bayern ellen nem mindenki képes erre. A Bayern a második félidőben gyorsan kontrázott, és ez volt a döntő a végén. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A szurkolók ma kiemelkedőek voltak, ez volt az egyik oka annak, hogy ilyen szinten egy ilyen erős ellenféllel szemben is tudtuk tartani a lépést.

Kaan Ayhan (védő, Galatasaray Isztambul): Természetesen most sok a szomorú arc az öltözőben, és szerintem jogosan. Ma mindenképpen többet is tehettünk volna. Az első 70 perc nagyon erős volt, aztán a Bayernnek volt egy lehetősége, mi pedig hagytuk kicsúszni a kezünkből a meccset. Másrészt nem éltünk a lehetőségeinkkel. Ezért ma megbüntettek minket.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet