Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel: Nagy kihívás előtt állunk

Ma este csapatunk Isztambulban lép pályára, a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.

Ellenfelünk a Galatasaray csapata lesz! Nézzük mit vár a mérkőzéstől Thomas Tuchel és Matthijs De Ligt.

De Ligt ...

... arról, hogy hogy érzi magát: Köszönöm, jól vagyok. A hétvégén már 90 percet játszottam, ez mindig nagyon jó érzés. Fizikálisan is rendben vagyok, teljes erőbedobásra lesz szükségünk.

... a ma esti mérkőzésről: Nehéz mérkőzésre számítok. A Galatasaray mindig élvezi a szurkolói támogatását. Tapasztalt csapatról van szó, rengeteg kiváló játékossal, akik top ligákban játszottak. Nem lesz egyszerű feladatunk.

... a szezonkezdetről: Mindig játszani akarok. Nem volt egyszerű a szezonkezdet, sérülésből tértem vissza. De most már újra egészséges vagyok és bízok benne, hogy segítségére tudok lenni a csapatnak.

... Manuel Neuer-ről: Örülök, hogy ismételten köztünk van és már közel a visszatérése. A labdarúgás történetének egyik legjobb kapusáról beszélünk. Remélem, minden jól fog alakulni a visszatérése kapcsán.

Thomas Tuchel ...

... Mazraoui-ról: Egyéni edzéseket végzett a sérülését követően. A regenerációs folyamatot igyekeztünk felgyorsítani, természetesen a játékossal egyeztetve. Minden az utolsó edzésen múlik, ha nem lesz panasza, játszhat. Arra nem tudok választ adni, hogy mennyit bír ez a mérkőzés intenzitásától függ.

... a keddi mérkőzésről: Készen állunk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésen szerezzük meg a győzelmet. Lépésről lépésre kell haladnunk a Bajnokok Ligájában. Elég erősnek érezzük magunkat ahhoz, hogy megnyerjük a csoportot. Az egyenes kieséses szakaszban már szerencsére is szükség lesz. Most azonban még nem erre fókuszálunk. Nagyon erős ellenfél vár ránk, 17 meccs óta nem találnak legyőzőre, bízok benne, hogy sikerül megszakítanunk ezt a sorozatot.

... a hangos szurkolókról: Tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket. Itt minden nagyon emocionális, nagyon hangos. Ezt nem tudod leszimulálni előtte. Az ellenfelünk képes kihasználni ezt az előnyt. Nagyon nagy kihívás vár ránk.

... Icardi-ról: Úgy tudom, hosszú kihagyás van mögötte. Icardi egy igazi telivér csatár, ezt a játékot ilyen embereknek találták ki. Természetesen készülünk rá, különösen a hátsó négyes. Azt, hogy játszik-e ma, legkésőbb a meccs előtt másfél órával megtudjuk.

... Goretzka-ról: A Dortmund elleni meccs természeten nagyon fontos. Ez egy optimális gyógyulási folyamattal érhető el számára. Természetesen nem ezen a meccsen dől el a bajnoki cím sorsa, de talán ez az az időpont, amikor már beszélhetünk a visszatéréséről.

... még egyszer az ellenfélről: Az eredményeik magukért beszélnek. Manchesterben nyerni nagyon nehéz feladat volt. Nagyszerű csapat, óriási tradícióval. Nagyon agresszíven játszanak, már a pálya elején letámadnak, és azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon magas szinten amire jó példa az első két mérkőzés. A célunk az, hogy a lefújást követően is a Galatasaray előtt álljunk.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet