Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel: Jó egyensúly az irányítás és a gyors támadások között

Az összességében fölényes teljesítménynek köszönhetően az FC Bayern nagyon jól kezdte az új Bundesliga-szezont. A müncheniek péntek este 4:0-ra nyertek a Werder Bremen otthonában.

"Gyönyörű este volt" - foglalta össze az újonc Harry Kane, aki a 2-0-ás félidő hajrájában szerzett gólt. "Nagyon masszív, nagyon jó meccset játszottunk az elejétől a végéig, nem voltak hullámvölgyeink, sem koncentrációban, sem energiában, sem védekezésben" - zárta Thomas Tuchel edző.

Thomas Tuchel: Nagyon masszív, nagyon jó meccset játszottunk az elejétől a végéig, nem volt hullámvölgyünk, sem koncentrációban, sem energiában, sem védekezésben. Tettük a dolgunkat. Volt egy nehéz szakasz a második félidő elején, de együttesen túljutottunk rajta. Türelmesek maradtunk, nem csináltunk semmi őrültséget. A második góllal gondoskodtunk a végéről. Jól vegyítettük az irányítást és a gyors támadásokat. Jó ellenpresszinget játszottunk, támadásban voltunk. Úgy éreztem, hogy mindannyian jól működtünk együtt 90 percig. Ez egy remek első lépés.

Harry Kane: Szép este volt. Jól kezdtünk, köszönhetően a korai gólnak, de utána nehéz meccs volt. Jól jöttek ki a félidőből, volt néhány lehetőségük. Örülök, hogy sikerült megszereznem a második gólt. Utána a padról beálló srácok remekül fejezték be a meccset. Természetesen egy kicsit ideges voltam, az új környezet és az új klub miatt. De amikor a pályán voltam, az ösztönök átvették az irányítást, és örülök, hogy jó eredményt értünk el. Az első félidőben volt néhány lehetőségünk, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzést. Jól védekeztünk, és nagyon örülünk, hogy nullára játszottunk.

Sven Ulreich: Ma pontosan azt hoztuk a pályán, amit elterveztünk, és amin a felkészülés során annyit dolgoztunk. Koncentrált passzjátékot és koncentrált szerelést mutattunk be. Ez volt ma a siker kulcsa, még úgy is, hogy a Brémának nem volt túl sok lehetősége.

Így látta az ellenfél

Ole Werner (edző, Werder Bremen): Természetesen a lehető legrosszabbul indult a mérkőzés. Az első félidőben nem volt elég bátorságunk a pályán, a védekezésben, de a futballban sem. A szünet után jobban teljesítettünk, és lehetőségeket alakítottunk ki. A 0:2 után mindent bedobtunk, de a Bayern pedig friss energiát hozott. A Bayern ellen így mennek a dolgok, de ettől függetlenül csalódottak vagyunk. Különösen a második félidőben sokat tettünk azért, hogy jobb eredményt érjünk el.

Marco Friedl (Werder Bremen): Rosszabbul nem is lehet kezdeni egy meccset. Ez nem történhet meg velünk. Utána viszont jól teljesítettünk. Természetesen a Bayernnek voltak jobb lehetőségei. De jól jöttünk ki a félidőből és agresszívak voltunk. A hosszabbításban kapott két gólt nem lehet megmagyarázni, így a 0:4 rendkívül keserű.

Niclas Füllkrug (Werder Bremen): Természetesen a Bayern győzelme megérdemelt. Az első félidőben nem volt meg a megfelelő presszingünk. Ennek ellenére csak 1:0. A félidőből jobban jöttünk ki, és jó fázisaink voltak. A 2:0 után borult minden.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet