Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel az Augsburg elleni mérkőzés előtt: A folyamat még nem zárult le

Thomas Tuchel vezetőedző az Augsburg elleni mérkőzés előtt nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... arról, hogy ki fogja pótolni a sérült Jamal Musialát: Lehet, hogy Thomas Müller játszik, lehet, hogy Serge Gnabry játszik vagy akár Ryan Gravenberch. Majd vasárnap este meglátjuk.

... a csapaton belüli hierarchiáról: Ez magától történik, a személyiségen, a játékperceken és a teljesítményen keresztül - ezt is lehet irányítani, de ott is a játékpercekről van szó. Fontos, hogy kialakuljon egy tengely, néhány vezető játékossal, akik a csapat keretét alkotják. Mi most ezen dolgozunk. A folyamat még nem zárult le. Az edzéseken keresztül fog majd kialakulni. Akkor mindenkinek ismernie kell a szerepét, és azt optimálisan kell ellátnia.

... Daniel Peretzről: Optimisták vagyunk, hogy csatlakozik hozzánk, remélhetőleg hamarosan a csapatban lesz. Jelenleg még időre van szükségünk, hogy véglegesítsük, aztán beszélni fogunk az okokról. Nagyon erős U21-es Európa-bajnokságon szerepelt. Régóta figyeljük őt. Jó személyiség és jó mentalitás jellemzi.

... Benjamin Pavardról: Benji átigazolást kért, de mi a klubra gondolunk. Benjit a legnagyobb tisztelet övezi, az elmúlt szezon több mint 80 százalékában játszott, mindezt magas és egyenletes szinten tette.

... az FC Augsburg elleni felállásról: A Werder ellen úgy döntöttünk, hogy Leon Goretzkát játszatjuk a magassága miatt. A játékosoknak mindig ki kell érdemelniük, hogy játszhassanak. Azzal a kombinációval, hogy nyertünk, nincs sok okunk változtatni. Jamal Musiala kiesik. Ha taktikai kiigazítást akarunk végrehajtani, nyitva tartjuk a változtatások lehetőségét.

... az ellenfélről: Az Augsburg egy kicsit megváltoztatta a stílusát, nagyobb hangsúlyt fektetett a passzokra és a labdabirtoklásra. Változtattak az alapfelállásukon, előrejátékot játszanak, részben emberhátrányos védekezésre számítunk. Egy kontratámadó csapat és a kombinatív játék keverékére számítunk. Megoldásokra van szükségünk, erre készítjük fel a csapatot. Hosszú hetünk volt, amit intenzív edzésekre használtunk ki. Most két napunk van arra, hogy intenzíven felkészüljünk a mérkőzésre.

... az átigazolási offenzíváról Szaúd-Arábiában: Nem akarok túl erkölcsös lenni. A piac teljesen új, és persze a Bundesliga számára is veszélyt jelent. A Bundesliga más struktúrával rendelkezik, mint Európa más ligái. Megoldásorientáltan kell ezt megközelítenünk, ez mindenkin múlik a ligában. Mindig vannak olyan rések, amelyeket be tudunk tölteni, és amelyekkel versenyképesek maradhatunk.

... a volt klubjáról, az FCA-ról: Rendkívül nagy a hangsúly rajtunk, így ez már nem sokban különbözik más meccsektől. Ráadásul ez egy hazai meccs.

... arról, hogy mi a helyzet a védelem közepén: Dayot Upamecano és Minjae Kim nagyon jól teljesített Brémában. Az általános védekező magatartásban, a szervezésben és a tömörségben is egyértelmű előrelépés volt. Erre szeretnénk építeni a következő lépésekben. Matthijs de Ligt sérülésből érkezik, így hiányzik egy kicsit a ritmus és a forma. Rendkívül fontos volt, hogy fél órán keresztül nagyon magas szinten fejezte be a védekezést számunkra. Nincs okunk változtatni a teljesítménye miatt. Ha taktikai okokat látunk, akkor majd változtatunk.

... Thomas Müllerről: Thomas kezdhetne, de nem hiszem, hogy egyelőre képes lenne végigjátszani. Brémában élénkítő elem volt. Jól érzi magát, nincsenek fájdalmai.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet