Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hoeneß: Az ütemterv szerint haladunk

Uli Hoeneß kizárólag a Sky-nak beszélt az FC Bayernnél kialakult helyzetről a "Team Bananenflanke" jótékonysági mérkőzésének apropóján, amelyet a Tegernsee-i Rottach-Egernben, az értelmi fogyatékos gyermekek és fiatalok javára rendeztek.

"A klub megbékélt, teljesen nyugodt. Hetente egyszer leülünk és minden dolgot megbeszélünk. Eddig nagyon jól megy, nem cikkeznek annyit az újságok. A dolgokat nem a nyilvánosság előtt, hanem szűk körben beszéljük meg, és ez jót tesz a dolgoknak" - mondta az FC Bayern München tiszteletbeli elnöke a német rekordbajnoknál működő új átigazolási munkacsoport munkájáról.

Amíg nem találnak új sportigazgatót, addig Hoeneß és a régi-új elnök, Karl-Heinz Rummenigge felügyelőbizottsági tagként tanácsadói minőségben kívánnak tevékenykedni ebben a munkacsoportban.

"Az ütemterv szerint haladunk, és van néhány ötletünk [a sportigazgatóval kapcsolatban], de ezeket nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani. Karl-Heinz és én megígértük, hogy addig segítünk, amíg a betöltendő pozíciókra nem találnak embert" - folytatta Hoeneß.

Hoeneß dicséri Guerreiro kvalitásait

A Sky már hetekkel ezelőtt beszámolt arról, hogy Max Eberl, az RB Leipzig és a frankfurti Markus Krösche a legfőbb jelöltek a korábbi sportigazgató, Hasan Salihamidzic utódjának. A Sky szerint a belső rangsorban jelenleg Eberl áll az élen, de konkrét tárgyalások még egyik jelölttel sem folytak. Ez egy darabig talán így is maradhat, mert a Sky úgy tudja, az FCB főnökei akár szeptemberig, vagy akár 2024 januárjáig is várhatnak, hogy végre döntsenek egy név mellett, és tárgyalásokat kezdjenek.

Ettől függetlenül az FC Bayern jól halad a következő szezonra a csapat átépítésével. Konrad Laimer után Raphael Guerreiro is a Säbener Straße-ra érkezik, ahogy azt Karl-Heinz Rummenigge felügyelőbizottsági tag szombat este elárulta.

Hoeneß el van ragadtatva a portugál játékostól: "Amikor a csapattervezési körben szóba került a neve, hogy szabadon igazolható, azonnal egyetértettünk mindannyian. Ő egy olyan játékos, akit nagyon jól tudunk használni, mert sokoldalú. Játszhat balhátvédet és elméletileg a középpályán is játszhat. Ha kiegyensúlyozott a csapatod, akkor szükséged van specialistákra - egy kilences egy specialista -, de olyan játékosokra is szükséged van, akik több poszton is játszhatnak."

Szaúd-Arábia "nagy aggodalmat" okoz Hoeneßnek

A Manchester City Bajnokok Ligája-címét viszont kritikusan szemléli a régóta menedzserként és elnökként dolgozó szakember.

"Nem csak a Manchester Cityről van szó, hanem mindenről, ami a Közel-Keletről érkezik. Nagyon aggódom amiatt, ami Szaúd-Arábiából jön, mert úgy tűnik, végtelen pénzük van. Mi az olajárunkon keresztül fizetünk érte. De nincs értelme panaszkodni, más megoldást kell találnunk" - mondta Hoeneß, majd hozzátette: "A következő tíz évben biztosan nem lesz könnyű dolgunk. Ezt láthatjuk az öbölben, ahol szintén mindent felvásároltak. De az az előnyük, hogy csak tizenegy játékossal tudnak játszani, egy csapatban pedig csak 15-16 játékos lehet. Szóval mindig lesz több mint 50-60 jó játékos a világon, és nekünk el kell jutnunk hozzájuk" - mondta.

Hoeneß az ex-Bayern-edző, Pep Guardiola BL győzelméről: "Mondtam neki, hogy nála jobban senki sem érdemli meg!"

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: sky.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet