Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

5 tény az FC Schalke 04 elleni mérkőzésről

Kezd hihetetlenül feszült lenni a szezon utolsó szakasza! A hátralévő három mérkőzésen a Bayernnek a Hertha Berlin (2-0) és a Bréma (2-1) elleni legutóbbi két győzelmére építve kell igazi hajrát produkálnia, hogy ne veszítsen teret a Borussia Dortmunddal szemben a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Következik az FC Schalke 04 elleni összecsapás az Allianz Arénában szombaton (15:30), amely ellen a müncheniek az utóbbi időben mindig fölényben voltak, ahogy azt a meccs előtti tények és statisztikák egyértelműen mutatják.

1. A Bayern lenyűgöző sorozata az S04 ellen

A Bayern a Schalke elleni legutóbbi 24 bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el (21 győzelem, három döntetlen). Legutóbb ráadásul a rekordbajnok zsinórban 11 győzelmet jegyzett - 36:2-es gólkülönbséggel. A gelsenkircheni csapat számára ez a leghosszabb vereségsorozat egy és ugyanazon klub ellen a profi labdarúgásban. A királykékek legutóbb 2011 márciusában, a DFB-kupa elődöntőjében nyertek az FCB ellen az Allianz Arénában.

2. A Bayern (statisztikailag) a bajnoki cím felé tart

A Bayern előnye a BVB-vel szemben a tabella élén jelenleg egy pont. Utoljára 14 évvel ezelőtt volt ilyen szoros a Bundesliga címvédés 31 lejátszott mérkőzéssel. Az elmúlt 20 szezonból 19-ben azonban a 31 játéknap után listavezető német bajnok is lett - egyedül az FC Schalke 04-nek nem sikerült ez 2006/07-ben, amikor a VfB Stuttgart előzte meg.

3. Legjobb vs. leggyengébb támadás a ligában

A Bayern 83 góljával a Bundesliga legjobb támadócsapata az idei szezonban. Ellenfelük, az FC Schalke 04 31 gólt szerzett, ami ennek alig több mint egyharmada, így ők a leggyengébb támadósor a mostani szezonban. Ki tudja, hol tartanának a bányászok a gólkirályuk, Marius Bülter nélkül. Ő már tizenegyszer talált be, ezzel a Schalke összes góljának 35 százalékát szerezte ebben a szezonban. Jelenleg nincs még egy klubnak olyan egyéni játékosa, aki ilyen magasan teljesített volna.

4. Sané és Gnabry tudják, hogyan kell ezt csinálni

Éppen a szezonzáró előtt két Bayern-játékos ismét bizonyítja góllövő képességét: Serge Gnabry nyitó gólja a Bréma elleni 2-1-es győzelem alkalmával azt jelentette, hogy ebben a naptári évben először szerzett két egymást követő Bundesliga-mérkőzésen gólt, és 11. Bundesliga-góljával felzárkózott az FCB góllövőlistájának élére Jamal Musiala mellé. Leroy Sané szintén a Werderben szerezte szezonbeli nyolcadik gólját, amivel beállította a 2015/16-os idényben felállított személyes rekordját, amikor még a soros ellenfél, a Schalke mezét viselte. A páros már bizonyította, hogy szombaton az S04 ellen is képes lesz gyarapítani a góljait: A királykékek elleni eddigi utolsó hazai mérkőzésen, a 2020. szeptember 18-i 8-0-s győzelem alkalmával mindkét játékos brillírozott: Gnabry három gólt szerzett, ebből kettőt Sané asszisztjából, míg Sané szintén egy gólt zsákolt.

5. A Schalke saját kezében a Bundesliga túlélése

Mindenki számára világos lehet, hogy a gelsenkircheni vendégek mindent bele fognak adni az Allianz Arénában - hiszen számukra nem kevesebb a tét, mint a Bundesliga túlélése. Miután a Hinrunde utolsó helyén végeztek mindössze kilenc ponttal, a szezon második felében már 21 pontot gyűjtöttek, és a 8. játéknap óta először fordult elő, hogy a vendégek már nem a kieső zónában vannak. A hárompontos szabály bevezetése óta egyébként még soha nem fordult elő, hogy egy csapat is kiesett volna, miután 14 játéknap után legalább 21 pontot gyűjtött a Rückrunde-ban.

 

 

 

Fordította: Székely Zoltán

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet