Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Tuchel a Schalke előtt: Choupo-Moting nincs benne a keretben

Pénteken Thomas Tuchel vezetőedző beszélt a Schalke elleni mérkőzésről.

Thomas Müllerről: Thomas a Bayern München, a Bayern München pedig Thomas Müller. Ő a tizenkettedik bajnoki címéért játszik.. Ő egy fontos összetevő. Minden más eltörpül ettől a céltól. Thomas teljesen koncentrált, és semmi mást nem akar, mint megnyerni a bajnokságot. Thomas sérült volt, volt némi fájdalma, ezért kissé visszafogott programot csinált. Jót tett neki, hogy kihagyott egy kis edzést. Most már három nagyon jó edzésen van túl, fitt és készen áll.

Az ellenfélről, a Schalke 04-ről: Volt néhány érzelemdús győzelmük késői gólokkal, a hitük megvan. Nagyon harapósak, nagyon bátrak. Néha egy az egy ellen játszanak az egész pályán. Sok gólt lőttek ellentámadásokból, sok keresztlabdával operálnak, és a rögzített helyzeteiket is kihasználják, hogy esélyeket teremtsenek. A sikerélmény újabb lökést adott nekik. A szezon második felében a nyolcadik legjobb csapatnak számítanak. Nekünk is megvannak a saját céljaink, szeretnénk rányomni a bélyegünket a játékra, és a magunk javára fordítani azt.

A felállásról: Arról van szó, hogy megtaláljuk azt a tizenegyet, ami harmonizál, ami illik az ellenfélhez. Mindenkinek, aki a kispadról érkezik, hoznia kell azt az energiát ami kell, hogy elérjük a célunkat, a bajnoki címet. A fókusz teljesen rá van húzva erre a három mérkőzésre.

A védelem felállásáról: Matthijs de Ligt és Benjamin Pavard jól teljesítettek. Benji jól teljesített a védelem közepén, Noussair Mazraoui is jó volt Brémában. Dayot Upamecano előtte jól teljesített, de a City ellen volt két rázós meccse. Holnap nagyon későn fogunk erről dönteni. Több lehetőségünk is van és most ez is fontos.

Eric Maxim Choupo-Moting újra készen áll-e: Choupo még nincs a keretben, akárcsak Josip Stanišić. Alphonso Davies erre a szezonra kidőlt. Leon Goretzka és Dayot Upamecano visszatérnek.

Mi a helyzet Leroy Sanéval: Minden lehetséges és ennek így is kell lennie. Nem minden gól tesz automatikusan kezdőjátékossá. Ez csak együtt lehetséges, mindenkinek maga mögött kell hagynia a személyes helyzetét, ezt a szezon után tudjuk rendezni. Leroy jól teljesített, miután csereként beállt. Sadio Manéval mindannyian várunk még egy kicsit az áttörésre, úgy néz ki, hogy a küszöbön áll. El vagyunk kényeztetve a választékkal, ami nekünk jó.

Ryan Gravenberchről: Ryan jól teljesített Brémában. Keményen dolgozik, labdabiztos, jól kezeli a labdákat a középpályán, és a veszélyes passzokban is részt vett. 

A bajnoki címért folyó küzdelemről: Meg kell nyernünk a bajnokságot. Nincs veszítenivalónk. Az uralkodó benyomás az, hogy a bajnokság amúgy is az FC Bayerné, de jelenleg még ez nincs nálunk. Ezért üldözzük a bajnoki címet. Fontos, hogy így kezeljük a helyzetet. Egy ponttal előrébb vagyunk, a saját kezünkben van a bajnokság. Én csak a csapatunkat nézem. Ez a meghatározó megközelítés, de ez a fajta megközelítés csak akkor lehet előnyös, ha magunkkal foglalkozunk és teljesen függetlenítjük magunkat attól, amit a többiek csinálnak.

Manuel Neuerről: Egy kicsit le kell lassítanom magam, hogy ne legyek eufórikus. Ez nem helyénvaló ezzel a sérüléssel. De szenzációs hír és csúcs, hogy Manu hogyan dolgozik és jutalmazza magát lépésről lépésre. Nem fogunk tizenkilencre lapot húzni. Ugyanez vonatkozik Lucas Hernándezzel is - ők kiváló sportolók. A hozzáállásuk és a hangulatuk itt az edzőpályán rendkívül pozitív. Lenyűgöző, ahogyan a visszatérésükön dolgoznak.

Végül a támadásról: A Bajnokok Ligájában a nagy csapatoknak megvan az a kilences számú játékosuk, ami nekünk itt Robert Lewandowskival évekig megvolt. Mindenki ezt keresi, mindenki ezt akarja. Ha együtt készülünk, akkor több lehetőséget tudunk teremteni, hogy elérjük ezt a kvótát. Robert el kellett osztani, így a célunk az, hogy több játékosunk is legyen kb 16 gólos.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet