Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

A teljes lista - ki menjen és ki maradjon?

Melyik Bayern-sztár maradjon, és melyik menjen? A BILD összeszedte, hogy mely Bayern-sztároknak kellene menniük nyáron, és melyeknek kellene maradniuk.

A bajnok-kérdés a Bundesligában még korántsem dőlt el. Ennek ellenére Hasan Salihamidzic (46) a Bayern következő szezonbeli csapatán dolgozik! Ettől a héttől kezdve a sportigazgató, Oliver Kahn (53), edző Thomas Tuchel (49) és a csapattervező Marco Neppe (36) le fognak ülni megbeszélni az átigazolásokat.

Ami az újoncokat illeti, egyértelműen az olyan sztárcsatárokon van a hangsúly, mint a frankfurti Randal Kolo Muani (24) és Victor Osimhen (24/Nápoly). Ráadásul a vezetők egy védekező középpályást is keresnek.

De fontos döntéseket kell meghozni a jelenlegi kerettel kapcsolatban is: egyik dolog Benjamin Pavard megtartása (27/2024-ig szóló szerződés)!

FC Bayern: Pavardnak maradnia kell! Találkozás Salihamidziccsel

A BILD hétfőn kapta el a 2018-as világbajnokot a Salihamidzic irodája felé vezető úton. Meghívták egy eszpresszóra a második emeleten. A BILD információi szerint hosszabbításról konkrétan nem esett szó, de a hangulatnak jót tett a találkozó.

Mert: Pavard valójában télen döntötte el, hogy távozni szeretne! A Chelsea is egy opció, de a Barcelona lenne a fő célpont. Most a francia a Bayernnel tárgyal, és jól kijön Tuchellel. Hirtelen ismét lehetséges a hosszabbítás!

A BILD áttekintést ad a csapatról, hogy ki mehet, vagy kinek kell mennie: Elöl egy-két sztár, mint Sadio Mané (31) vagy Serge Gnabry (27). Hátul João Cancelo (28/kölcsönben a Manchester Citytől) 70 milliós vételi opcióval nem valószínű a maradása, Daley Blind (33) pedig szabadon távozhat.

Csak hét játékos nem eladó egyáltalán. A "Ki mehet és kinek kell maradnia"-lista

Így állnak a Bayern-szerződések

Daley Blind (33/szerződés a szezon végéig): A szerződése csak hat hónapig szól.

João Cancelo (28/kölcsön a szezon végéig): 70 milliós vételi opcióval nem valószínű a maradása. Csak lényegesen kevesebb pénz mellett lehet érdekes.

Manuel Neuer (37/2024-ig szóló szerződés): Ha visszatér a síbalesete után, akkor ismét első számú kapus lesz Tuchelnél.

Sven Ulreich (34/2024-ig szóló szerződés): Erős cserekapus. Sommer nyári távozása esetén valószínűleg maradna.

Eric Maxim Choupo-Moting (34/2024-ig szóló szerződés): A szerződést csak egy évvel hosszabbították meg március elején. A következő szezonban valószínűleg csak tartalék kilences lenne.

Thomas Müller (33/2024-ig szóló szerződés): Ha fitt lesz és jól teljesít, tovább maradhat. Egyelőre nincs megbeszélés.

Bouna Sarr (31/2024-ig szóló szerződés): Ha végre van megfelelő ajánlat, el kell adni.

Lucas Hernández (27 / 2024-ig szóló szerződés): A hosszabbítás hamarosan lezárul.

Benjamin Pavard (27/2024-ig szóló szerződés): eljátszadozott a távozás gondolatával. A Chelsea és a Barcelona is érdeklődik iránta. De tárgyalni fog Salihamidziccsel is.

Yann Sommer (34/2025-ig szóló szerződés): január végén jött Gladbachból. Ha Neuer ismét bevethető lesz, nem engedheti meg magának, hogy a padon ücsörögjön az EB-re való tekintettel.

Joshua Kimmich (28/2025-ig szóló szerződés): A jövő csapatkapitánya a teljesítmény visszaesése ellenére. Nem eladó!

Leroy Sané (27/2025-ig szóló szerződés): Néha zseniális, néha kedvetlen és túl lassan gondolkodik. Tuchel-el jó viszonyban van, de nem világszínvonalú. Már nem érinthetetlen.

Sadio Mané (31 / 2025-ig szóló szerződés): csalódást keltő szezon és botrány Sanéval. Megfelelő ajánlattal esetén távozhat.

Alphonso Davies (22/2025-ig szóló szerződés): A Real Madrid listáján szerepel. A Bayern szeretne vele hosszabbítani. Nem eladó!

Arijon Ibrahimovic (17/2025-ig szóló szerződés): januárban írta alá első profi szerződését. Igazi gyöngyszem, viszont nagy a konkurenciája a támadósorban.

Mathys Tel (18/2025-ig szóló szerződés): Tuchelnél kisebb az esélye a kezdőbe kerülésre. A felkészülés végén még eladható.

Leon Goretzka (28/2026-ig szóló szerződés): A vezetők kritikusak a teljesítményével kapcsolatban. Ennek ellenére: vezérjátékos és  csapattanácstag. Nem eladó!

Serge Gnabry (27/2026-ig szóló szerződés): formán kívül van a világbajnokság óta. A klubon belül és nyilvánosan is kritizálták párizsi divathetes útját. Eladó jelölt!

Noussair Mazraoui (25/2026-ig szóló szerződés): Mostanában dühös a kevés játéklehetőség miatt. Lehetséges a távozása. A Barca állítólag érdeklődik.

Dayot Upamecano (24/2026-ig szerződés): A gyenge forma ellenére a jövő középső védőjét látják benne. Nem eladó!

Josip Stanisic (23/2026-ig szóló szerződés): saját nevelés. Keveset játszik Tuchelnél. A kölcsönszerződés is egy opció lehet.

Jamal Musiala (20/2026-ig szóló szerződés): A jövő szupersztárja. Hamarosan meg kell hosszabbítani a szerződését. Nem eladó!

Kingsley Coman (26/2027-ig szóló szerződés): A szerződését 2022-ben hosszabbították meg, kiváló teljesítményt nyújt. Nem eladó!

Matthijs de Ligt (23/2027-ig szóló szerződés): 67 millió euróért jött a Juvétól. A védelem vezetőjeként nélkülözhetetlen. Nem eladó!

Ryan Gravenberch (20/2027-ig szerződés): Eddig csak a tartalék szerepe jutott neki. A Liverpool akarja őt. A Bayern azonban visszautasította, és hisz a benne rejlő potenciálban.

Paul Wanner (17/2027-ig szóló szerződés): A középpályás gyöngyszemet a több játékidőért elengedhetik.

 

 

 

Fordította: Utassy Roland

Forrás: BILD

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet