Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

5 tény a Hertha elleni hazai Bundesliga-mérkőzésről

Négy nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után vasárnap a Bayernnek hazai pályán kell fordítania a kieső helyen álló Hertha Berlin ellen (15:30), és fontos három pontot szereznie a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

1. 45 éve veretlen hazai pályán a csapat a Hertha ellen

Az 1977 októberében - több mint 45 évvel ezelőtt - elszenvedett 2-0-s vereség óta az FC Bayern a Hertha elleni 27 Bundesliga hazai mérkőzéséből egyet sem veszített el (21 győzelem, 6 döntetlen). A Borussia Mönchengladbach az egyetlen csapat a Bundesliga történetében, amely ellen nem veszítettek több egymást követő mérkőzést (1966 és 1994 között 30 hazai meccs vereség nélkül).

2. Az FCB ellen esélytelen alsóházi klub a legutóbbi találkozókon

A Hertha az utolsó hét Bundesliga-mérkőzéséből mindössze két pontot gyűjtött, és a 18. helyre csúszott vissza. A Bayern a legutóbbi 29 bajnoki találkozóján veretlen maradt az alsóházi klubokkal szemben (26 győzelem és 3 döntetlen). A 2014 szeptemberében a Hamburger SV-nél elért 0-0-s döntetlen óta a Bayern mind a 15 Bundesliga-összecsapását megnyerte alsóházi csapat ellen, a legutóbbi vereséget 2008 márciusában szenvedte el a Cottbusban 2-0-ra elveszített mérkőzésen.

3. Allianz Aréna erődje vs. gyenge idegenbeli forma

Az FC Bayern 21 Bundesliga hazai mérkőzésén nem kapott ki (14 győzelem, hét döntetlen) - ez több, mint bármelyik másik jelenlegi Bundesliga-csapatnál. A Hertha viszont tizenegy Bundesliga-meccs óta nyeretlen idegenben (két döntetlen, kilenc vereség) - ez jelenleg a leghosszabb sorozat a ligában. A berliniek mindössze öt pontot gyűjtöttek idegenben, ezzel ők a szezon leggyengébb idegenbeli csapata is.

4. Új Bayern első félidei rekord

Csak sovány vigasz volt múlt szombaton, de a Bayern Bundesliga-rekordot állított fel: ez volt a müncheniek 53. gólja a szezonban, amelyet az első félidőben lőttek - soha korábban egy csapat nem talált be ennyiszer a szünet előtt egyetlen szezonban. A soron következő ellenfél, a Hertha viszont már 32 első félidőben kapott gólt, ami a VfL Bochummal közös bajnoki rekord.

5. Erős támadás vs. gyenge védelem

Általánosságban elmondható, hogy a fővárosi klub védelme nem éppen stabil: a Hertha 29 kapott gólja azt jelenti, hogy a leggyengébb védelemmel rendelkeznek. Ezzel szemben jelenleg a Bayern rendelkezik a Bundesliga legjobb támadójátékával (79 gól 29 meccsen).

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet