Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

6 tény a Freiburg elleni kupa negyeddöntőről

Jöhet a következő! A Borussia Dortmund elleni, rendkívül fontos 4:2-es Bundesliga-győzelem után kedd este a Bayern az SC Freiburgot fogadja a DFB kupa negyeddöntőjében.

Mi utal arra, hogy Thomas Tuchel legényei a következő hazai győzelmet aratják, és milyen rekordot tud Thomas Müller felülmúlni? Tudd meg a meccsel kapcsolatos tényekből és adatokból.

1. Az egyetlen korábbi kupaküzdelem egyoldalú volt

Ez mindössze a második találkozó a Bayern és a Freiburg között a DFB-kupában. Az előző összecsapáson a 2004/05-ös szezonban - szintén a negyeddöntőben - a rekordkupa-győztes (20 győzelem) 7:0-ra diadalmaskodott a Fekete-erdőben.

2. A Freiburg továbbra is nyeretlen Münchenben

A Freiburg eddig 23 alkalommal látogatott a bajor tartományi fővárosba a profi bajnokságokban, mindannyiszor a Bundesligában, és még soha nem nyert (20 vereség, három döntetlen). A tavalyi kupadöntős csapat még nem játszott ennyiszer idegenben ilyen sokszor győzelem nélkül egyetlen másik csapat ellen sem.

3. Erős rekord az SCF ellen

A német rekordbajnok a legutóbbi párharcok mérlegét tekintve is egyértelműen vezet. A Freiburg a 2015 májusában aratott 2:1-es hazai siker óta nem tudta legyőzni a Bayernt. A legutóbbi 13 élvonalbeli találkozóból 10 alkalommal a müncheniek kerültek ki győztesen, a másik három pedig pontosztozkodással ért véget.

4. A negyeddöntő csak egy köztes állomás

Amikor a rekordkupa-győztes a nyolcaddöntőben van, az általában csak egy állomás a továbbjutás szempontjából. A Bayern a legutóbbi 11 negyeddöntőjét megnyerte a bajnokságban, és a legutóbbi háromban egészen a döntőig jutott.

5. A Bayern góléhes a kupában

A vörösök az idei három kupameccsükön legalább négy gólt szereztek a Viktoria Köln (5:0), az FC Augsburg (5:2) és az 1. FSV Mainz 05 (4:0) ellen. Ez a bravúr legutóbb a 2009/10-es kiírásban sikerült nekik. Az egyetlen alkalom, amikor négy egymást követő kupamérkőzésen négy vagy annál több gólt szereztek, az 1976/77-es szezonban volt, amikor a Hannover II, a Hamburger SV, a TV Unterboihingen és az FCB tartalékjai voltak az ellenfeleik. Ezt a rekordot most a Freiburg ellen beállíthatják.

6. Müller újabb rekord felé halad

A Bayern alapembere, Thomas Müller már több rekordot is megdöntött ebben a szezonban. A DFB-kupában való 63. szereplésével nemrég egyenlített a Bayern-rekorder Sepp Maierrel. A hatszoros kupagyőztesnek most a Freiburg ellen van esélye arra, hogy ő legyen az abszolút rekorder. Összességében csak Charly Körbel (70 meccs a Frankfurtban), Manfred Kaltz (67 a HSV-ben) és Johannes Löhr (64 a Kölnben) játszott több kupameccset egy csapatban, mint Müller.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet