Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel: Nem lesz állandó csapat a következő hetekben

A Borussia Dortmund elleni győzelem után az SC Freiburg vár a Bayernre a DFB kupában. A párharc előtt Thomas Tuchel az első napjairól beszélt. Elmondta, hogy a következő hetekben nem lesz állandó csapat. 

Baj van az FC Bayernnél. A Julian Nagelsmann edzőtől való elválás továbbra is nyugtalanságot okoz, sőt, beárnyékolja a sportszakmai szempontból oly fontos győzelmet a Borussia Dortmund elleni Bundesliga-csúcsrangadón.

Thomas Tuchel a Bayern edzőjeként a mindennapok sűrűjébe csöppent. Vajon képes lesz-e távol tartani a nyugtalanságot a csapattól, és a kedd esti (20.45), SC Freiburg elleni DFB-kupa-mérkőzésre koncentrálni? Erről a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt.

Thomas Tuchel a Chelsea edzőjének menesztéséről: Nagyon későn láttam a híreket tegnap este. Az időzítés egybeesett az itteni kinevezésemmel. Nagyon élveztem az ottani munkát, és életre szóló barátságokat kötöttem. De a klub sokat változott, így ez nem váltott ki belőlem nagy érzelmeket.

Tuchel a holnapi mérkőzésről: Nehéz mérkőzés vár ránk. Kiütéses meccs, amit nagyon meg akarunk nyerni. A Freiburg egy olyan klub, amely egységként viselkedik, ezt láthattuk több éven keresztül.

Tuchel Manéról: Jól ismerem őt Angliából. Nem kérdés, hogy Sadio abszolút top játékos. Minden évben 20, 30 gólt lőtt a Liverpoolban, és abszolút kulcsjátékos volt ott. A kvalitásához nem férhet kétség. Még az ő korában is mindig időbe telik, amíg az ember akklimatizálódik egy klubváltás után. Ez időbe telhet. A minőségéhez és ahhoz, amit hozhat nekünk, nem fér kétség. Bizalomról és türelemről van szó, hogy vissza tudjon térni a ritmusba. Egy gól általában segít az önbizalmán.

Tuchel Musialáról: 90 percet játszani vele hanyagság lenne. A Dortmund ellen 20-at játszott. Ezt fokozatosan tudjuk növelni. Ez a játéktól függ. Legalább egy félidőt fog játszani.

Tuchel arról, hol látja Musiala helyét: Támadásban, közvetlenül a büntetőterületen kívül. Hatalmas öröm vele dolgozni. A labdák visszaszerzésében is jó. Játszhat a 8-as, a 10-es poszton vagy a széleken.

Tuchel a DFB kupáról: Ez egy hatalmas verseny. A berlini döntő nagy esemény, és mi ott akarunk lenni.

Tuchel a keretről: Noussair Mazraoui tegnap és ma kicsit beteg volt, és kihagyta az edzést. Mathys Tel még mindig a rehabilitáción van. Choupo kapott egy ütést, ma nem volt a csapat edzésén, ez egy elővigyázatossági intézkedés volt. Jelen állás szerint holnap már játszhat.

Tuchel a felállásról/rotációról: Nagyon sok fontos meccsünk van, ahol mindenkire szükségünk van. Fontos, hogy legyenek fix automatizmusok. Az is fontos, hogy vezéregyéniségek legyenek a pályán, különösen egy kicsit zavaros időszakban. Volt néhány nehéz döntés, mert másfél nap edzés után kellett döntenünk. Most már a versenyfutás zajlik. Minden játékosra szükségünk lesz. A Bundesligában még semmi sem dőlt el, tovább kell teljesítenünk. Holnap egy fontos kiütéses mérkőzés következik.

Tuchel Pavard jövőjéről: Nem akarok találgatásokba bocsátkozni. Ő egy alulértékelt játékos. Rendkívül magas szinten tud alkalmazkodni, nagy fegyelemmel védekezik. Ő egy topjátékos. Azonnal elnyerte a bizalmamat.

Tuchel Sanéról: A személyes beszélgetések zárt ajtók mögött maradnak. Természetesen nagyon fókuszban van, ezt észrevettem az elmúlt napokban. Leroy is elnyerte a bizalmamat. Az egyéni kvalitásai mellett csapatjátékos is. Öröm vele dolgozni.

Tuchel Cancelóról: Szeretem João-t, sokszor kellett ellene játszanom. Ő az abszolút legmagasabb minőség, bal láb, jobb láb, passz. Ő egy más típusú játékos, mint Benji Pavard. A bal oldalon is tud játszani a négyes hátsó alakzatban. Az abszolút erőssége a keresztpasszok és a labdával való precizitás, valamint a befejezés. Több, mint boldog vagyok, hogy itt van. Szükségünk lesz rá. Meggyőződésem, hogy képes lesz a legmagasabb szinten játszani nálunk.

Tuchel a nagy sztárokkal való foglalkozásról pályafutása során: Nincsenek titkok, amikor sztárokkal foglalkozunk. Minden klubnak megvan a saját DNS-e. Párizsban különleges volt. Angliában és Németországban más, így nehéz összehasonlítani. A Chelsea és a Bayern kultúrája eléggé hasonló. Minden a győzelemről szól. Ezek erős klubok, amelyek saját szabályokat állítanak fel. Párizsban kicsit másképp alakultak a dolgok. Kicsit más a kultúra ott, de nem jobb vagy rosszabb. A legfontosabb dolog az, hogy szeretem a csapatomat. Nagyszerű volt ilyen személyiségekkel a pályán lenni. Az öltöző egy érzékeny egység. A cél egyértelműen a bajnoki cím, a kupadöntőbe jutás és a Bajnokok Ligájában való továbbjutás. Ez formálja a játékosok éhségét is.

Tuchel a késésért járó büntetésekről: Szeretném, ha olyan összetartást építenénk ki, amely enélkül is boldogul. Nekünk a Bayernnél megvan ez az erőnk. Semmi bajom a büntetőkatalógussal. Természetesen az edzések időben kezdődnek. De bárki késhet, néha elfelejti beállítani az ébresztőt a szundikálás után. Attól függ, hogy az ember hogyan viselkedik utána. A játékosok szeretnek egy kis pénzt levenni magukról (nevet).

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet