Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Füllkrug góljaival nyert a német válogatott

A német válogatott győzelemmel kezdte az évet. Hansi Flick csapata a szombati barátságos mérkőzésen 2:0-ra nyert Peru ellen.

Összefoglaló és a mérkőzés utáni nyilatkozatok a dfb.de oldalról.

A német válogatott a ter Stegen – Wolf, Ginter, Schlotterbeck, Raum – Can, Kimmich, Wirtz, Havertz – Werner és Füllkrug felállással kezdett a teltházas (25.358 fő) mainzi Mewa Arénában.

Németország remekül kezdett, és 10 perc elteltével megvolt az első lehetőség a gólszerzésre Marius Wolf révén. Egy perccel később a perui kapus Pedro Gallese-nek még sikerült kivédenie Füllkrug fejesét, de a 13. percben a Werder játákosának sikerült megszereznie a vezetést.

Flick csapata ezután kezdte igazán irányítani a játékot, a perui védőknek többször is problémát okozott a németek gyors játéka. Füllkrug a 33. percben duplázni tudott, így a szünetre 2:0-s német vezetéssel vonultak le a csapatok.

A 2. félidőre Wirtz helyett Götze, Werner helyett Gnabry, Can helyett pedig Goretzka állt a pályán.

A szünet után ugyan Peru birtokolta többet a labdát, de ritkán tudtak a tizenhatoson belülre kerülni, hogy ter Stegen kapuját veszélyeztethessék. A németek pedig továbbra is veszélyesek maradtak a perui kapu előtt, a 60. percben Kimmich passzolt a Gnabry-nak, akinek lövése a felső lécről pattant vissza. A 68. percben Maria Caputi játékvezető büntetőt ítélt Németországnak, de Havertz elhibázta a lövést, a jobb kapufát találta el.

A 75. percben a két újonc, Mergim Berisha és Kevin Schade is pályára lépett, először a válogatottban. Hansi Flicknek a 86. percben még cserélnie kellett, a sérült Schlotterbeck helyére Thilo Kehrer állt be. A meccs hátralévő részében egyik félnek sem volt több lehetősége, a német csapat magabiztosan játékával egy sikeres évkezdést ünnepelhetett.

Hansi Flick: Látható volt, hogy nagy lendülettel játszott a csapat. Sok dolog jó volt, de van még hova fejlődnünk. A csapat még nem játszott így együtt, ennek ellenére két szép gólt szereztünk, és egyet sem kaptunk. Ez fontos volt számunkra. Jól felkészülünk a németországi EB-re. Ez nagy felelősség. Ma azt láttuk, hogy mindenki készen áll a plusz méter megtételére.

Joshua Kimmich: Az első félidőben jól kezdtünk, több gólra is megvolt a lehetőségünk. A második zavaros volt, kevesebb hibát kell elkövetnünk és jobban irányítanunk a játékot.

Niclas Füllkrug: Ma este az volt a célunk, hogy jól kezdjük az évet. Rengeteg lehetőségem van a büntetőterületen és nagyszerű, hogy ennyire be lettem vonva a játékba.

Leon Goretzka: Győzelem kapott gól nélkül. Nem volt minden tökéletes, messze vagyunk ettől. Szerettük volna lendületet magunkkal vinni és ez sikerült is. Két szép gólt szereztünk, és Niclas Füllkrug bebizonyította, hogy továbbra is tud gólt szerezni a válogatottban.

Nico Schlotterbeck: Jó volt a teljesítményünk. Talán szerezhettünk volna még két-három gólt és az estét ez még jobbá tette volna.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet