Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Minden nagyon gyorsan történik - a Tottenham felveszi a kapcsolatot Nagelsmannal

Julian Nagelsmann menesztése az FC Bayern Münchentől még csak két napja történt, és máris megindultak a találgatások az edző jövőjéről. Médiaértesülések szerint a Tottenham Hotspur már megpróbálta felvenni a kapcsolatot Nagelsmannal az edzői poszt ügyében.

Ez volt a 2023-as futballév eddigi legnagyobb meglepetése: szerda este kiszivárgott az az információ, hogy az FC Bayern München el akarja bocsátani Julian Nagelsmann (35) edzőt. Két nappal később jött a hivatalos megerősítés, Thomas Tuchel (49) váltotta az edzői poszton. Nagelsmann-nal a futballszakma egyik legkeresettebb edzője került a piacra.

Mint arról a különböző nemzetközi médiumok beszámolnak, a világ minden tájáról topklubok megdöbbenéssel fogadták Julian Nagelsmann menesztését, és egyes esetekben azonnal szemet vetettek rá. A megbízható angol Times című lap például arról számol be, hogy a Tottenham Hotspur már intenzíven fontolgatja a 35 éves szakembert. A Spurs bizonyára igyekezni fog minél gyorsabban tárgyalásokat kezdeményezni, hogy meggyőzze az edzőt a londoni elköteleződésről.

Conte kizárás előtt áll

Antonio Conte (53) jelenleg is ott van a csapat élén. Az eredmények, a következetességének hiánya és az edző médiaszereplései azonban állítólag gondoskodtak arról, hogy a szakítás csak idő kérdése legyen. A klub és az edző állítólag már tárgyaltak a szerződés felbontásáról (amely júniusig szól). Az angol média a következő napokban várja a szakítás hivatalos megerősítését. Ebben az esetben nyitva állna az ajtó Julian Nagelsmann előtt.

Az angol Sky Sports hozzátette, hogy Nagelsmann nyitott a tárgyalásokra. A Tottenham számára valóban úgy tűnik, hogy van esély a szerződtetésére. A tévécsatorna azonban azt feltételezi, hogy Nagelsmann egy kis gondolkodási időt kérne, és valószínűleg nem akarná közvetlenül átvenni Conte posztját. Az egyik lehetőség az lenne, hogy a Spurs társedzője, Ryan Mason (31) átmenetileg, a nyárig átvenné az irányítást.

A Tottenham már korábban is megkereste Nagelsmannt

A Times beszámolója szerint a Spurs már 2019 novemberében érdeklődött Nagelsmann iránt. Akkor a fiatal edzőnek még szerződése volt az RB Leipzignél, és azért utasította el őket, mert csak az előző nyáron vette át a Bundesliga-klub irányítását. Így a választás inkább José Mourinhóra (60) esett, aki azonban 2021 áprilisában ismét távozott.

A Tottenhamnél már Nagelsmann menesztése előtt is pletykák keringtek a lehetséges jelöltekről. A favoritok között szerepelt az ex-spanyol edző Luis Enrique (52), az ex-edző Mauricio Pochettino (51) és Thomas Tuchel (49), akinek a választása inkább az FC Bayernre esett. Annál is inkább furcsa most, hogy állítólag Nagelsmann áll a Spurs érdeklődésének középpontjában. Továbbá a Frankfurt edzőjével, Oliver Glasnerrel, Ange Postecoglouval (Celtic), Robert De Zerbivel (Brighton), Thomas Frankkal (Brentford) és Rúben Amorimmal (Sporting) is felvették a kapcsolatot.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: 90min.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet