Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nagelsmann Canceloról és a mainzi kupaküzdelemről

Eseménydús kedd az FC Bayernnél! A német rekordbajnok kölcsönbe leigazolta João Cancelót a Manchester Citytől.

Nagelsmann ...

... Cancelóról: Nagyon spontán történt az egész a Frankfurt elleni meccs után. Hasan Salihamidžić mondta, hogy megvan az esélyünk megszerezni. Aztán azt mondtam, hogy megcsináljuk. A játékosról már beszéltünk korábban is. Sok poszton tud játszani, nagyon támadóerős hátvéd. Nagyon jól tud befelé is cselezni. Kicsit más tulajdonságokkal rendelkezik, mint azok a játékosok, akik a posztokon vannak. Nagyon jó dinamikája van. Ez egy nagyon ésszerű erősítés, aminek nagyon örülünk.

... Cancelo játszhat-e a Mainz ellen: Fitt, elméletileg képes játszani. Még nem vagyok biztos a teljes felállásban. Sok fitt játékosunk van. Meg kell találnunk a középutat a stabilitás és az újdonságok izgalma között. Még nem döntöttem.

... a mainzi mérkőzésről: Ez egy kieséses meccs - a győztes marad. Mi szeretnénk maradni. Az a törekvésünk, hogy mindig ott legyünk. Az utolsó három mérkőzésen tartalmi problémák voltak. Holnap kieséses meccs lesz, nagy az ösztönzés. A fiúk teljesen más igényeket támasztanak magukkal szemben. Meg akarják fordítani a kockát, és más eredményeket akarnak elérni. Azt várom, hogy mindannyian motiváltan menjünk a mérkőzésre.

... a keretről: Leon Goretzka visszatért, ismét jól van. Tegnap már edzett, néhány extra gyakorlatot végzett. Joshua Kimmichnek voltak kisebb térdfájdalmai. Yann Sommer egy kicsit szenvedett ágyékizom problémáktól, de játszani tud majd. Sven Ulreichnek gondjai vannak a bordájával, ez az ő esetében inkább úgy néz ki, hogy nem lesz bevethető. Dayot Upamecano tegnap pihent, neki is voltak problémái, de holnap már ő is játszhat.

... a kreativitás hiányáról: Nem aggódom emiatt. Karácsony előtt jobban mentek a dolgok, általában az ellenfélnek nem engedtünk túl sokat. Egy kicsit hiányzott, hogy vállaljuk a kockázatot. Újra meg kell találnunk a nagyon jó futballunkat a középpályán, hogy nagyobb lendületbe kerüljünk. Jó hangulatban vagyok és bizakodó vagyok, hogy ezt visszakapjuk. Teszünk néhány kiigazítást, remélem, hogy ez holnap meghozza a gyümölcsét, és akkor jóra fordulnak a dolgok, hogy ismét több gólt tudjunk lőni.

... a Mainz elleni kiesés veszélyéről: Októberben is tudtuk, hogy mi a probléma. Most tartalmi szempontból is kiigazítunk néhány dolgot. Sok válogatott játékosunk van, nem mindig könnyű egy ilyen világbajnokság és az ünnepek után újra felpörögni. Általában optimista vagyok, és nem várom, hogy kiessünk. Jó hangulatban vagyok, hogy a megfelelő intézkedésekkel és azzal, ahogyan a játékosok a játékot veszik, ismét nagyobb agresszivitást tudunk kifejleszteni a cél felé.

... a személyes kupamérlegről: Az elmúlt két évben nem volt jó tapasztalatom a kupában. A bajnokság a legnagyobb kihívás, mert 34 játéknapon keresztül kell ott lenni. Az elmúlt két kupaszezon nem az FC Bayern ínye szerint alakult és a tavalyi sem volt az enyém személy szerint. Természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe és megnyerni a kupát. Ehhez holnap Mainzban kell megtegyük a következő lépést, ami nem lesz könnyű. Bo Svensson nagyon jó csapattal rendelkezik, és nagyon jó elképzelései vannak a futballról. A stadionban nagyon nagy érzelmek alakulnak ki, fizikailag nagyon robusztusan játszanak, és hatékonyan törnek a kapura. Érzelmeket kell kivinnünk a pályára és remélem, hogy a kupában is jobb eredményt érünk el, mint tavaly.

... Benjamin Pavardról: Benjivel ugyanúgy tervezek, mint az elmúlt hónapokban. Lucas Hernández sérülésével egy játékossal kevesebb van a keretben. Benji mindig is nagyon jól teljesített, biztosan többet fog játszani, mint legutóbb, mert João mindkét hátvéd poszton bevethető. Upa és Matthijs de Ligt nem tudja majd végigcsinálni az összes meccset. Benji fontos összetevője a csapatnak.

... ismét a Mainz elleni meccsről: Felismertem olyan dolgokat a tartalom szempontjából, amelyeket jobban tudunk csinálni, hogy ismét sikeresebben játszhassunk. Mindig fontos, hogy száz százalékos mohósággal menjünk bele a játékba. Nemcsak a távoli játékokat kell látni, hanem az előzőeket is fel kell használnod, hogy belejöjj az áramlatba. A holnapi meccs nagyon fontos lesz, hogy megfordítsuk az állást, és egy olyan sorozatba kezdjünk, hogy a döntő hetekben meg legyen az a jelenlétünk, amire szükségünk van.

... a legutóbbi két, Mainzban elveszített vendégjátékról: Nem akarom túlértékelni a legutóbbi, mainzi vereséget, nem voltunk jók a pályán. Általában vannak olyan szakaszaik, amikor magasan játszanak, de hosszú távon inkább mélyen játszanak. Otthon mindig nyomást gyakorolnak ránk az eredményeink és a kiütéses meccsek jellegzetességei miatt. A stadion szurkolni fog nekik. Ez is a mainzi iskola, hogy nem csak hátul állsz. De lesznek olyan szakaszaik is, amikor mélyen védekeznek és ellentámadásba lendülnek. Felkészültünk, és reméljük, hogy minden fázisra megvannak a megfelelő megoldásaink.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet