Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

5 tény a Wolfsburg elleni idegenbeli mérkőzésről

Az FC Bayern vasárnap (17:30) a VfL Wolfsburghoz látogat a 19. játéknap zárómérkőzésén.

A bajorok három egymást követő döntetlen után szeretnék megszerezni idei első Bundesliga-győzelmüket, és megvédeni vezető helyüket a tabella élén. Thomas Müller emellett egy különleges rekordra is szemet vetett. Hogy mi az, és mit kell még tudni a Farkasok elleni találkozóról, az alábbi cikkben olvasható.

1. A Bayern feltételezett kedvenc ellenfelei

A Bayern egyetlen más csapat ellen sem büszkélkedhet nagyobb győzelmi aránnyal (78%) és pontátlaggal (2,49) a bajnokságban, mint a Wolfsburg ellen. A 2015-ös Német-kupa győztes ellen ráadásul több, mint nyolc éve veretlenek. A 2015. januári 4-1-es idegenbeli vereség óta a bajorok 15 Bundesliga-találkozóból 13-at megnyertek, a másik kettő döntetlennel végződött.

2. A hidegvérű farkasok

A két legeredményesebb csapat összecsapásáról van szó a jelenlegi idény során. Míg Julian Nagelsmann csapata 19,9 százalékkal a negyedik legjobb esély-konverzióval büszkélkedhet a bajnokságban, addig a 2009-es Bundesliga-bajnok 22,1 százalékkal az első ebben a kategóriában.

3. A Bayern gyakorlatilag garantáltan gólt szerez

Az FCB az elmúlt 29 Bundesliga-mérkőzés mindegyikén szerzett legalább egy gólt az alsó-szászországi házigazdák ellen, ami a leghosszabb góllövő szériájuk egy csapat ellen a német élvonalban.

4. Müller történelmi mérföldkőhöz érkezett

Thomas Müller is kedvenc ellenfelével néz szembe vasárnap. A játékos karrierje során 12 gólt szerzett a Farkasok ellen, többet, mint bármely más klub ellen.

Ráadásul a 11-szeres német bajnok a VfL ellen újabb történelmi rekordot dönthet meg. Ha Müller pályára lép Niko Kovač csapata ellen, akkor az lenne a 427. Bundesliga-szereplése, amivel egy szintre kerülne Gerd Müllerrel.

5. Az FCB mindig éber a kezdéstől kezdve

Leroy Sané, Serge Gnabry és társai ebben a szezonban is bebizonyították, hogy igazi gyors kezdők. A Bayern támadói 52 Bundesliga-góljukból 34-et az első félidőben szereztek - ez 65 százaléknak felel meg, ami szintén a legjobb érték a ligában. A Wolfsburg ezzel szemben eddig az első 45 percben küszködött, 22 góljukból 14-et az első játékrészben kaptak - százalékosan az Union Berlinnel közösen a legtöbbet.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet