Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

7 tény a DFB Kupa Mainz-i nyolcaddöntőjéről

A Bayern 2023-ban szerdán játssza első kieséses mérkőzését, amikor is Mainzba utazik a DFB-kupa nyolcaddöntőjére.

Néhány statisztika és tény az FCB negyeddöntőbe jutásáról.

1. Utolsó 16-os akadály az utóbbi időkben

Miután az elmúlt két évben nem jutott túl a második körön, a Bayern 2019/2020 óta először került vissza a DFB-kupa legjobb 16-ja közé. Az Alemannia Aachentől elszenvedett 4-2-es vereség óta ebben a szakaszban az elmúlt 13 alkalommal jutottak tovább. Az utolsó három kiírásban pedig, ahol a 16 közé jutott, az FCB a döntőig jutott mindig

2. Mainz mostanában nem egy boldog vadászterület

Bár a Bayern a Mainz elleni legutóbbi 11 találkozójából kilencet megnyert, a legutóbbi két MEWA Arénában tett látogatás alkalmával kikapott a csapat. Julian Nagelsmann csapata már akkor is bajnok volt, amikor 3-1-re kikapott az előző szezon 32. meccsnapján, míg az azt megelőző szezonban a bajnoki cím ünneplése egy héttel elcsúszott a 31. meccsnapi 2-1-es vereség után.

3. Nem az első kupatalálkozó

Ez a harmadik alkalom, hogy a Bayern és a Mainz összekerül egymással a DFB-kupában. A bajorok az első két találkozón továbbjutottak, 1999/2000-ben 3-0-ra, 2005/2006-ban 3-2-re  nyertek. Mindkét találkozó otthon zajlott, így ez az első kupamérkőzés, amelyet Mainzban vívnak egymással.

4. Bayern kupa gólvágó gépezete

Az FCB az első két fordulóban öt gólt szerzett, 5-0-ra legyőzve a Viktoria Kölnt, majd 5-2-re az Augsburgot. Ez a klub legmagasabb gólarányú győzelme 2018 óta, amikor 6-0-ra legyőzte a Paderbornt, majd az ezt követő meccsen 6-2-re kikapott a Bayer Leverkusentől. Az egyetlen alkalom, hogy a Bayern zsinórban több meccsen legalább ötször szerzett gólt, az 1976 és 1977 között volt, amikor is négyszer tette ezt meg.

5. Müller klubrekordot állíthat fel

Thomas Müller 52. győzelmét aratta DFB-kupa-mérkőzésen (tizenegyespárbaj

... lade FuPa Widget ...
nélkül), amikor októberben a csapat diadalmaskodott az Augsburg ellen. Ezzel beérte Mirko Votakát, aki a kupa történetében a legtöbb győzelmet aratta. De nem ez az egyetlen rekord, amit Mainzban megdönthet. A második fordulóban a 33 éves játékos 62. szereplése volt a német kupában, így egy polcra került Gerd Müllerrel, és csak eggyel marad el a Bayern rekorderétől, Sepp Maiertől (63).

6. Choupo és a kupa

Eric Maxim Choupo-Moting 12 gól megszerzésében vett részt négy DFB-kupa-mérkőzésén a Bayernben, nyolc gólt szerzett és négy gólt előkészített. Ez a nyolc gól több mint duplája annak, amit az első 18 DFB-kupa-szereplés során más csapatokban (három) sikerült elérnie, és több, mint bármely FCB-játékosnak az első négy kupameccse során a klubban az 1965-ös Bundesligába való feljutás óta.  A tavalyi szezon eleje óta 10 alkalommal való közreműködése (hat gól, négy gólpassz) is a legtöbb a versenyben.

7. A 16 között ért véget a Mainz útja az előző szezonban

A Mainz az Erzgebirge Aue-t és a Lübecket két 3-0-s győzelemmel ejtetteki, így immár második éve jutott a kupa utolsó 16 csapata közé. Az előző nyolc szezonban csak egyszer jutottak tovább a második fordulón, 2017/18-ban a negyeddöntőig jutottak. Tavaly azonban ebben a szakaszban buktak a bochumi 3-1-es vereséggel. A 05-ösök még soha nem kaptak ki a nyolcaddöntőben két egymást követő kiírásban.

 

 

 

Fordította: Utassy Roland

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet