Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Salihamidžić: Nagy céljaink vannak Joãoval

João Cancelo hivatalos bemutatója ma került megrendezésre.

Salihamidžić: Elég gyorsan történt minden. Amikor megláttuk a lehetőséget és beszéltünk João menedzsmentjével, gyorsan meghoztuk a döntést, hogy elhozzuk őt. Mindig is érdeklődtünk iránta, és az elmúlt években tartottuk a kapcsolatot, de a futballban nem mindig működnek a dolgok. Most örülünk, hogy itt van.

Salihamidžić: Nagy céljaink vannak. A világbajnokság keményen sújtott minket, hiányzik Manuel Neuer, Lucas Hernández és Noussair Mazraoui. Yann Sommerrel, Daley Blinddel és Joãoval ezt a hiányt behoztuk. Reméljük, hogy most már megvan a csapat minősége ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

Salihamidžić: Mindenki ismeri João kvalitásait. Rugalmas és kreatív. A világ bármelyik csapatában játszhat. Amikor láttuk, hogy az igazolás lehetséges, nagyon boldogok voltunk. Nagy terveink vannak vele.

Salihamidžić a mostani dicséretekről: Nem egyedül csinálom, van egy nagyon jó felderítő csapatunk. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, nagyon szoros a kapcsolatunk a vezetőséggel, és gyorsan tudunk reagálni. Nagyon örülök, hogy ilyen a vélemény, de ez nem csak az én érdemem.

João Cancelo: Ez egy nagyon jó érzés. Ismertem ezt a nagy klubot, és meg akartam ragadni ezt a lehetőséget. Szeretném minél hamarabb elkezdeni az edzéseket az új csapattársaimmal, alig várom már.

Cancelo a döntéséről, hogy elhagyja a Cityt: Az elmúlt hetekben nem sok játékidőt kaptam, ez nagyban befolyásolta a döntésemet. Ennek semmi köze a Pep-pel való kapcsolatomhoz. Nagyon szerettem volna belevágni ebbe az új kalandba egy ilyen nagy múltú klubnál. Ez egy álom számomra.

Cancelo a Leroy Sanéval való újbóli játékról: Nem beszéltem vele a váltás előtt. Természetesen ismerjük egymást a Citynél töltött időből. Nem kellett megkérdeznem egy korábbi csapattársamat, tudtam, hogy milyen nagy az FC Bayern. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és megmutathatom a futballista kvalitásaimat.

Cancelo a nyáron túli jövőjéről: A videó (az Instagramon) búcsúnak tűnhet, de nem így értettem. Meg kell néznünk, mit hoz ez az 5 hónap, tiszta fejjel szeretnék itt lenni. Majd a szezon végén újra beszélünk róla. Még szerződésem van a Manchester Cityvel. Nem tekintem ezt végleges távozásnak.

Cancelo arról, hogy beszélt-e Pep-pel a Bayernről: Nem beszéltem kifejezetten a Bayernről Pep-pel, mert minden nagyon gyorsan történt. A karrierem szempontjából a megfelelő döntést akartam meghozni, és ezt megtettem ezzel a nagyszerű klubbal.

Cancelo arról, hogy játszik-e holnap: Úgy érzem, hogy abszolút készen állok. Alig várom, hogy pályára léphessek a Bayern mezében. Nagyon fontos, hogy holnap továbbjussunk a kupában.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet