Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Müller: Aranypillanatokra van szükségünk

A spanyolok elleni 1:1-es döntetlen után a német válogatott a VB nyolcaddöntőjére koncentrál. Csütörtökön Hansi Flick csapata Costa Ricával mérkőzik meg, és győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.

Erről többek között a két támadónak, Thomas Müllernek és Niclas Füllkrugnak kell gondoskodnia, akik a nyomáshelyzetekről, bálványokról és Costa Ricáról beszéltek a keddi sajtótájékoztatón.

Thomas Müller ...

... a Costa Rica elleni mérkőzésről: Azt gondolom, kívülről nézve mi vagyunk a favoritok. Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy nyernünk kell. A Japán elleni meccsnek semmi köze nem volt a Spanyolországtól 7:0-ra elveszített meccshez. Bátrak voltak a labdával, nem veszítették el a védekezésnél a felállást, így először gólt kell szereznünk. Most, a tabellára tekintve nagyon alázatosnak kell lennünk. Kevés okunk van az eufóriára. Ami mosolyt varázsol az, hogy megvan az esélyünk a nyolcaddöntőbe jutáshoz és hogy aztán megmutassuk a világnak, mi rejlik bennünk.
[…]
Az edzői team dönti majd el azt, hogyan játsszunk. Fontos a másik mérkőzést is követni, a stratégia kis módosításához, de játékosként nem akarjuk túlságosan a másik mérkőzést figyelni.

… az utolsó csoportmérkőzés nyomásáról: A Spanyolország elleni mérkőzés már hatalmas nyomás volt. A végén mindannyian tudjuk, mit kell tennünk, és meg kell mutatnunk, hogy a pályán is tudunk teljesíteni. Nem érzem, hogy a rossz eredmények vagy teljesítmények az idegességünk miatt lettek volna. Mindannyian ismerjük a nyomáshelyzetet, és meg tudjuk oldani. Szükségünk lesz még néhány arany pillanatra.

... a csatárkérdésről Costa Rica ellen: Fülle (Niclas Füllkrug – a ford.)mezszáma a kilences. Ami a felállást és taktikát illeti, az edzőt kell kérdezniük. A keretünkben sok jó támadó van. A jó játék a fontos, és ez nem egy emberen múlik. Minden bizonnyal más meccs lesz, mint Spanyolország ellen. Várjuk, hogy mit talál ki az edzői stáb. Niclas megmutatta, hogy tudja, hogyan terem a gól.

... az utolsó VB-jéről: Ez a gondolat nem sokkal a Japán elleni meccs után vetődött fel. A Costa Rica-Japán meccsen egy szikra villant fel a csapatnál. Együtt néztük a meccset, és át tudtuk vinni ezeket az érzelmeket a spanyol meccsbe. Costa Rica legyőzésével jó esélyünk van a 16 közé jutásra, így az eredeti gondolat, amiről beszéltem, elillant.

... a szerepéről a csapatban: Az utóbbi években mindig ugyanaz volt. Igyekszem előre

... az összehasonlításról a 2010-es és 2014-es csapatokkal: Mindegyik csapatnak más karaktere volt és más volt az elvárás. Kevés párhuzamot látok 2010-eshez. 2014-ben egyértelműen a favoritok között voltunk, de idén már nem. Egy jó napon bárkit le tudunk győzni, de nem tudunk minden meccset irányítani, korábban ebben jobbak voltunk. A nagy csapatok ellen is jól tudunk játszani, ahogy azt Spanyolország ellen is megmutattuk.

... a hangulatról a csapatban: Az általános hangulat jó, de a meccsek után lehetett érezni a különbséget. A Spanyolország elleni után kicsit oldottabb volt a hangulat. Most belépünk a felkészülés alagútjába, és megfelelő feszültséggel és kellő lazasággal közelítjük meg. Ha összefogunk és mindenki még nagyobb fegyelmet visz a pályára, akkor nemcsak egy eredményt érünk el, hanem egy játékstílust is, mely kívülről nézve pozitívnak látható majd.

... Mario Götzéről: Jól van, és örülök, hogy itt van Katarban. Jó volt a kapcsolatunk a Bayernnél, és utána is tartottuk a kapcsolatot. Már Eindhovenben is jó volt, és most a német közönség ismét láthatja, milyen minőséggel rendelkezik. Mindannyian várjuk a lehetőségeinket, és készen állunk.

Niclas Füllkrug ...

... az elvárásairól Costa Rica ellen: Eddig két arcukat mutatták. A spanyolok elleni mérkőzést nehéz értékelni. Japán ellen a kellemetlen ellenfélként játszottak, és úgy gondoljuk, ismét hasonlóan fognak pályára lépni. Ébernek kell lennünk, hátul jól játszani és elöl a helyzeteinket kihasználnunk.

... a Spanyolország elleni mérkőzésről: Kiegyenlítettünk és nem kaptunk újabb gólt, és azért, ahogyan a mérkőzés alakult, jobb érzéssel hagytuk el a pályát. A hangulat jó, és várjuk a csoportkör utolsó meccsét. Nyernünk kell, még akkor is, ha a Costa Rica kemény csapat lesz. Kiváló teljesítmény kell ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszba kerüljünk.

... a visszafogott stílusára az interjúk során: A meccs egy lépés volt a helyes irányba. Energiát adott nekünk, de semmit sem vehetünk természetesnek. Nincs teljesen minden a mi kezünkben, és abban a pillanatban nem volt okom arra, hogy örömömben ugráljak.

... Costa Rica-Japán mérkőzésről: Annak a híve vagyok, hogy önmagunkra koncentráljunk, mert nem tett volna jót, ha este nem végeztük volna el a saját feladatunkat. Nem néztem végig a meccset. A végén azonban örültem az eredménynek, mert ez reális esélyt adott a továbbjutásra.

... Thomas Müllerről: Hansi Flick már elmondta korábban, mi az ő szerepe. Thomas egy igazi vezérjátékos és a pályán kívül is fontos szerepe van – ahogy a pályán is.

... a szerepéről, mint VB-hős: Válogatottal nagyon örülünk, amikor támogatnak minket. Csatárként gyakran kerülök olyan helyzetekbe, amikor a végén hősnek tűnhetnek. De a védőket és a kapusokat gyakran nem hősként ábrázolják, így nem látom magam ebben a szerepben.

... a gólöröméről és példaképről: Nem vagyok egy nagy ünneplő, mert az olyan helyzetek esetén, mint Japán ellen látszik, hogy a végén nem elég. Nagyon felnéztem Miroslav Klose-ra. Egyébként megpróbáltam a saját utamat járni, és önmagam lenni. Tehát ebben a tekintetben nincs nagy bálványom.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet