Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hansi Flick: A csapat kiválóan harcolt

A német válogatott javította az egyenes kieséses szakaszba jutás esélyeit a katari világbajnokságon. Hansi Flick csapatának a spanyolok elleni döntetlen és a Japán elleni vereség után az utolsó, Costa Rica elleni csoportmérkőzésen, csütörtökön csak a győzelem jöhet szóba.

A szövetségi kapitány a dfb.de oldalnak adott interjúban beszél erről is – a jolly jokeréről, Niclas Füllkrugról is.

Herr Flick, hogyan értékeli a Spanyolország elleni 1:1-es eredményt?
Hansi Flick:
 Kiegyenlített meccs volt. A vége felé volt még egy hatalmas lehetőségünk, de sajnos nem éltünk vele. Az önbizalom a győzelemmel jön – talán ez az a szikra, amire szükségünk van. Szükségünk van arra az eltökéltségre, amit Niclas Füllkrug mutatott a gólnál. Fontos, hogy elmondjam, a csapat 90 percig kiválóan harcolt, és remek mentalitást mutatott. Nagyon elégedett vagyok.

Füllkrug a fontos egyenlítőgóljával helyet szerzett magának a kezdő csapatba Costa Rica ellen?
Nagyon korai közvetlenül a mérkőzés után ezt kijelenteni. De örülünk, hogy az eltökéltségével megmutatta, hogyan kell gólt lőni. Sokat ad a csapatnak, nem csak a gólt. Nagyon jó srác, akinek a szíve a helyén van. Nagyon örülünk, hogy velünk van.

Hogyan értékeli a védelem teljesítményét?
Jól tartottuk magunkat, keveset engedtünk. A gól váltásból született, jobban ki tudjuk védeni, ha kicsit nagyobb nyomást gyakorlunk a labdára. Ezen kell dolgoznunk. De a csapat nem adta fel, és meg akarta mutatni, hogy szeretne valamit kihozni ebből a meccsből, és élni a lehetőséggel.

A középpályán Joshua Kimmich, Leon Goretzka és Ilkay Gündogan a megoldás?
Látható volt, hogy mindhárman nagyon fontosak a csapat számára. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy mit tegyünk. Leroy Sané is egy opció volt a kezdőbe, de nem tudtuk, meddig bírja. Jó döntés volt, mert amikor bejött, friss erőt hozott. És a három középpályás is jól teljesített, Ilkay rendkívül labdabiztos és sok jót tesz a csapatnak.

Mit vár az utolsó mérkőzésen, Costa Rica ellen?
Remek mentalitást mutattak. Amikor 7-0-ra veszítesz, és így térsz vissza... Ez egy olyan csapat, mely jól védekezik és jó formában van, talán megérdemelték a Japán elleni 1:0-s győzelmet. D a meccs még távolinak tűnik, hagynunk kell, hogy a dolgok leülepedjenek, és időt az elemzésre. Amiket jól csináltunk, azokat visszük tovább, a játékosoknak önbizalom kell ahhoz, hogy úgy támadjanak, mint most a végén.

Németország most újra felveheti a versenyt a nagyokkal?
Ez egy kiváló csapat elleni meccs volt. Egyenrangú fél voltunk, ezeket szeretnénk látni a csapattól. Tudjuk, hogy megtettük az első lépést, és a következő, Costa Rica elleni mérkőzésen is hasonló feltételeket akarunk teremteni, hogy továbbjussunk a következő körbe.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet