Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Flick: A cél a meccset a leghamarabb eldönteni

A Costa Rica elleni csütörtöki utolsó csoportmérkőzés a német válogatott számára a nyolcaddöntőbe jutásról szól.

A szerdai sajtótájékoztatón Hansi Flick mellett Lukas Klostermann védő vett részt.

Hansi Flick ...

... az ellenfélről, Costa Ricáról: A tabellára nézve Costa Ricának is megvan az esélye a nyolcaddöntőbe jutáshoz. Egy döntetlennel továbbjuthatnak, ha Spanyolország győz Japán ellen. Ezért egy védekező csapatra számítok, ahogy Japán ellen is történt. Fontos lesz számunkra, hogy legyen egy jó megoldásunk.
Szeretnénk a lehető leghamarabb eldönteni a meccset, hogy a másik pályára (a párhuzamosan játszódó Spanyolország-Japán mérkőzés – a ford.) nyomást gyakoroljunk. De tudjuk, hogy nehéz lesz egy olyan csapat ellen, amely valószínűleg nagyon védekezik. Szeretném látni azt a hozzáállást, amit Spanyolország ellen ismét láthattunk a pályán.

... a nyolcaddöntőbe kerülést garantáló 8:0-s győzelemről: Úgy gondolom, hogy elbizakodott és tiszteletlenség lenne ellenfelünkkel szemben, ha azt feltételeznénk, hogy nyolc gólt szerezünk. Örülünk, ha a meccset megnyerjük. Ez a célunk. Ha egy csapat olyan védekező teljesítményt mutat Japán ellen azután, hogy Spanyolországtól 0:7-re vereséget szenvedett, azt nagy tiszteletet érdemel.

... a nyomásról, hogy győzni kell: A továbbjutás többé már nem a saját kezünkben van, mert az első meccs nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük. Természetesen a cél a legjobb 16 közé jutás. Komolyan vesszük a mérkőzést és meglátjuk, mi lesz. A nyomást nem érzem. Biztos vagyok benne, hogy jó úton vagyunk. Úgy érzem, edzésről edzésre jobbak vagyunk.

... a játékosokról: Amikor eljöttem a szállodából, mindenki egészséges volt, mindenki edzett. Leroy Sané már Spanyolország ellen is kezdhetett volna. Már nincs semmi problémája, így ő is egy jó lehetőség holnapra.

... a középpálya hármasáról, Kimmich, Goretzka és Gündogan: Jól működött. Ilkay tizesként jól játszott, még úgyis, hogy ezen a poszton egyébként nem szokott. Úgy hiszem, ez a formáció újra bevethető lehet.

... Jamal Musialáról: Jamalban van valami különleges, és nagyon sokat segít a játékunkban azzal, hogy veszélyes helyzeteket alakít ki. Eddig kicsit peches volt, reméljük, hogy hamarosan a hálóban kötnek ki a törekvései. De örülünk, hogy a csapat tagja. Ő egy abszolút érték számunkra.

... Joshua Kimmich vezetői képességeiről: Nagyon nagyra értékelem Joshuát a minőségei miatt. Gyorsabbá és nyugodtabbá tudja tenni a meccseket. Az edzéseken és a meccsen is irányít, és mindig nagyon motivált. Egyértelműen az egyik vezetőnkként tekintek rá. Számunkra rendkívül fontos, hogy a vezetői szerepet több játékosra osszuk. De határozottan az egyik legfontosabb játékosunk.

Lukas Klostermann ...

... arról, hogy érzi magát: Jól vagyok és remélem, hogy a csapatot több játékidővel segíthetem. De a kívánságlistám tetején az áll, hogy megnyerjük a meccset Costa Rica ellen.

... Leroy Sanéról: Leroy Spanyolország és más meccseken is megmutatta, hogy képes egyedül eldönteni egy meccset és varázslatos pillanatokat teremteni. Örülök, hogy velünk van.

... a Spanyolország elleni döntetlenről: Úgy gondolom, a késői egyenlítés nagyon fontos volt. Az eredmény egy kis pozitív energiát szabadított fel az utolsó csoportmeccs előtt. Tudjuk, mi vár ránk. Meg kell nyernünk és meg akarjuk nyerni a meccset, és jól felkészültünk.

... az ellenfélről, Costa Ricáról: Intenzíven készülünk, és természetesen mindkét meccset megnéztük. Egy szenvedélyes csapattal állunk szemben, számukra is ugyanúgy tétje van. Tudjuk ezt, jó meccsnek nézhetünk elébe. Megpróbálják megnehezíteni a dolgunkat. Bátran, rugalmasan és gyorsan kell játszanunk, és különböző problémákkal megküzdeniük. Ha ezt megtesszük, megnyerjük a meccset.

... a játékvezetőről, Stéphanie Frappartról: A kijelölésének semmi befolyása nincs a mérkőzésre. A Bajnokok Ligájában már vezetett mérkőzést és nagyon megérdemelte a játékvezetést. Minden jót kívánok neki. Ez nem téma a csapatnál. A világ legnormálisabb dolga, hogy egy nő mérkőzést vezethessen. Én azt gondolom és remélem, hogy ez normalitás marad.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet