Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kimmich: Ez egy előrelépés volt

Második mérkőzés, első pont: a német válogatott a katari VB-n döntetlent ért el Spanyolország ellen, ennek köszönhetően újra versenyben van a nyolcaddöntőbe jutásért.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok a dfb.de oldalról.

Hansi Flick: A csapat feltétel nélkül küzdött. De csak egy lépést tettünk meg. Egy csapat vagyunk. Még ha mást is lehet olvasni, jók vagyunk együtt. Óriási, amit a csapat teljesített. Büszke vagyok. Harcosok voltak a pályán, akik szívvel játszottak. Ha ezt a lendületet magunkkal visszük - és még több önbizalmat kapunk -, akkor sok minden lehetséges.

Niklas Füllkrug:  Mindenképpen be akartuk húzni ezt a meccset, és ez nagyon fontos volt az önbizalmunk szempontjából. Van még hova fejlődnünk. Most nem ragadtathatjuk el magunkat. De remélhetjük, hogy az utolsó meccsen minden jóra fordul.

Manuel Neuer: Minden nehéz volt egy jó Spanyolország ellen. Felvállaltuk a harcot, és nem sok lehetőséget adtunk nekik a 90 perc alatt. A védekezésünk kiváló volt, a kompakt felállás megnehezítette, hogy gólt szerezzenek ellenünk. A góljuk egyszerűen remek volt, és ilyet nehéz kivédeni. Ennek ellenére továbbra is hittünk magunkban. A legfontosabb: még minden él. Amit befolyásolni tudunk az, hogy megszerezzük a három pontot Costa Rica ellen.

Ilkay Gündogan: Az eredménnyel és a teljesítménnyel elégedettek lehetünk. Tudtuk, hogy Spanyolország többet birtokolja majd a labdát, de jól védekeztünk, és végül nekünk voltak jobb helyzeteink. Niclas góljánál látható volt, milyen minőséggel rendelkezik. Ez döntő fontosságú volt. Ma megszereztük a lehetőséget, hogy tovább jussunk a következő körbe, és ez a legfontosabb.

Thomas Müller: Ma az alapok jók voltak. Spanyolország ellen szenvedni kell. Fülle gólja nagyszerű volt, egy hihetetlen történet. Ha a tornánk maradni akarunk, meg kell nyernünk az utolsó meccset.

Leon Goretzka: Igazi küzdelmes teljesítmény volt, és így kell ezt csinálni egy világbajnokságon. Fülle gólja az elszántságot tükrözte. Hihetetlenül keményen dolgoztunk ma, és azt hiszem, ez a kapu előtt észre is lehetett venni.

Joshua Kimmich: Szerencsére sikerült a döntetlen. Tudtuk, hogy ma sokat kell futnunk, Úgy érzem, nekünk voltak nagyobb lehetőségeink és kis szerencsével meg is szerezhettük volna a győzelmet. A döntetlen azonban igazságos eredmény. Természetesen ez egy előrelépés volt tőlünk. Volt néhány érdekes labdaszerzésünk, ami talán többre is vezethetett volna.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet