Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nagelsmann az Augsburg előtt: Neuer hiányzik, Choupo és Gnabry kezd

Az FC Bayern ebben a szezonban másodszor utazik az FC Augsburghoz. A müncheniek szerdán (kezdés: 20:45) a Fuggerstädternél vendégeskednek a DFB-kupa második fordulójában.

Julian Nagelsmann ma sajtóbeszélgetésen árulta el, hogy mit vár az FCA elleni mérkőzéstől, és kikre számít majd a kezdő 11-ben.

Nagelsmann ...

... Manuel Neuerről: Manunak még mindig fájdalmai vannak. A hétvégi Hoffenheim elleni találkozó a cél, de rövid időn belül kell döntenünk. Csütörtökön a pótló edzés egyes részeit fogja elvégezni. Biztosak akarunk lenni, hogy minden száz százalékos nála. A végén neki kell döntenie.

... Noussair Mazraouiról: Nouznak még mindig vannak kisebb izomproblémái. Velünk tart Augsburgba, de meglátjuk, hogy hogyan tud majd a segítségünkre lenni.

... Sané sérüléséről: Leroy esetében nem egy hatalmas izomrostszakadásról van szó, három hét kihagyásra számítok. Majd meglátjuk, hogyan gyógyul.

... Thomas Müllerről: Thomas esetében nagy lépést tettünk meg edzés terén a tegnapi naptól a mai napig. Meglátjuk, hogyan viseli a mai megterhelést. Ezért lesz holnap a csapatban, és ül le a kispadra.

... az Augsburg elleni legutóbbi meccsről: A mérkőzés után nagyon csalódott voltam, mert nem sok lehetőséget használtunk ki. Az Augsburg jól csinálta, holnap is biztosan jól csinálja majd, extrém jó fizikalitással, jó erővel, egyszerű futásokkal, de nagyon magas presszinggel. Arra számítok, hogy hasonlóan fognak játszani, mint a bajnoki mérkőzésen. Ez kihívás lesz számunkra, hogy fizikailag is egy szintre kerüljünk. A támadó presszingjük és a kontrapresszingjük nagyon jó volt, hihetetlenül aktívak. A Freiburg egy mérce számunkra, hogy mindig maximálisat nyújtsunk. Hihetetlenül fegyelmezettek voltunk, jól irányítottuk a pozíciónkat és jól működtek a folyamatok. Nagyon jól futballoztunk, de szenvedélyesen is védekeztünk. Jó, hogy egy csapat sosem áll a fejlesztés végén. Az itteni játékosok mindig éhesek valami újdonságra. Ezért feltételezem, hogy a tökéletesség pontját soha nem fogjuk elérni. Holnap nyernünk kell az Augsburg ellen, ez a feladat.

... Eric Maxim Choupo-Motingról: Jól dolgozott a rehabilitációján. Ő az, aki elvárja magától a maximumot. Megvan az önbizalma ahhoz, hogy képes legyen meccseket is eldönteni. Labdarúgásban kiemelkedő, jó technikával, jó fizikummal rendelkezik. Különböző okok miatt még nem jutott akkora szerephez. Világklasszis meccset játszott a Freiburg ellen, és holnap is kezdő lesz.

... a sok betegségről és sérülésről: Mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzuk, minden lehetséges tényezőt figyelembe veszünk az értékeléshez. Bosszantó, amikor a játékosok kiesnek és megsérülnek. Lehet rotálni, így a bejövő játékosok tudatossága is fontos. Azoknak a játékosoknak, akik bejönnek, még akkor is bele kell adniuk magukat, ha 4-0-ra áll a meccs, mert akkor elkerülhetünk néhány felesleges izgalmat és talán egy-két sérülést a végén.

... Serge Gnabryról: Vasárnap nagyon jól játszott. Aktív volt, kivéve a szünet utáni tíz percet. Rendkívül sok minden van benne, és jelentős játékos számunkra. Holnap is játszani fog, remélhetőleg hasonlóan aktívan, mint a Freiburg ellen.

... az Upamecano - De Ligt védősávról: Hasonló szerepük van. Mindkettővel nagyon elégedett vagyok. Upa-t már egy ideje ismerem, nagy potenciál van benne. A fejlődése világklasszis, nagyon aktív a játék felépítésében, védekezésben amúgy is jó. Ő a válogatott jelöltje. Matthijs rendkívül fontos játékos, edzői szempontból is. Megvan az a nagyszerű adottsága, hogy tudja, miben nagyon jó, és miben nem annyira. Ő egy földhözragadt, győztes mentalitású srác. Lucas Hernández visszatérését is várom. Velük, Benjivel és Stanival nagyon jól állunk a középső védelemben.

... a sérült Lucas Hernándezről: Jelenleg panaszmentes. Szeretném, ha a világbajnokság előtt fitt lenne. Ez egy kemény sérülés, de határozottan halad előre.

... a Kopa-trófeáról a Ballon d'Or-on: Gavi egy kiváló játékos, én is örülök neki. Az én szememben azonban Jamal és Jude Bellingham is valamivel jobb szezont játszott.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet