Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Choupo-Moting: Megmutattuk, hogy ki az úr a háznál

Ilyen egy igazi csúcsmeccs! Az FC Bayern vasárnap este az SC Freiburg felett aratott magabiztos 5-0-s győzelemmel lépett feljebb a Bundesliga tabellán az első helyéért folytatott harcban, így a freiburgi csapatot maga mögé utasította.

"Az elsőtől az utolsó másodpercig megmutattuk, ki az úr a háznál" - mondta a végső sípszó után Eric Maxim Choupo-Moting, a második gól szerzője. A vezetőedző csak egyetérteni tudott: "Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a fiúk nagyon jó meccset játszottak, és megérdemelten nyertek."

Julian Nagelsmann: A fiúk mindannyian remekül játszottak. Még az újonnan kezdőbe kerülők is nagyon koncentráltak és összpontosítottak az első perctől kezdve. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jó meccset játszottak, és megérdemelten nyertek. Sok jó pillanatunk volt. Tudtuk, hogy a Freiburg a szünet utáni első 15 percben lövi a legtöbb gólt. Ebben a szakaszban mi két gólt szereztünk. A Dortmund ellen az utolsó 20 percben nem volt meg ez a koncentráció. Ma 90 percen keresztül tartottuk a tempót. Ez volt a célunk, és a játékosok nagyon jól teljesítettek.

Eric Maxim Choupo-Moting: Szuper boldog vagyok, hogy ma a kezdőben kaptam helyet és hogy mindannyian ilyen jó meccset játszottunk. Az elsőtől az utolsó másodpercig megmutattuk, hogy ki az úr a háznál. Nagyon szórakoztató volt. Voltak nagyon-nagyon szép gólok, nagyon jó támadások, amelyeket jól játszottunk ki végig. Személy szerint örülök a gólomnak, a gólpasszomnak és annak, ahogyan játszottunk. Erre kell építenünk.

Serge Gnabry: Nagyon jó volt egy ilyen teljesítményt nyújtani. Ez egy fontos jelzés volt tőlünk az ilyen feleslegesen nehéz hetek után - most így akarjuk folytatni. Most már minden meccsünket meg akarjuk nyerni. Feleslegesen dobtunk el néhány pontot, így tudjuk, hogy nagy a nyomás - a világbajnoki szünetig minden pontot szeretnénk megszerezni.

Christian Streich (edző, SC Freiburg): Ma nem volt esélyünk, mert a Bayern gyorsabb volt a pályán. Energiában sem tudtunk helytállni a Bayern ellen - és ezért is kaptunk ki. Most hazamegyünk, és készülünk a következő meccsre. Ezt a meccset el akarjuk felejteni. Ma nem voltunk elég jók, a játékosok sem és én sem. Ma megpróbáltuk meglepni őket, de rosszul sikerült. Utólag mindig könnyű okosnak lenni.

Chritian Günter (az SC Freiburg csapatkapitánya): A Bayern sebessége a középpályán hihetetlen volt, különösen Leroy Sanéval, nagyon nehéz levédekezni. Hihetetlen minőséget képviselnek. Ezt nem sikerült megakadályozni. Összességében a Bayern egyszerűen jobb csapat és ezt ma el kell ismerni. Mindenki megpróbált mindent beleadni. Nem hibáztathatod a csapatot. Az eredmény egy kicsit túl kemény számunkra, ami persze bosszantó.

Nicolas Höfler (SC Freiburg): Ma nem hoztuk azt az energiát a pályára, ami az egész szezonban jellemzett minket. Nem voltunk elég kompaktak, ez egy ilyen nap volt. A meccs végén megérdemeltük, hogy ennyivel kikapjunk. A Bayern teljes erőbedobással és olyan motiváltan volt ott, mint amikor egy abszolút csúcsrangadónak megy neki. És mondjuk ez így is volt a tabella szempontjából. Mindenki tudja, hogy rendkívül jól bánnak a labdával, és nekünk ma nem sikerült megállítanunk őket.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet