Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Leon Goretzka: "Vállaltuk a küzdelmet, megérdemeltük a győzelmet

Közepes kezdés után kiváló teljesítmény! Az FC Bayern bejutott a Német Kupa legjobb 16 csapata közé, miután szerda este 5-2-re nyert az FC Augsburg otthonában.

A müncheniek eleinte korán hátrányba kerültek, de kiválóan reagáltak, és végül megérdemelten nyertek. "Az első 10 percben katasztrofálisak voltunk, aztán felvettük a harcot és megérdemelten nyertünk" - összegzett Leon Goretzka. Eric Maxim Choupo-Moting, akit egy góllal és két assziszttal a mérkőzés játékosának választottak, így nyilatkozott: "Szuper morált mutattunk".

Reakciók a Bayern részéről:

Julian Nagelsmann: Klasszikus kupameccs volt - sok oda-vissza labdával. Nem könnyű egy ilyen csapat ellen játszani. Nem kezdtünk jól, az első tíz percben nem voltunk jók, nagyon lomhák voltunk, és kaptuk az ellenfél gólját. A szünetre elég esélyünk volt ahhoz, hogy korán tisztázzuk a meccset. A szünet utáni húsz perc nagyon jó volt, nagyon jó reakció, jó presszinggel.

Leon Goretzka: Az első tíz percben katasztrofálisak voltunk, aztán felvettük a harcot és megérdemelten nyertünk. Tudtuk, mire számíthatunk ma. A kezdés elfogadhatatlan volt. Kemény munka és a megfelelő tudatosság, hogy hátul védekezzünk, elöl pedig gólokat szerezzünk - ez az, amit most ismét jobban csinálunk. A Bundesligában szeretnénk újra az elsők lenni, amilyen hamar csak lehet. Ehhez meg kell csinálnunk a házi feladatunkat. Nagyon motiváltan fogunk nekivágni a mérkőzéseknek, és megpróbálunk újra rendet tenni a németországi labdarúgásban.

Eric Maxim Choupo-Moting: Nagyszerű morált mutattunk. Az első 15 percben gyengék voltunk. Nehéz munka, amikor nem vagy a pályán, de nagyon jó reakciót adtunk. Annak ellenére, hogy kihagytunk néhány lehetőséget, végig éreztem, hogy jönni fog a gól, és ez így is lett. Természetesen fontos volt a félidő előtti egyenlítés. Az edző megtalálta a megfelelő szavakat a szünetben. A második félidőben rengeteg lehetőségünk volt, és meg is kaptuk a méltó jutalmunkat.

Így látta az ellenfél:

Stefan Reuter (ügyvezető sportigazgató, FC Augsburg): Ez rendkívül bosszantó. Szerintem nagyszerű játék volt a csapatunktól. Sajnos buta hibákat követtünk el, amikor gólt kaptunk. Igazán kár, mert nagyon elkötelezett teljesítményt nyújtottunk.

Enrico Maaßen (edző, FC Augsburg): Igazi szívről tettünk tanúbizonyságot. Fantasztikus meccs volt, nagyszerű reklám a futballnak - ezért járnak az emberek meccset nézni. Sajnálatos, hogy segítő kezet nyújtottunk nekik a góljaikkal. A 4-2-es góljuk döntő volt. Ennek ellenére le a kalappal a csapatom előtt.

Jeffrey Gouweleeuw (csapatkapitány, FC Augsburg): Nagyon jól kezdtünk, és lőttünk egy jó gólt, de megajándékoztuk őket két góllal, ami ma mindent eldöntött.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet