Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Julian Nagelsmann: Nagyon jó csapatszellem

Öt lőtt és nulla kapott gól! Sikeres volt a szerda estéje az FC Bayernnek a Német Kupa első fordulójában a Viktoria Köln ellen: 5:0-ra győztek, ezzel tovább jutva a következő körbe.

Az fcbayern.com oldal gyűjtötte össze a mérkőzés utáni nyilatkozatokat:

Julian Nagelsmann: Úgy gondolom a Viktoria nagyon jól kezdett, ennek ellenére sikerült az irányítást megtartanunk és megvolt a kellő türelem. Ha korábban szerzünk gólt, a mérkőzést könnyebb kézben tartani. Viszonylag több időre volt szükségünk és a szünet előtt két szép gólt szereztünk. Ez fontos volt. A csapatnak nagyon jó az energiája, nagyon jó a csapatszellem, pedig nagy a konkurencia is. Ez jó, ugyanakkor nekem nem könnyű.

Leon Goretzka: Nagyon örülök! Jó érzés. Nem volt könnyű időszak. A szezon előtt jól éreztem magam, aztán a műtőasztalra kerültem. Most remek formában érzem magam, nekem is megkezdődhet a szezon. A csapaton belül szuper a kémia, mindenki játszani akar és gólt szerezni. Ezt ma is látni lehetett. Szeretnénk a lehető legnehezebbé tenni az edző számára a választást, és ehhez jelenleg jó úton járunk.

Matthijs de Ligt: Jó volt, ez a mérkőzés jó volt nekem. Az első 30 perc kissé nehéz volt. De mindig fontos pozitívnak maradni és ma ezt tettük. Az első 2 gól után már jól ment.

Nyilatkozatok a Viktoria Köln csapatától:

Olaf Janßen (edző, Viktoria Köln): Ha őszinte akarok lenni, tudtam, milyen brutális lesz harmadosztályos csapatként az FC Bayern ellen játszani. Bíztam benne, hogy a srácaim bátrak lesznek és nem csinálnak a nadrágjukba. Nem tették. Nagyon büszkék lehetünk. Szerettük volna a tiszteletet kivívni, és ezt meg is kaptuk. Ajándék, hogy ilyen világklasszis játékosokkal játszhattunk.

Marcel Risse (csapatkapitány, Viktoria Köln): Egy vereség soha sem jó érzés. A magunk részéről jók voltunk, az első félidőben hatalmas tiszteletet kaptunk a szurkolóktól.  Jól helyt álltunk, de a félidő vége előtt a 0:2 természetesen nagyon bosszantó volt.

Simon Handle (középpályás, Viktoria Köln): Úgy hiszem, ma a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Számunkra ez egy igazi bónuszmérkőzés volt, egyszerűen csak élveznünk kell ezt az élményt. Jól játszottunk, különösen az első félidőben.

Ben Voll (kapus, Viktoria Köln): Még ha viccesen is hangzik egy 0:5 után, de büszkék lehetünk magunkra. Mindenekelőtt az első félidőben nem engedtünk sokat nekik és jól védekeztünk. A második félidőben valahogy hiányzott az erő. Ekkor lett nehezebb.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet