Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Salihamidžić: Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakultak

Hasan Salihamidžić az átigazolási határidő napján adott interjút Florian Plettenberg (SkySportDE) riporternek.

Salihamidžić: Mindig jó, ha nem kell cselekedni és vásárolni a határidő napján. Nem vagyok híve annak, hogy egy-két játékost az utolsó napon írjunk alá. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan ezt a klubunknál kezeltük. A tavalyi szezon elején kezdtük, és mindent nyugodtan, stressz nélkül csináltunk. Ez fontos az átigazolási piacon.

Salihamidžić a Bayern átigazolási tevékenységének értékeléséről: Majd a szezon végén meglátjuk. Eddig jól néz ki, ez volt a tervünk. Versenyt akartunk teremteni a csapat minden részében. Ha megnézzük, hogy milyen jól felszereltük a csapatot, akkor ez egy jó szezon kezdet.

Salihamidžić az átigazolások mögötti folyamatról: A játékosmegfigyelések során megnézzük, hogy mely játékosok alkalmasak az FC Bayern számára. Kik azok a top tehetségek, akiket érdemes figyelni? Kik a válogatott játékosok? Ezt Julian Nagelsmannal együtt tesszük. Ez ad nekünk egyfajta képet arról, hogy mire készül az edző. Fontos, hogy mindig együtt üljünk le, igyunk egy kávét, nézzünk jeleneteket a mérkőzésekből. Így kezdünk hozzá. Fontos, hogy az edző elmondja a véleményét. Julian hatalmas érték az FC Bayern számára, mert együtt dolgozik a játékosokkal és fejleszti őket.

Hány játékos utasította vissza a Bayernt?

Salihamidžić: Nem emlékszem egyre sem.

Erling Haaland?

Salihamidžić: Tárgyaltunk, de világossá vált, hogy a dolgok nem biztos, hogy mindkét fél számára működnek. Ezért játszik most a Manchester Citynél, és ezért vannak más játékosaink.

Még mindig bosszantja, hogy nem sikerült megszerezni Haalandot - Sadio Mané ellenére sem?

Salihamidžić: Nem, nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakultak. Meg kell néznünk, hogyan alakul a szezon. Sadio hatalmas érték számunkra. Nagyon jól beilleszkedett a csapatba, és top mentalitással rendelkezik. Ő egy nagyszerű srác. Sadio nagyon jól teljesít, és a meccsek során előre húzza a csapatot. Ott van még Mathys Tel, akit nagyon tisztelünk, és aki nagyon sok potenciállal rendelkezik. Matthijs de Ligt szintén.

Salihamidžić a játékoseladásokból származó bevételekről: Ez nagyon fontos volt. Mindig egyensúlyban akarjuk tartani a könyvelést. Mindent szorosan összehangoltunk a felügyelőbizottsággal. Egyet veszünk, egyet eladunk. Ez nagyon fontos volt. Ha nincs bevételed, nem tudsz költeni semmit.

Salihamidžić Ronaldóról: Ő egy hihetetlenül nagy személyiség. Egy nagy játékos, aki az elmúlt években nyomot hagyott a labdarúgás világán. Számunkra nem volt opció, mert más dolgokkal foglalkoztunk. A támadásunkat a jelenlegi módon szerveztük meg. Sajnálod Ronaldót? Nem kell sajnálni őt. Ő egy nagyszerű labdarúgó, aki nagyszerű dolgokat ért el az elmúlt években.

Beszélt Ronaldóval telefonon?

Salihamidžić: Nem.

Az ügynökével?

Salihamidžić: Mendessel gyakran beszélek. Igen, beszéltünk.

Salihamidžić Musialáról: Már évekkel ezelőtt elhoztuk őt, és már akkor nagyszerű kvalitásokat láttunk benne. Az, hogy így fejlődött, részben az edzőcsapatunknak és a játékosainknak is köszönhető. Élvezet őt nézni. Ő egy nagy nyereség a csapatunk számára. Fontos, hogy sokáig a Bayernnél maradjon.

Mi van, ha egy Premier League klub 120 millió eurót kínál érte jövőre?

Salihamidžić: Sikeresek akarunk lenni, vonzó futballt akarunk kínálni a játékosainknak. Fontos, hogy Jamal sokáig a Bayernnél játsszon.

Musiala nem eladó?

Salihamidžić: Természetesen nem eladó. Ő egy csodálatos srác, német válogatott. Szükségünk van ilyen játékosokra. Őrültség lenne arra gondolni, hogy elengedjük őt. Hosszú ideig a Bayernnél fog játszani.

Helyes volt elengedni Niklas Süle-t és leigazolni Matthijs de Ligtet?

Salihamidžić: Ez nem Niklas Süle elleni döntés volt. Ez egy döntés volt Matthijs de Ligt mellett. Évek óta kedveljük őt. Nemcsak a futballista kvalitásait értékeltük mindig is, hanem emellett hihetetlenül jó srác. Matthijs tökéletesen illik a csapatunkba, nagyszerű mentalitással rendelkezik, erős karakter. Látszik azon, ahogyan most a helyzetet kezeli. Mindent megtesz, ami jó a csapatnak. Boldogok vagyunk, hogy nálunk van.

Laimer jövőre ingyen csatlakozik a Bayernhez?

Salihamidžić: Természetesen ezt még nem tudom megmondani. Érdeklődtünk, most nem igazán jött össze. De még mindig az RB Leipzignél játszik. Ez a legőszintébb dolog, amit mondhatok.

Harry Kane jövőre is opció lesz?

Salihamidžić: Túl korai erről beszélni. Ha most megnézzük a támadásunkat: 8 játékosunk van négy posztra. Ha látod az edzéseket, nagyon szórakoztató nézni. Néhány edzőmeccs jobb, mint a Bundesliga-meccsek. Éppen ezért még túl korai erről (Kane-ről) beszélni. Ahogy támadóan játszottunk és sok gólt szereztünk, annak nagyon örülök.

Angliából származó információink szerint viszont Harry Kane-nek tetszik az FC Bayern...

Salihamidžić: Ez boldoggá tesz minket.

Salihamidžić a szerződéshosszabbításáról: Csak köszönetet mondhatok a felügyelőbizottságnak, hogy a nehéz időkben és most, az átigazolások fontos szakaszaiban is mellettünk álltak, és mindig nagyon jól kommunikáltak. Herbert Hainer mindig kapcsolatban állt Uli Hoeneß-szel és a felügyelőbizottsági kollégáival. Gyorsan tudtunk döntéseket hozni. Oliver Kahn és én nagyon jól együttműködtünk az igazgatótanácsi kollégákkal, és minden eléggé zökkenőmentesen ment.

Salihamidžić a közelgő találkozóról Lewandowskival: Már nagyon várom. Pontosan ezek azok a meccsek, amelyekért futballistaként és egy futballklub vezetőjeként is él az ember. Ez egy kemény csoport, de nem félünk. Ez az, amit szeretnénk. Vonzerőt akarunk nyújtani a szurkolóinknak.

Nagelsmann megengedhet magának egy újabb BL-negyeddöntős kiesést?

Salihamidžić: Erre most senki sem gondol. Pozitív ember vagyok, és nagyon erős csapatunk van. Meccsről meccsre megyünk, és meglátjuk, mi történik.

Készen áll az FC Bayern a triplázásra ezzel a csapattal?

Salihamidžić: Sok mindennek kell összejönnie ahhoz, hogy megnyerjük a triplát. Olyan futballt akarunk játszani, amely vonzó a szurkolóink számára. Nagyon jól kezdtünk, és már láttunk néhány különleges mérkőzést. A múlt hétvégi Gladbach elleni mérkőzés hosszú idő óta az egyik legvonzóbb volt a nézőink számára az Allianz Arénában. Nagyszerű volt a hangulat. Egy nagy köszönet a szurkolóinknak. Pontosan így képzeljük el a klubnál.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: Florian Plettenberg, Sky Sport

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet