Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

5 tény a 1. kupafordulóról a Viktoria Köln otthonában

A Szuperkupa-győzelem és a sikeres Bundesliga-rajt után - négy meccsen tíz pont - most kezdődik a DFB-kupa szezon az FC Bayernnek.

Szerda este (20:45) a Bundesliga vezetője a harmadosztályú FC Viktoria Kölnhez látogat. A Rajna-vidéki meccset július végéről augusztus végére helyezték át az RB Leipzig ellen rendezett szuperkupa miatt (5:3). Összefoglaltunk nektek minden fontosat, amit a kupa első fordulójáról tudni kell, beleértve Thomas Müllert, Bastian Schweinsteigert, Franz Beckenbauert és Oliver Kahnt.

1. Következhet a 28-as és a 26-os széria

Újabb rekord a német rekordbajnokoknál: Az elmúlt 27 szezonban az FC Bayern mindig túlélte a DFB-kupa első fordulóját, amire korábban senki sem volt képes. Legutóbb a TSV Vestenbergsgreuth 1994/95-ben a rajtnál 1-0-ra kiejtette a müncheni együttest. Ráadásul az FCB a legutóbbi 25 kupapárharcban mindig felülkerekedett a harmadosztályú vagy alacsonyabb osztályú csapatokkal szemben. Szerda este mindkét szériát folytathatják.

2. Egy kupa tartozás

Az elmúlt két évben minkdét esetben a második fordulóban elszenvedett vereségek után Julian Nagelsmann edző csapata tovább akar jutni ebben a szezonban – ideális esetben a berlini kupadöntőig. Mielőtt 2020/21-ben a Holstein Kieltől, 2021/22-ben pedig a Borussia Mönchengladbachtól (0-5) vereség után kiestek, a Bayern zsinórban háromszor jutott a fináléba (két győzelem).

3. Visszatekintés

Az előző szezon első fordulójában a Bayern München a második legnagyobb arányú sikerét ünnepelte, amikor 12-0-ra legyőzte az ötödrangú Bremer SV-t. Csak a DJK Waldberg 1997-ben kapott ki ennél nagyobb arányban, 16:1-re. Eric Maxim Choupo-Moting remek napot fogott ki a Bremen ellen, négy góllal és három gólpasszal járult hozzá.

4. Müller üldözi a legendákat

A veterán Thomas Müller jelenleg hat DFB-kupa-győzelmet tudhat magáénak – csak a legendás Bastian Schweinsteigernek van még nagyobb gyűjteménye hét címmel. A 32 éves veterán ebben a szezonban utólérheti a legendát, de előbb Kölnben kell egy győzelem. 50 kupagyőzelmével Müller holtversenyben Franz Beckenbauerrel áll a harmadik helyen Oliver Kahn (51) és Miroslav Votava (52) mögött. Ebben az idényben Müller még lekörözheti a triót.

5. Második párbaj a Viktoria ellen

Az FC Bayern a Viktoria Kölnnel eddig csak egyszer találkozott profi futballban. Az 1979-es kupa második fordulójában a müncheniek 3-1-re győztek a höhenbergi sportparkban, Karl-Heinz Rummenigge, Dieter Hoeneß és Wolfgang Dremmler góljaival. A Bundesliga egykori profi játékosa Marcel Risse körüli Viktoria már alig várja a második párharcot.

 

 

 

Fordította: Klock Ferenc

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet