Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nagelsmann a Köln elleni mérkőzésről: Lesznek változások

Az FC Bayern szerdán (kezdés: 20:46) kezdi meg az idei DFB-kupa küzdelmeit. A müncheniek a Viktoria Köln csapata ellen mérkőznek az első fordulóban.

Nagelsmann nyilatkozata a meccs előtti sajtótájékoztatón.

A keretről: Alapvetően mindenki fitt. Jamal még nincs százszázalékos állapotban, ezért valószínűleg nem fog kezdeni, de ott van a keretben. A hét nagyon rövid, ezért szerdán Kölnben fogunk edzeni. Mindenkit magunkkal viszünk és a helyszínen döntünk a csapat összetételéről. Biztosan lesz egy-két eddig bevált játékos, aki nem lesz a csapatban. Leon Goretzka és Eric Maxim Choupo-Moting esetében az a helyzet, hogy szeretnék ritmust adni nekik. Rövid távon fogjuk eldönteni, hogyan birkóztak meg a feladatokkal. Biztosan nem fognak a kezdőben játszani, de meglátjuk és bizonyos körülmények között kapnak majd időt. Lesznek változások, akár öt helyen is, rotálni fogunk, ritmust adunk a játékosoknak. Ez egy fontos mérkőzés, egy kieséses meccs. A Viktóriának tapasztalt edzője és tapasztalt játékosai vannak. A Hoffenheim ellen tavaly a kupában jól teljesítettek. A bajnokságban nagyon bátran játszanak, mindig magasan, de mélyen is tudnak védekezni. Jó megoldásaik vannak a bajnokságban, sokat akarnak futballozni és vannak veszélyes helyzeteik. Ez nem lesz egy könnyű meccs. A stadion és a rengeteg néző nagyszerű helyszínt biztosít. Remélem, hogy minden lehetőséget kapó játékos a kívánságaiknak megfelelően fog teljesíteni.

A csapatban történt változtatásokról: Mathys Tel kezdhet, de ugyanúgy Ryan Gravenberch és Noussair Mazraoui is. De valószínűleg Thomas Müller és Joshua Kimmich is kezdő lesz majd.

Salihamidžić szerződéshosszabbításáról: Nagyon örülök neki, mert jól tudunk együtt dolgozni. A nehéz átigazolási időszakban is jó munkát végzet. Hasan Salihamidžić nagyon jó kapcsolatot ápol mindenkivel a klubnál, beleértve a felügyelőbizottságot is. Jó munkát végeztünk ebben az átigazolási időszakban. A magánéletben is jól kijövünk egymással. Brazzo volt a hajtóereje azoknak a személyeknek is, akik engem idehoztak.

Az edzések tartalmáról: Még mindig sokat foglalkozunk a taktikával, de lecsökkentve egy-két felállásra. Ezzel egy kis biztonságot adsz a játékosoknak. Az irányítás is egy kicsit a játékosok kezébe van adva, így saját döntéseket hozhatnak a pályán.

Az átigazolási időszakról: Brazzóval és Oliver Kahnnal ebben az átigazolási időszakban csapatként dolgozva kiemelkedő munkát végeztünk.

A kölni utazásról a mérkőzés napján: Három idegenbeli mérkőzésünk lesz egymás után. Arról van szó, hogy minél kevesebb idegenben eltöltött éjszakát kell összehozni. Egy nap a szállodában egy esti meccs előtt rendkívül hosszú. Ennek semmi köze ahhoz, hogy kevésbé tiszteljük az ellenfelet. Ilyenkor számos tényezőt figyelembe kell venni.

A kupában kitűzött célokról: Azt nem nagyon tudom mondani, hogy a második helyen szeretnénk végezni.

A mérkőzésre való felkészülésről: Az átlagosnál többet elemeztünk, mert a játékosok nem ismerik annyira az ellenfeleket. Nehéz megjósolni, hogy mit fognak csinálni a Bayern München ellen. Olaf Janßen általában véve bátor edző. Jól kidolgozott standard helyzeteik vannak, megpróbálnak gyakran odaérni a kapuhoz. De nem olyan könnyű őket elemezni, mert valószínűleg másképp fognak játszani, mint a bajnokságban. Ez persze attól is függ, hogyan teljesítünk.

Valami még történik-e az átigazolási piacon: Jelen állás szerint ugyanez a csapat marad. Van egy-két játékos jelölt, aki keveset játszott. De szükségünk van egy bizonyos mennyiségű keretre. Nem fogunk most ész nélkül játékosokat elosztogatni, de még történhetnek dolgok.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet