Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

A Bayern-Család megemlékezése Gerd Müllerről

"Drága Gerd, örökké élni fogsz, mindig velünk leszel!" Ezekkel a szavakkal emlékezett meg az FC Bayern elnöke, Herbert Hainer a csütörtöki éves közgyűlésésen a Nemzet Bombázójáról, a néhai Gerd Müllerről.

Megtesesíti azt, amit az FC Bayern képviselt és amit ma is képvisel. A német futballtörténelem legnagyobb csatára, és mint ahogy azt Franz Beckenbauer is mondta: "A klub történetének legértékesebb játékosa." Gerd Müller a futball és az FC Bayern megtestesítője, aki sokszor különös góljaival csalt mosolyt az emberek arcára.

A hagyatéka: gólok, gólok és gólok

Müller augusztus 15.-én életének 75. évében hunyt el. Történelmet írt a Rekordbajnokokkal és a Német válogatottal is. "Nem szomorkodnunk kell, hanem örülni annak, amit Gerd Müller hátrahagyott. Gólok gólok és gólok. Ez a hagyatéka" - folytatta Hainer. A csatár 607 tétmérkőzésen lépett pályára a Bayern színeiben, ami alatt 566 találatot jegyzett. A Bundesligában rekordszámú 365 gólt rúgott, ami máig is megdöntetlen, ezen kívül hétszer érdemelte ki a bajnokság gólkirályi címét.

A válogatottban 62 meccsen 68 gólt szerzett

A Nemzet Bombázója, aki 1964 nyarán került az FC Bayernhez egyszer lett világbajnok, 3-szor nyert Európa-kupát és egyszer a Kupagyőztesek Európa-kupáját is el tudta hódítani a csapatával. Négyszer volt Német Bajnok, és Német Kupagyőztes is. A válogatottal 1972-ben Európa-bajnok, 1974-ben pedig Világbajnok lett, ahol a Müncheni döntőben Ő szerezte a győztes gólt Hollandia ellen. Pályafutása befejeztével a klub utánpótlás-csapatát edzette.

A klub ikonja

"Gerd mindig ott lesz az én szívemben és a tietekben is" - mondta Oliver Kahn, vezérigazgató a Müncheni Audi-Dome-ban tartott éves közgyűlésen. "Ő a klubunk egyik ikonja, akihez mindig fordulhattunk. Ha edzettünk, és ő a másik pályán volt az amatőr csapatta, bármikor odamehettünk hozzá, és beszélgethettünk. Mindenkihez volt egy jó szava. Az Ő góljai képezik a mai FC Bayern alapját. Nélküle soha sem jutottunk volna odáig, ahol vagyunk."

 

 

 

Fordította: Dunai Zita

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet