Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Jan-Christian Dreesen: Figyelemreméltó teljesítmény

Az FC Bayern pénzügyileg is stabil tudott maradni a világjárvány ellenére is. A csütörtöki közgyűlésen Jan-Christian Dreesen, pénzügyi igazgató ismertette az elmúlt két év financiális mérlegét.

"Bár a pénzforgalmunk lecsökkent, mindkét évet pozitív bevétellel zárhattuk, ami figyelemreméltó teljesítmény" - mondta Dreesen.

A klub rengeteg bevételt és nyereséget veszített a COVID miatt. A 2020/21-es szezonban az Allianz Arenában üres lelátók előtt kellett rendeznünk a mérkőzéseinket, emellett az előző év DFB kupa és a Bajnokok Ligája döntőit is csak ebben a szezonban tudták lejátszani. Az ezzel járó bevétel-és költségeltolódás nagymértékben hatott az üzleti eredményekre is. A cég bevétele 2020/21-es szezonban 643,9 millió volt, emellett nyereséget is termeltünk. Ez adó nélkül 5 millió Eurót, az adót levonva pedig 1.9 millió Eurót jelent.

Saját tőkehányad: 72,3 százalék

"A megfontolt gazdálkodás, és az hogy nem költöttünk többet, mint amennyi a bevételünk hozzájárult ahhoz, hogy egy kis profitot is elkönyvelhettünk" - mondta a pénzügyi igazgató, aki hangsúlyozta, hogy "Az FC Bayern AG-nál a saját tőkehányadunk 72,3%, ami valószínűleg egyedülálló a futballvilágban." A koronavírus miatt az FC Bayernnek a 2020/21-es szezonban 155 millió Euróval kevesebb bevétele volt, mint korábban. Viszont a 2019/2020-as évek sikerei kismértékben ellensúlyozták a veszteséget.

Oliver Kahn az FC Bayern AG vezérigazgatója: "A pandémia mérhetetlen kihívások elé állította az egész futballt. Ez különösképpen igaz ránk, az FC Bayernre. 2020 március 8.-a óta alig játszhattunk szurkolók előtt. De a pénzforgalmunk és a belőle származó profit a viszontagságos körülmények ellenére is jónak bizonyult. Ennek az alapja a futballcsapatunk által nyújtott kiemelkedő teljesítmény a 2020/21-es szezonban, amikor zsinórban a kilencedik bajnoki címünket szereztük meg."

Jan-Christian Dreesen így nyilatkozott: "A járvány nagy teher a futball számára. Egy egész szezont közönség nélkül játszottuk, ami nem csak érzelmi űrt hagyott bennünk, hanem jelentős jövedelemkiesést is okozott. Ezek alapján az elért ereményeket még pozitívabban kell értékelnünk. Egyesületünk rendkívül szilárd alapokon nyugszik, amelyek az elmúlt években folyamatosan erősödtek, így a járvány alatt is értékesnek bizonyultak. A vírus hatásai még mindig óriási kihívást jelentenek, a helyzet pedig nehezen felmérhető mind a nemzeti és nemzetközi futball számára. Az FC Bayern a 2021/22-es szezonban is alacsonyabb bevételre számít, mindazonáltal mindent megteszünk azért, hogy átvezessük a klubot a válságon. Végül szeretném megköszönni az igazgatóságnál és a felügyelőbizottságnál dolgozóknak a rendkívül kollegális és bizalommal teli együttműködést, valamint szeretnék minden munkatársunknak köszönetet mondani az odaadásukért, amit a nehéz időkben is bizonyítottak."

 

 

 

Fordította: Dunai Zita

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet