Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Flick: Magunkra koncentrálunk

Kedd délután, röviddel az utolsó edzés után Hansi Flick és Leon Goretzka vettek részt a sajtótájékoztatón, mielőtt elutaztak volna Izlandra, a következő VB-selejtező mérkőzésre.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy két játékos nem utazik a csapattal. Marco Reus térdproblémák miatt, valamint Ridle Baku sem, utóbbival kapcsolatban Flick elmondta "a teljesítményéhez ennek semmi köze."

Hansi Flick ...

... az ellenfélről: Természetesen tudjuk, hogy Izlandon jelenleg egy kis változás zajlik. Magunkra koncentrálunk, korábban is ezt tettük. Már foglalkozunk az ellenféllel, de az edzéstartalmunk nagy része magunkra irányul, kevésbé az ellenfélen van a hangsúly. Nagyon jól védekeznek, és gyorsan váltanakIsmerjük a játékosokat, és tudjuk, hogyan játszottak az első mérkőzésen Németországban. Fontos azonban, hogy a hangsúly rajtunk legyen, hogy tudjuk, milyen minőségünk van. Nem számít, ki áll szemben velünk: ismerjük az ellenfeleink erősségeit, de a magunkra koncentrálás fontosabb számomra.

... Leon Goretzkáról: Természetesen olyan játékosokra szükség van, mint Leon, aki kiváló munkát végzett Örményország ellen. Góloknál segédkezett, mindig megjátszható volt. Párharcokat nyert. Óriási jelenlétet mutatott. A mérkőzés számára is egy mérce lesz.

Leon Goretzka ...

... az Izland elleni mérkőzésről: Szeretnénk megerősíteni a teljesítményünket. Örményország ellen hosszú idő után ismét egy jó mérkőzést játszottunk, és most be akarjuk bizonyítani, hogy ez nem csak egynapos dolog volt.

... az elvárásokról a mérkőzést tekintve: Úgy gondolom, hogy az utolsó két meccs nagyon eltérő volt, megközelítés szempontjából is. Az Örményország elleni második mérkőzésen sokkal több teret találtunk, amelyeket ki tudtunk használni, az elsőn, Liechtenstein ellen inkább olyan volt, mint egy kézilabda meccs. Fizikailag nagyon erős csapatra számítunk, akik jó válaszokat adnak a beadásainkra. Tehát a megoldásokat ott helyben kell keresnünk. Komolyan felkészülünk a mérkőzésre, és megpróbáljuk a lehető legjobban megszervezni a játékot a labdával.

... a szerepéről a válogatottnál: A szerep hasonló ahhoz, mint már néhány évek óta. Próbálom vállalni a felelősséget. Ez mindig működik, ha az ember sport szempontjából hozza a teljesítményt és folyamatosan magas szinten játszik, ezáltal biztonságot adva a csapatnak. Ami a pályán kívüli témákat illeti, habozás nélkül elmondom a véleményemet.

.. a fiatal játékosokról: Mindig megtaláljuk a közös nevezőt, még akkor is, ha más zenét hallgatunk. Valamikor mindannyian ilyen korban voltunk. A nap végén mindannyian a focit szeretjük. Fontos, hogy a játékosok egy olyan csapatot találjanak, olyan keretet, amelyhez ragaszkodhatnak. Csak hatalmas dicséretet tudok mondani azért, ahogyan teljesítettek a legutóbbi meccsen és megmutatták, mire képesek. A lehető legkönnyebbé kell tennünk számukra a tapasztalatszerzést.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet