Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Julian Nagelsmann 7 legjobb válasza

Hétfőn a Bayern vezetőedzője, Julian Nagelsmann válaszolt a rajongók kérdéseire YouTube-on.

Az fcbayern.com összeállította a legjobb kérdéseket és válaszokat.

1. Milyen poszton fog játszani Marcel Sabitzer?

Ezt végülis a játékos maga határozza meg. Alapvetően Sabi kiváló Bundesliga-játékos, aki nagyon jól be fog illeszkedni az FC Bayern Münchenbe, és több poszton is bevethető. A személyében egy olyan játékost találtunk, akinek, mivel ismeri az edzői stábot, nem kell sok idő, hogy megszokja a csapatot. Sok örömet fog okozni nekünk és a szurkolóknak is.

2. Mi a helyzet a sérülésekkel?

Van néhány játékosunk, aki sérült. Upamecano esetében még nincs prognózis. Alphonso Davies-t tegnap sérülés miatt le kellett cserélni. Ma lesz az MRI viszgálat. Egyébként a sérült játékosok a gyógyulás útjára léptek.

3. Hogy van Lucas Hernandez?

Lucas nagyon jó benyomást kelt. Fizikailag újra rendben van és nincsenek már problémák a térdével. A sérülése rendbejött. Természetesen egy kicsit több időre lesz szüksége, mert a sérülése kicsit tovább tartott, és sokáig tartott a kiesése. De ami a fittségét illeti, nagyon optimisták vagyunk. Teljesen jól teljesít az edzéseken, pont, mint azok a játékosok, akik végig csinálták a felkészülést. A rehabilitációs szakemberek nagyon jó munkát végeztek. Mindannyian elégedettek vagyunk. A két mérkőzés egyikén biztosan játszani fog. Nem hiszem, hogy mindkettőben, mert az még túl korai lenne ilyen rövid időn belül. Remélhetőleg a Lipcse vagy a Barcelona ellen, ha addig minden jól alakul, akkor újra a pályán láthatjuk őt.

4. És hogy áll Marc Roca?

Ő is újra egészséges. Ma végezte el az első csapatedzését, és minden bizonnyal időre lesz szüksége. Ő egy stratégánk a hatos poszton, kiváló meglátásai vannak. Nagyon jó a bal lába és nyugodt a labdával. Csak egy kis időre és ritmusra van szüksége. Ez nem könnyű a sok fontos meccs mellett. Ez csak a kevés edzésből fog kiderülni, mert a meccseken nincs lehetőségünk sokat rotálni, hogy fitt játékosokat kapjunk vissza. Hihetetlenül nyitott, szimpatikus és mindig jó kedélyű fiatalember, aki ráadásul éhes a fejlődésre és a munkára. Marc olyan valaki, aki mindig a határokat feszegeti, és ezt is sugározza. Ezért is fog nagyon gyorsan fejlődni.

5. Mit a véleménye Jamal Musiala teljesítményéről?

Nagyszerű játékos, rengeteg fejlődési potenciállal, sok tehetséggel, de még mindig vannak olyan területek, amelyeken fejlődhet. Ez a szép benne, hogy nagyon alázatos, így jó úton halad afelé, hogy igazán nagyszerű játékos legyen.

6. Mi a véleménye Thomas Müllerről?

Thomas nagyon intelligens futballt játszik, és olyan, mintha az edzőnek egy segítője lenne. Hihetetlenül jól érti a dolgokat, és úgy tud kommunikálni a csapattársaival, hogy közben nem tűnik úgy, mintha egy tanár lenne a pályán. Ő az FC Bayernnél és számomra is a tervezésben egy alappillér.

7. Mennyire várja a Lipcse elleni mérkőzést?

Nagyon várom már, természetesen ez egy különleges meccs számomra. Szerintem ez normális, amikor az ember a volt klubja ellen játszik. Kicsit aggódom, hogy a lipcsei szurkolók nem fogadnak majd ilyen örömmel, mert nem értették meg annyira a váltást. De biztosíthatom őket, hogy a két lipcsei évemben mindent beleadtam, és szép sikereket értünk el. Egy olyan stadionba térek vissza, ahol sok győzelmet ünnepeltünk. Remélem, a lipcsei szurkolók füttyszava nem lesz túl hangos.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet