Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Fizetési problémák az FC Bayernnél!

Az olyan sztárjátékosok, mint Leon Goretzka (26) vagy Joshua Kimmich (26), nem feltétlenül akarják elhagyni a rekordbajnokot – de a követelményeik a szerződésükkel kapcsolatban fejtörést okoznak a klubnak!

 

Az "új generáció" játékosainak, mint Kimmichnek és Goretzkának, a jövőben a csapat szívét kell alkotnia, az FC Bayern arcának kell lenniük. A probléma: ahhoz, hogy meg tudják tartani saját sztárjaikat, anyagilag is el kell ismerni, mennyire értékesek a klub számára, a koronavírus idején ez pedig kihívást jelent!

Ezt mutatja David Alaba (29) példája is, aki ingyen igazolt a Real Madridba. A védő addig húzogatta az oroszlán bajszát, amíg a Bayern meg nem szakította a tárgyalásokat. A végén a Bayern München 19,5 millió eurós éves fizetést ajánlott fel neki (a bónuszokat is beleértve). Ez a szám, amely viszonyítási alapul szolgál majd olyan játékosok számára, mint Goretzka vagy Kimmich – nem könnyíti meg a jövőbeni tárgyalásokat.

Leon Goretzka szerződése 2022-ben lejár – és a kívánt hosszabbítás elérésére a tárgyalások elhúzódnak. A középpályás maradni akar, de azt is tudja, hogy nőtt a piaci értéke. Például a Manchester United Paul Pogba (28) lehetséges utódjaként látja őt. Goretzka jelenleg várhatóan évi tízmillió eurót fog keresni.

Kimmich 2023-ban lejáró szerződését szintén meg kell hosszabbítani. Eddig az első beszélgetések nem hoztak eredményt. A most már önmagát képviselő és utoljára 2018-ban hosszabbító Kimmich valószínűleg arra számít, hogy megnövekedett piaci értéke és teljesítménye a fizetésében is tükröződik majd.

A müncheniek arról ismertek, hogy a teljesítményt honorálják. De igazi kihívás az, hogy világossá tenni a sztárok számára, hogy a járvány megakadályozza őket abban, hogy elérjék a kívánt bérezési szintet.

Mint Kingsley Coman esetében (25 / szerződés 2023-ig szól). A francia válogatott játékos tanácsadója Pini Zahavi (77), aki Robert Lewandowskit (32) és Alabát is képviseli, és állítólag évi 20 millió eurós fizetést kér ügyfelének. De a Bayern ennél lényegesen kevesebbet kínál. Az Alabával folytatott tárgyalások nagyon elakadtak, amikor Hasan Salihamidžić egy megbeszélés során kiabált Pini Zahavival. Most az első tárgyalások Coman ügynökeivel is vitával zárultak.

Egy korábbi átigazolás valószínűtlennek tűnik a magas transzferdíj miatt (90 millió Euró) miatt. Ezért Comannál az lehet a tendencia, hogy egyelőre Münchenben marad, azzal a lehetőséggel, hogy ingyen távozik, mint az Alaba. Mely egy újabb horrorisztikus forgatókönyv lenne a Bayern számára ...

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: bild.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet