Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Müller távozik? Boateng visszatér? Kérdések és válaszok az új német válogatottról

Mi lesz a német válogatottal az Európa-bajnokság után? Íme a válaszok a három legsürgetőbb kérdésre. EB után, VB előtt, Joachim Löw után, Hansi Flick előtt. Új korszak következik a DFB-nél, a goal.com három központi kérdésre válaszolt.

Mi lesz Löwvel a továbbiakban?

Löw a válogatottnál töltött összesen 17 év után (2 év Jürgen Klinsmann asszisztenseként, 15 év szövetségi kapitányként) szeretne szünetet tartani.
"Szükségem van érzelmi távolságra" – tette egyértelművé a szerdai utolsó sajtótájékoztatóján, és azt is hangsúlyozta, hogy "nincs konkrét terve". Ugyanakkor: "Soha nem beszéltem nyugdíjba vonulásról. Biztosan vannak új feladatok, amelyek érdekesek lehetnek a számomra."

Milyen változások várhatók Flick alatt?

Marcus Sorg hosszú ideje Löw segítője, marad az edzői team része, Flick szeretné, ha egy másik bizalmasa is lenne az oldalán. A Goal és a SPOX információi szerint tárgyalások folynak Danny Röhllel, aki szintén Flick oldalán álltak, tanácsokkal és intézkedéssel a Bayernnél. Hermann Gerland vagy Miroslav Klose viszont nem jön szóba.

Továbbá feltételezhető, hogy Flick eltávolodik a Löw 3-4-3 rendszerétől, és az általa, az FC Bayernnél is preferált 4-2-3-1-re tér vissza.

A csapatok összetétele tekintetében is frissítésre lehet számítani. Ridle Baku (23 / védelem jobb oldala és a középpálya jobb oldala / VfL Wolfsburg), Niklas Dorsch (23 / középső középpályás / KAA Gent), Florian Wirtz (18 / támadó középpálya / Bayer Leverkusen) és Lukas Nmecha (22 / csatár / RSC Anderlecht) az idei U21-es Európa-bajnokságon központi szerepet játszottak.

Könnyen lehet, hogy legalább egyikük bekerül a szeptemberi, Liechtenstein elleni VB-selejtezőre, mely Flick bemutatkozása lesz. És Jamal Musiala (18 / támadó középpálya / FC Bayern), akinek már volt egyik-másik ígéretes rövid feladata, mint legutóbb Magyarország ellen, egyébként is Flick egyik kedvence, és a DFB új csapatának egyik arca lehet közép- és hosszú távon.

Flick küldetése az az átalakítás folytatása, amelyet Löw kezdett, de soha nem fejezett be. Ugyanakkor olyan játékosokat, mint Leroy Sané, Timo Werner vagy Serge Gnabry kell visszaterelnie az útra, akik legutóbb, Löw irányítása alatt nem tudták, hogyan teljesítsenek.

Mely rutinos játékosok maradnak és távoznak?

Aki ismeri Flicket, tudja, hogy szeret tapasztalt játékosokra is támaszkodni. Manuel Neuer (35) fix szerepet játszik terveiben, maga a kapus is még a 2022-es katari VB-t tartja szem előtt. Mats Hummels (32) viszont az Anglia elleni 0:2-es vereség után nyitva hagyta jövőjét a válogatottban, az elkövetkező napokban gondolkodik rajta. Toni Kroos (31) mellett a tendencia – családi okokból is – inkább a búcsúzás felé mutat, bár Oliver Bierhoff szerint a Real Madrid középpályása még nem közölte ezt a döntést. Thomas Müller (32) valószínűleg marad.

Elképzelhető Jerome Boateng (32) visszatérése, akit Flick szívesen látott volna az EB-csapatban. Ennek azonban attól is függnie kell, hogy a belső védő hol fog játszani a jövőben. Ha a müncheni távozása után egy top csapathoz kerülne, egy visszatérés Flick csapatába nem kizárt.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: goal.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet