Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

FC Bayern: A legfrissebb átigazolási pletykák

A szezon a végéhez közeledik, ami azt jelenti, hogy a pletykamalom ismét beindult.

Az FC Bayern Münchennél jelenleg mindenféle átigazolásokkal kapcsolatos híresztelések merülnek fel – a legfrissebbeket a 90mins.de oldal szedte össze és elemezte, hogy lehet-e valóságalapjuk.

1. Achraf Hakimi – pénzügyileg megvalósítható lehet?

Hakimi visszatér a Bundesligába?

 

Dayot Upamecanóval a müncheniek már szerződtettek egy első osztályú védőt – a tz szerint az FC Bayern most a másodikon dolgozik: Achraf Hakimi, az Inter Milantól az Isar folyó mellé költözne. Az ex dortmundi tökéletesen illeszkedne Julian Nagelsmann játékrendszerébe, és abszolút nagy dobás lenne a rekordbajnokok számára. Mindazonáltal kétséges, hogy egy Hakimi-transzfer pénzügyi szempontból lehetséges lenne.

Upamecano és Nagelsmann már 60 millió euróba került, Hakimi átigazolása hasonló összeget jelentene. A korona idején és amikor nincsenek eladások, nagyon nehéz elképzelni egy ilyen transzfert.

 

2. Lucas Vazquez – már nem téma

Lucas Vazquez Madridban marad

Néhány héttel ezelőtt Spanyolországban meglepő módon bukkant fel az a pletyka, miszerint a Bayern kész leigazolni Lucas Vazquezt. Konkrétumok azóta sem merültek fel ezzel kapcsolatban – az AS nemrég arról számolt be, hogy a spanyol játékos nagy valószínűséggel meghosszabbítja lejáró szerződését a Real Madriddal.

Feltehetően a rekordbajnok nevét a játékos tanácsadói részéről csak a szerződéses tárgyalásokhoz, nyomásgyakorlás eszközeként használták fel. Mindenesetre a Säbener Straßére való igazolás már nem téma többé.

 

3. Carney Chukwuemeka – a Bayern jó helyzetben

Carney Chukwuemeka iránt nagy a kereslet

Az angol Footy Insider portál szerint számos nagy klub foglalkozik Carney Chukwuemeka leigazolásával - az FC Bayern pedig jó helyzetben van. A 17 éves középpályást 2023-ig köti szerződés az Aston Villához, és hatalmas tehetségnek számít a szigetországban. Chukwuemeka valószínűleg Jamal Musiala nyomdokaiba léphet: Angliától a Bayern utánpótlásán át, onnan pedig a profi csapatig.

Úgy tűnik, az FC Bayern nagyon jó kártyákkal rendelkezik, a Times is beszámolt a München érdeklődéséről.

 

4. Robert Lewandowski - Távozása egyelőre még a jövő zenéje

Karrier befejezése a Bayernnél vagy távozás korábban?

Az FC Bayern csapata elképzelhetetlen Robert Lewandowski nélkül. De tanácsadója, a hírhedt Pini Zahavi állítólag azzal a szándékkal fordult a Bayern főnökeihez, hogy ügyfelét átigazolja – írja a Sport1.de. Végül is a lengyel másutt aláírhat egy igazán nagy szerződést – karrierje utolsó nagy szerződését.

Utópikus feltételezés, hogy München ezen a nyáron eladná a sztárjátékosát. Az Abendzeitung szerint 2022 nyarán azonban nagyobb lendület lehet ezzel kapcsolatban. És ebben az összefüggésben merül fel Erling Haaland neve, akinek a 2022-es évre van kilépési záradéka a BVB-nél, és szép csendben Lewandowski utódjaként említik.

A dolgok jelenlegi állása szerint ez még messze van.

 

5. Florian Neuhaus – leigazolása 2021-ben kizárt

Mi lesz Florian Neuhausszal?

Florian Neuhaus még mindig az FC Bayern jelöltje a középpályára. A Bild szerint a Gladbach német válogatott játékosa állítólag igent mondott a következő szezonra – feltéve, hogy nincs erkölcstelen ajánlat Max Eberl asztalán. A Sport1 ezzel kapcsolatban arról számol be, hogy 40 millió eurót kellene fizetni Neuhausért.

Ilyen összeggel valószínűleg a Bayern számára jöhet szóba (legalábbis ezen a nyáron). Neuhaus-t nem fogjuk látni a Bayern mezében játszani 2021/22-ben.

 

6. Alexander Nübel – még minden nyitott

Lehetséges, hogy Nübel mégis marad?

A Bild hozta le a héten azt a hírt, hogy tárgyalásokat folytatnak az Union Berlin csapatával Alexander Nübel kölcsönbeadásáról. Ennek megfelelően két évre szeretnék kölcsönbe a kapust, és még a müncheniek sem idegenkednének egy ilyen megállapodástól.

Backs, Nübel tanácsadója nem sokkal később cáfolta a hírt a Transfermarkt számára, és hangsúlyozta, hogy először Julian Nagelsmannal tárgyalnának Nübel lehetőségeiről az új edző irányítása alatt. Továbbra is minden nyitott Nübellel kapcsolatban.

 

7. Philippe Coutinho – visszatérés kizárva

Philippe Coutinho nem találta meg számításait az FC Barcelonában

A fichajes.net spanyol portál írta meg Coutinho lehetséges visszatérését az FC Bayernhez. Miután a brazil játékos a 2019/20-as szezonban már kölcsönben volt a bajoroknál, most nem kölcsönszerződésről lenne szó a technikás játékos esetén.

Ezt a hajmeresztő pletykát több más oldal is felkapta, azonban valóságalapja nincsen, a játékos visszatérése a bajor fővárosba biztosan nem szerepel a tervek között. Coutinhót inkább Anglia vonzza. A The Sun szerint az Everton mintegy 40 millió euróért szeretné megvásárolni őt. Sokkal valószínűbb ez a pletyka, bár ez a forrás is megkérdőjelezhető.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: 90min.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet