Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Ez a 6 klub jöhet szóba Alaba számára

Az elképzelhetetlen egyre valószínűbbé válik: miután az FC Bayern visszavonta a legutolsó szerződésajánlatát David Alabának, a jelek szerint a felek búcsút inthetnek egymásnak. A Sky Sport utánanézett, hová is vezethet az osztrák válogatott játékos útja.

„Személyesen senki nem keresett meg engem. Nem voltam kapcsolatban más klubokkal, az első kontaktom mindig az FC Bayern volt.” – mondta Alaba hétfőn, a Sky-nak adott interjúban.
A sokoldalú védő jelenleg egy bizonytalan, de nem reménytelen jövő előtt áll. 2021 nyarán lejár a szerződése, és ingyen távozhat a bajoroktól, számos top csapat érdeklődik iránta. A lejáró szerződésének köszönhetően Alaba január 1-jével már tárgyalhat, és akár az új szerződését is aláírhatja új klubjánál.

Spanyolország: a Real és a Barcelona is versenyben

Még ha nem teljesen kizárt az a lehetőség sem, hogy Alaba maradnak a német rekordbajnoknál, érdemes egy pillantást vetni más lehetőségekre is. Nem titok, hogy Alaba érdeklődik a spanyol bajnokság iránt. Itt két klub jöhet szóba, akiket szintén lenyűgözött a játékos.

A Real Madrid a mostani átigazolási időszakban visszafogott volt, a nagy vásárlásokat a jövő nyárra tervezik, többek között Kylian Mbappe is csatlakozhat a királyi gárdához. De nemcsak a támadósort, hanem a védelmet is erősíteni kell. Alaba neve is felmerült azzal, hogy Sergio Ramos és Raphael Varane jövője még nem világos, és a védelem bal széle is megerősítésre szorul – a poszt, ahol az elmúlt szezonban ő is játszott.

De a konkurencia sem alszik. Az FC Barcelona is nagy érdeklődéssel van Alaba iránt. A katalánok jelenleg pénzügyi problémákkal küzdenek, és a Bayern játékosának megszerzése érdekében átlépnék a határokat, annak ellenére, hogy igazolásra nincs szükség.
Két előnye van a Barcának az Alabáért folyó versenyben: a játékos tanácsadója jó kapcsolatot ápol Joan Laportával, aki a közelgő elnökválasztáson az egyik favoritnak számít – valamint Alaba játszhatna az áhított középpályás poszton is. Az osztrák válogatottban ezt a lehetőséget már megadták neki, Münchenben azonban nem.

Pep vagy a Vörös Ördögök?

A Manchester City az elmúlt nyáron két belső védőt igazolt (45 millió Euróért Nathan Akét, Ruben Dias-t pedig 68 millió Euróért), így ha Alaba egykori edzőjének, Pep Guardiolának csapatát választaná, megerősítést jelentene a középpályán.

A városi riválisnak, a Manchester Unitednek is szüksége van erősítésre. A Real Madridhoz hasonlóan a Vörös Ördögök is a jövő nyáron készülnek a nagy igazolásokra. A dortmundi Jadon Sancho mellett régóta kívánnak megoldást találni a jobb szélre, valamint egy új főnököt találni a védelembe. Harry Maguire teljesítménye ingadozik, és Victor Lindelöf sem tűnik az ideális jelöltnek a problémák megoldására a védelemben.

A nagy pénz a PSG-nél, vagy Ronaldo csapattársaként?

A spanyol és angol csapatok mellett vannak francia és olasz jelöltek is.
Az előző szezon BL-döntőse, a Paris Saint-Germain is egy sokoldalú játékost keres, aki Marquinhos-hoz hasonlóan a védelemben és a középpályán is bevethető.
Alaba magas fizetési elvárásait nézve pénzügyi problémákról szó se lehet, főleg, ha még Mbappét is sikerül eladniuk.

A Sky információi alapján a Juventus top csapat a másik, mely bejelentkezett Alabáért. Ott a 28 éves játékos a védelemben kapna szerepet, a lejáró szerződése pedig illeszkedik az olaszok átigazolási sémájához, Adrien Rabiot és Aaron Ramsey szintén lejáró szerződéssel igazoltak a torinói csapathoz.

Számos lehetőség: Alaba körül forró a helyzet

Még ha az FC Bayernnel nem sikerül egyezségre jutnia, akkor sem kell Alabának aggódnia.
Bár tanácsadója eddig csak laza tárgyalásokat folytatott, a vasárnapi bejelentés után a kluboknak ismét aktívabbá kell válniuk a játékos megszerzése érdekében.

 

Fordítótta: Tóth Renáta

Forrás: sky sport

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet