Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Győzelem Salzburgban

90 perces hullámvasút, 8 gól, sorozatban a 14. Bajnokok Ligája győzelem az FC Bayern számára.  Kedd este az RB Salzburg vendégeként ünnepelhetett újabb sikert Hansi Flick csapata.

- Az FC Bayern München tovább növelte a Bajnokok Ligája sikerszériáját a 14. győzelemmel, ebből 11 Hansi Flick irányításával történt – mely újabb rekordnak számít az európai elit klubversenyben.

- Hansi Flick irányítása alatt először fordított hátrányból a Bayern. Utoljára ez még tavaly, az Olympiakos ellen fordult elő.

- Joshua Kimmich 50. alkalommal lépett pályára európai versenysorozatban, és eddig 10 gólt szerzett. Legutóbbi 6 mérkőzésén 9 gólban volt érintett, melyből kettőt ő lőtt, további hétnél pedig segédkezett. Tegnap a Salzburg ellen két gólpassz fűződött a nevéhez.

- Jérôme Boateng 1011 nap után lőtt újra gólt, ez volt az első idegenbeli gólja az FCB számára.

- Lucas Hernández 34. mérkőzésén lépett pályára az FC Bayernnél, és tegnap lőtte az első gólját a bajor csapat játékosaként.

A játékosok, a stáb és az ellenfél reakciója:

Hansi Flick: A Salzburg pontosan azt mutatta, amire számítottunk, amikor elemeztük őket. Néha sikerült elcsípniük minket, ennek ellenére a végén megmutattuk az erőnket. A szurkolóknak ez mindenképp egy nagyszerű mérkőzés volt, nekünk, az edzőknek nem annyira, de ezzel együtt kell élni. Nagyon elégedett vagyok a csapat mentalitásával. A 2:2 után visszatértünk, és egyértelműen eldöntöttük a mérkőzést.

Thomas Müller: Ismertük a Salzburg játékstílusát, így nem lepett meg minket. Nagyon intenzíven, kockázatot vállalva játszanak. Kicsit úgy, mint mi, de nem annyira a játék irányításán, hanem a mély játékon és a sok kombináción van a hangsúly. Világos volt, hogy csapást mérhetnek ránk. Bátrak voltak, és ez részben jutalmazásra is került. Felfedtek néhány hiányosságot a védekezésünkben is, különösen a mérkőzés során. Volt néhány lehetőségünk arra, hogy 3:1 legyen, de kihagytuk, és ahogy a futballban mondják: ha nem használod ki a lehetőségeid, azért büntetés jár. Izgalmassá vált, amikor 2:2 lett. De ha valaki úgy támadja végig az utolsó fázist, ahogy mi, vissza lehet térni a játékba.

Leroy Sané: Ha csak az eredményt nézzük, könnyű mérkőzésnek tűnhet, de nagyon nehéz volt. Tudtuk, hogy a Salzburg jó csapat. A hibáinkra vártak. A 2:2 után tovább nyomtuk a játékot, és a végén nagyon jól csináltuk. Nem álltunk meg 3:2-nél. Ha korábban szerzünk 1-2 gólt, könnyebb dolgunk lett volna.

Jérôme Boateng: A végén megmutattuk, mi akarunk nyerni, és megérdemeltük a győzelmet. Soha nem adtuk fel, mindig nyerni akarunk. Végül egy lapáttal mindig rátettünk. Tudtuk, hogy a Salzburg nagyon intenzíven játszik, és rengeteget futottak. A végére egy kicsit elfáradtak, és ezt kihasználtuk.

Jesse Marsch (az RB Salzburg edzője): A 6:2 nem reprezentatív eredmény. Nagyon jól játszottunk, különösen az első 75 percben. Aztán 15 perc alatt 4 gólt kaptunk. Elképesztő, hogyan működik egy ilyen játék. 75 percig a világ legjobb csapata ellen voltunk versenyben.

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet