Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Marcus Sorg: Fel akarjuk lobbantani a tüzet

A német válogatott keretének nagy része már megérkezett Kölnbe, ahol a rájuk váró három mérkőzésből kettőt a Rheinenergie stadionban játszanak majd. A hétfői sajtótájékoztatón Oliver Bierhoff és Marcus Sorg álltak a sajtó rendelkezésére.

 

Marcus Sorg...

... a keretről: Suat Serdar sajnos sérült, Timo Werner pedig egy könnyebb megfázás miatt nem tudott ma elutazni, de feltételezem, hamarosan sikerülhet. Mindenki más itt van, akik a listán szerepelnek. Beszélünk majd a játékosokkal, és lépésről lépésre haladunk majd. Az edzéseken arra törekszünk, hogy fizikailag és pszichikailag készen álljunk a mérkőzésekre. Kedden lesz még egy edzés a hétfőn érkezett csoporttal. Kedden este pedig érkeznek a többiek, akiket szerda reggel fognak tesztelni majd. Azután kezdjük a felkészülést Ukrajna és Svájc ellen. Bízom benne, hogy egy erőteljes csapatunk lesz majd.

... az edző céljairól: A szövetségi kapitány nem mindig a következő mérkőzésre fókuszál, hanem perspektívában dolgozik. A nagy cél a jövő évi EB, akkor a csapatnak taktikailag, fizikailag és mentálisan is készen kell állnia. Egy olyan mérkőzésen, mint Törökország ellen kipróbálhatunk bizonyos dolgokat. A tétmérkőzéseken pozitívan kell fellépnünk. A pozitív eredmények a csapat fejlődése szempontjából meghatározóak. A csapatot a pályán kívül is segíteni szeretnénk. Csoportos és egyéni megbeszéléseket is folytatunk, és ki fogjuk használni a teljes időt, így unalom biztosan nem lesz.

... a Törökország elleni mérkőzésről: Egy jó mixet találunk majd azokból a játékosokból, akik már ritmusban vannak, és azokból, akiknek itt a lehetősége a bemutatkozásra. Úgy gondolom, taktikailag és személyileg is kipróbálhatunk bizonyos dolgokat, melyekre tétmérkőzéseken nem lenne lehetőségünk. Egy jól felépített csapatot fogunk felállítani.

... a három válogatott mérkőzésről: A mérkőzések természetesen mindig az ismeretek szerzéséről szólnak. Két szinten akarjuk a tüzet fellobbantani. Egyrészt a csapaton belül. A játékosok minden alkalommal örülnek, amikor ismét találkoznak, igazán válogatott csapatnak érzik magukat. Még ha az eredmények, mint legutóbb a két döntetlen kívülről nézve nem elég kielégítőek – a játékosokat nem lehet hibáztatni azért, hogy nem mutatnak kellő elkötelezettséget.
A nézők észrevételei gyakran tükröződik az eredményekben. Ha az elmúlt évre gondolok, amikor egy teljesen megújult csapattal egy nehéz selejtezőcsoportból kvalifikáltuk magunkat, vagy az Észak-Írország elleni mérkőzésre, amikor 50.000 ember szurkolt nekünk, nehéz azt mondanom, hogy az eredmények befolyásolják az elmét.

... a két lehetséges debütálóról: Megvan a lehetőségünk, hogy a kezdőcsapatban próbálgassunk. Mindkettejüknek megvan a lehetőségük a bemutatkozásra.

 

Oliver Bierhoff...

... a korona miatti megnehezített munkáról: Különleges időszak, és nem lesz könnyebb. Az elkövetkezendő hetek és hónapok kihívások elé állítanak minket. Nem egyszerű nekünk sem. Spontán és gyorsan kell reagálnunk. Ezt a nehéz helyzetet sikeresen akarjuk legyőzni. Fontos, hogy sikeres és jó futballt játsszunk, és a csapatunk összeálljon. Hihetetlen fontos, hogy sikerélményeink legyenek, mely segít a továbbfejlődésben. A mérkőzések fontosak – és nemcsak presztízsokokból. Ilyen tornaszakaszokban, mint a Nemzetek Ligája mindig a győzelem a cél – és mi helyt akarunk állni a csoportban.

... az utazás és az intézkedések: Vasárnap érkeztünk a segítő személyzettel. Hétfőn érkeztek a játékosok, és rögtön tesztelik is őket. Nagyon fegyelmezettek vagyunk, és betartjuk a szabályokat. Ugyanígy kezeljük a kihívásokat az ukrajnai repülőúttal kapcsolatban, bízunk benne, hogy ez a rendszer továbbra is pozitívan fog működni. Biztos vagyok benne, hogy az ukrán oldalról is minden követelménynek eleget fognak tenni. Fontos számunkra a klubokkal szembeni felelősség. Ukrajnában is nagyon óvatosak leszünk majd.

... a mérkőzések jelentőségéről: Fontos számunkra, hogy csapatként továbbfejlődjünk, és a lelkesedést a válogatott iránt felélesszük. Ismét körünkben vannak a Bayern München és Leipzig játékosai, akik a csapatot erősítik. Szükségünk van ezekre a mérkőzésekre, és sikeressé akarjuk tenni őket. Van értelmük ezeknek a mérkőzéseknek. Rendkívül fontos, hogy legyenek válogatott mérkőzések. Természetesen az edzőknek ez nehéz, ilyen kevés idővel, de ezzel mindenkinek meg kell küzdenie. Kihívás, hogy egy olyan csapat legyen a pályán, mely jól és szenvedélyesen játszik. A Törökország elleni mérkőzés nem teljesen ugyanaz, mint a Nemzetek Ligája mérkőzések. Ennek ellenére nagyon értékesek, mert tesztelhetjük a játékosokat. Egyedülálló lehetőség a számukra, hogy megmutassák, mi rejlik bennük.

... a már elkezdett átalakításról: Egy erős átalakítást kezdtünk el, és egyértelműen úgy döntöttünk, hogy a fiatal játékosoknak adunk lehetőséget. A nagy nemzeteknek, mint a hollandok, olaszok és franciák erre átlagban 6 évre volt szükségük. Nagyszerű kvalifikációt játszottunk ez fiatal csapattal – és ez egy fiatal, éppen átalakuló csapat számára nem rossz eredmény. A meghatározó játékosok nélkül Spanyolország és Svájc ellen ennek ellenére nem veszítettünk. Természetesen bosszantó volt, hogy mindkét mérkőzést megnyerhettük volna, és az utóbbi időben sok mérkőzésen nem a mi oldalunkra fordítottuk az eredményt. Mert semmi sem hasonlít a győzelmekhez és a gólokhoz.
A sikerélmények segítenek, hogy a csapat összeálljon, valamint az önbizalom és a szurkolók csalogatása.

... az aktuális keretről: Nagyon jó képességű játékosaink vannak. Sokan ismerik már egymást az utánpótlás válogatottakból. Még ha különböző kluboktól is jönnek, gyorsan megtalálják a hangot egymással, és a pályán is jól tudnak kombinálni.

... a szerdai mérkőzés elleni ingyenes jegyekről: Köszönetet szeretnénk mondani. De ez nemcsak a mi kezünkben van. A számok ismét emelkedni fognak. Nem reménykedek nagyon, hogy nézők előtt játszhatunk. A döntés egy nappal a mérkőzés előtt született, meglátjuk majd.

... a következő feladatok megtervezése: Csak napról napra tudunk gondolkodni. Csak várni tudunk arra, ami ránk várhat. Nem tudjuk megmondani, mi lesz novemberben. De úgy tervezünk, hogy minden működik majd. Ez egy látótávolságon belüli repülés.

... a jövő évi EB-re való felkészülésről: Az más kérdés, hogy a játékosok mennyire lesznek terhelve, mint az elmúlt években az edzőtáborok során. Egy torna előtti együtt töltött idő fontos, azért is, hogy a játékosok taktikában is összeálljanak. Minden a tervek szerint halad.

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet