Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Flick: Az abszolút győzni akarás jelen van

Micsoda hihetetlen mérkőzés! Az FC Bayern vasárnap este, az Allianz Arénában, a Herta BSC ellen győzelmet ünnepelhetett - egy igazi hullámvasút-utazás után.

A 4:3-ra végződő találkozón Robert Lewandowski lőtte a bajorok összes találatát – az utolsó gól már a hosszabbításban, az utolsó pillanatban esett.
Az fcbayern.com összegyűjtötte a mérkőzés értékelését a két csapat részéről.

Hansi Flick: Figyelembe kell venni az általános körülményeket. A játékosok nincsenek könnyű helyzetben, nem mindenki 100%-os. Tudjuk, hogy a védekezésben együtt, csapatként jobban kell dolgoznunk, és az ellenfelet jobban nyomás alá helyezni. Aminek örülök, az a csapat mentalitása. Az abszolút győzni akarás jelen volt.
Most már arról szól, hogy a válogatott szünet után ismét azt a szép futballt mutassuk, amelyet mindannyian szeretünk. A fáradtság ellenére jól is lehet teljesíteni. Robert Lewandowski megmutatta, hogy a lehetőségeiből 4 gólt szerzett. Robert egy igazi csatár. Számomra fontos, hogy más elemeket is behozzon, valamint a védekezésben is segítsen. Ezt meg is teszi, és nagyon elégedett vagyok vele. A képességei egyedülállóak.
Dicséret illeti a csapatot, a mentalitás miatt is. Tudjuk, hogy az a futball, amit játszottunk, nem a Bayerntől megszokott volt.

Thomas Müller: Természetesen örülünk, hogy itthon tartottuk ezt a három, nagyon fontos pontot. Sokan biztosan bosszankodtak, hogy 4:3-ra sikerült. Számunkra nagyon fontos volt, hogy ezen az intenzív napok után ezt véghez vihessük. Természetesen a védekezésünk miatt nem lehetünk elégedettek, ez az egész csapatot érinti. Ismét olyan dolgokat akarunk tenni, melyekért az FC Bayernt csodálták, és csodálni is fogják. Ma is csináltunk jól néhány dolgot, de a vezetésnél továbbra is résen kell lennünk, odafigyelnünk.

Leon Goretzka: A jelenleg helyzetben, a nemrégiben elért sikereink után kissé talán túl hamar vettük le a lábunk a gázpedálról. A válogatott szünet után friss gondolatokkal térünk vissza, és akkor talán visszatér a lazaságunk a pályán is.

Bruno Labbadia, Hertha BSC: Nem olyan egyszerű ma értékelni. Mélységesen csalódottak vagyunk, hogy egy pontot sem tudunk magunkkal vinni, mely megérdemelt lett volna. A csapat odaadóan dolgozott. Mindig visszajöttünk. Az, hogy túl könnyű gólokat kaptunk, nagyon fáj. Robert Lewandowski révén megnyerte a Bayern a mérkőzést. De több lett volna benne számunkra, de a csapatot nem a küzdelmükért díjazzák a végén.

Alexander Schwolow, Hertha BSC: Azután, hogy így vissza tudtunk jönni, bizonyos értetlenség támadt a vereség miatt. A hosszabbításban butaságot csináltunk. Soha nem adtuk fel. Összességében jó mérkőzést játszottunk. A Bayern játékosai, akik a büntetőterületen belülre jutnak, mind gólt akarnak szerezni, nehéz ellenük. Magunkkal vihettünk volna ma pontokat, sajnos, ezt nem tudtuk kihasználni.

Niklas Stark, Hertha BSC: Természetesen bosszantó, megvoltak a lehetőségeink, nem csak egy. Az, hogy három gólt is lőttünk, mutatja, mi volt benne. Sajnos a végén hiányzott az elszántság, különben mindenképpen pontot vittünk volna magunkkal haza. Kollektíve jobbá kell válnunk.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet