Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hansi Flick: Több, mint elégedett vagyok

Rövid szünet és pihenő után az FC Bayern ismét visszatért a pályára folytatni a felkészülést a Bajnokok Ligája folytatására. Augusztus 8-án játszanak az Allianz Arénában a Chelsea ellen a nyolcaddöntő visszavágóján, melyre 3:0-ás előnnyel mehetnek a bajorok.
Az Audi Digital Summer Tour 2020 keretén belül Hansi Flick vezetőedző vasárnap tartott sajtótájékoztatót.

Hansi Flick…

… Pavard sérüléséről: Azok, akik látták az edzést korábban, észrevehették, Pavard sérülten jött le a pályáról. A csapat még mindig vár a fejleményekre és arra, hogy a francia játékos mennyi időre esett ki.

… az első edzésről: Csakúgy, mint a szünet előtt több, mint elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A csapat nagyon koncentrált, az edzéseken magas képességekkel rendelkezünk, melyek a legjobb feltételek a fejlődésre.

… a rövid pihenőről: A hosszú szezon hatását láthattuk a Leverkusen ellen, így ez a szünet minden bizonnyal jót tett nekünk. És a játékosok bizonyára nemcsak a lábukat lógatták ez idő alatt.

… a Chelsea elleni mérkőzésről: Volt egy kis tornánk ma, 27 játékosunk van jelenleg és 3 kapusunk. A pénteki Marseille elleni mérkőzés után (július 31-én – a ford.) lecsökkentjük a keretet kicsit és a Chelsea elleni találkozóra koncentrálunk. A Chelsea jól játszott nemrég, ezért is fontos, hogy teljesen összpontosítsunk a mérkőzésre.

… Corentin Tolissóról: Nagyra értékeljük és elismerjük a képességeit – melyekkel az elkövetkezendő feladatokban biztosan segítségünkre lesz majd, de hosszú ideig sérült volt.

… az új igazolásokról: Eddig nagyon jól teljesítettek, de a Marseille ellen még nem fognak játszani.

… a Bajnokok Ligájáról: A Chelsea elleni mérkőzés a következő ránk váró feladat. A hangsúly a továbbjutáson van. Jelenleg nem gondolunk a lisszaboni tornára. Először a Chelseat kell legyőznünk és sikerrel venni az akadályt.

… a fiatal játékosokról a csapatnál: Van néhány fiatal, akik velünk edzenek. Ott van Chris Richards is. Fontos volt neki, hogy egy kis időt tölthessen a családjával. Ha visszatér néhány napon belül, néhány teszten át kell esnie, mielőtt csatlakozik hozzánk. Valamint ott van még Malik Tillman és Bright Arrey-Mbi. Ha Lisszabonba megyünk, ők velünk tartanak majd.

… Süle egészségi állapotáról: Nagyon örülök, hogy ismét edz és az intenzitásának, mellyel dolgozik. Nagyon jó volt a mai 9-9 elleni mérkőzéseken. Úgy gondolom, 100%-os, de a mérkőzés gyakorlata hiányzik. Van rá esélye, hogy kapjon játéklehetőséget a Marseille ellen.

… Miroslav Kloséról: Kedden csatlakozik hozzánk. Úgy gondolom, a tapasztalataival segít majd minket és nagyon várjuk már őt.

… a kapusokról: A négy kapusunk képességei lenyűgözőek. Örülök, hogy a csapatunkban tudhatjuk őket.

… Hermann Gerlandról: Hermann nagy tapasztalatokkal rendelkezik, különösen az utánpótlás csapatok fejlesztése terén. Bármely klub, beleértve a Bayernt is, örülhet, hogy egy hozzá hasonló ember állhat a rendelkezésére. Számomra ő a kapocs a kampusszal. Hermann sok fiatal játékost megfigyelt és gyakran tartózkodik a kampuszon. Szenvedélyes edző, örülök, hogy a csapatunk tagja.

… a célok kitűzéséről: Természetesen, lehet kitűzni célokat, de hosszú út vezet azokhoz. Számunkra a következő a Chelsea legyőzése. A bajnoksággal és a kupával tökéletesen foglalkoztunk és most valami különleges következik. Először is a Chelsea-n van a teljes fókusz.

… a légkörről: Lenyűgöz a csapaton belüli hangulat. Mindenki nyerni akar, ezt nagyon jó látni és ez ad alapot a siker eléréséhez.

… a keretről: Örülök, hogy ilyen nagy csapatunk van, hatalmas képességekkel rendelkező játékosokkal – ezzel nagy választékot adva nekünk.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet